Изберете Страница

Apple стартира своята програма Self Service Repair в САЩ

Както обеща в края на миналата година, Apple пусна рограмата Self Service Repair. За момента тя е активна само в САЩ, съобщава самата компания в своя сайт, но предстои да се разшири и в Европа по-късно тази година.

Self Service Repair Program ще позволи на собствениците на iPhone 12, 13 и трето поколение SE сами да ги ремонтират с оригинални части и инструменти на Apple. Оригиналните ръководства за ремонт, части и инструменти ще могат да се поръчват от нов магазин, където клиентите ще имат достъп до над 200 отделни компонента. Въпреки че към момента програмата е налична само за последните модели iPhone 12, 13 и SE трето поколение, Apple посочва, че планира да я разшири и за Mac с Apple Silicon по-късно тази година.

Процесът по ремонт на устройството започва с преглед на ръководството за съответния модел, като след това клиентът може да поръча нужните части и инструменти. Компонентите са оригинални и са преминали взискателните тестове за качество на компанията. За някои от тях клиентите ще получават и кредит при връщане на старата част за рециклиране.

Инструментите за ремонт също са проектирани по поръчка и осигуряват удобство, безопасност и надеждност при ремонта на телефоните. За клиентите, които не искат да ги закупуват, Apple ще предлага и комплекти инструменти под наем срещу $49, като в таксата е включена една седмица използване от клиента и безплатна доставка.

Въпреки всичко това Apple предупреждава, че клиентите, които не са сигурни в техническите си умения, е най-добре все пак да посетят оторизираните й сервизи.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар