Изберете страница

Apple стартира своята програма Self Service Repair в САЩ

Както обеща в края на миналата година, Apple пусна рограмата Self Service Repair. За момента тя е активна само в САЩ, съобщава самата компания в своя сайт, но предстои да се разшири и в Европа по-късно тази година.

Self Service Repair Program ще позволи на собствениците на iPhone 12, 13 и трето поколение SE сами да ги ремонтират с оригинални части и инструменти на Apple. Оригиналните ръководства за ремонт, части и инструменти ще могат да се поръчват от нов магазин, където клиентите ще имат достъп до над 200 отделни компонента. Въпреки че към момента програмата е налична само за последните модели iPhone 12, 13 и SE трето поколение, Apple посочва, че планира да я разшири и за Mac с Apple Silicon по-късно тази година.

Процесът по ремонт на устройството започва с преглед на ръководството за съответния модел, като след това клиентът може да поръча нужните части и инструменти. Компонентите са оригинални и са преминали взискателните тестове за качество на компанията. За някои от тях клиентите ще получават и кредит при връщане на старата част за рециклиране.

Инструментите за ремонт също са проектирани по поръчка и осигуряват удобство, безопасност и надеждност при ремонта на телефоните. За клиентите, които не искат да ги закупуват, Apple ще предлага и комплекти инструменти под наем срещу $49, като в таксата е включена една седмица използване от клиента и безплатна доставка.

Въпреки всичко това Apple предупреждава, че клиентите, които не са сигурни в техническите си умения, е най-добре все пак да посетят оторизираните й сервизи.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This