Изберете Страница

Apple стартира своята програма Self Service Repair в САЩ

Както обеща в края на миналата година, Apple пусна рограмата Self Service Repair. За момента тя е активна само в САЩ, съобщава самата компания в своя сайт, но предстои да се разшири и в Европа по-късно тази година.

Self Service Repair Program ще позволи на собствениците на iPhone 12, 13 и трето поколение SE сами да ги ремонтират с оригинални части и инструменти на Apple. Оригиналните ръководства за ремонт, части и инструменти ще могат да се поръчват от нов магазин, където клиентите ще имат достъп до над 200 отделни компонента. Въпреки че към момента програмата е налична само за последните модели iPhone 12, 13 и SE трето поколение, Apple посочва, че планира да я разшири и за Mac с Apple Silicon по-късно тази година.

Процесът по ремонт на устройството започва с преглед на ръководството за съответния модел, като след това клиентът може да поръча нужните части и инструменти. Компонентите са оригинални и са преминали взискателните тестове за качество на компанията. За някои от тях клиентите ще получават и кредит при връщане на старата част за рециклиране.

Инструментите за ремонт също са проектирани по поръчка и осигуряват удобство, безопасност и надеждност при ремонта на телефоните. За клиентите, които не искат да ги закупуват, Apple ще предлага и комплекти инструменти под наем срещу $49, като в таксата е включена една седмица използване от клиента и безплатна доставка.

Въпреки всичко това Apple предупреждава, че клиентите, които не са сигурни в техническите си умения, е най-добре все пак да посетят оторизираните й сервизи.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This