Изберете Страница

Apple стартира своята програма Self Service Repair в САЩ

Както обеща в края на миналата година, Apple пусна рограмата Self Service Repair. За момента тя е активна само в САЩ, съобщава самата компания в своя сайт, но предстои да се разшири и в Европа по-късно тази година.

Self Service Repair Program ще позволи на собствениците на iPhone 12, 13 и трето поколение SE сами да ги ремонтират с оригинални части и инструменти на Apple. Оригиналните ръководства за ремонт, части и инструменти ще могат да се поръчват от нов магазин, където клиентите ще имат достъп до над 200 отделни компонента. Въпреки че към момента програмата е налична само за последните модели iPhone 12, 13 и SE трето поколение, Apple посочва, че планира да я разшири и за Mac с Apple Silicon по-късно тази година.

Процесът по ремонт на устройството започва с преглед на ръководството за съответния модел, като след това клиентът може да поръча нужните части и инструменти. Компонентите са оригинални и са преминали взискателните тестове за качество на компанията. За някои от тях клиентите ще получават и кредит при връщане на старата част за рециклиране.

Инструментите за ремонт също са проектирани по поръчка и осигуряват удобство, безопасност и надеждност при ремонта на телефоните. За клиентите, които не искат да ги закупуват, Apple ще предлага и комплекти инструменти под наем срещу $49, като в таксата е включена една седмица използване от клиента и безплатна доставка.

Въпреки всичко това Apple предупреждава, че клиентите, които не са сигурни в техническите си умения, е най-добре все пак да посетят оторизираните й сервизи.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This