Изберете страница

Apple стартира своята програма Self Service Repair в САЩ

Както обеща в края на миналата година, Apple пусна рограмата Self Service Repair. За момента тя е активна само в САЩ, съобщава самата компания в своя сайт, но предстои да се разшири и в Европа по-късно тази година.

Self Service Repair Program ще позволи на собствениците на iPhone 12, 13 и трето поколение SE сами да ги ремонтират с оригинални части и инструменти на Apple. Оригиналните ръководства за ремонт, части и инструменти ще могат да се поръчват от нов магазин, където клиентите ще имат достъп до над 200 отделни компонента. Въпреки че към момента програмата е налична само за последните модели iPhone 12, 13 и SE трето поколение, Apple посочва, че планира да я разшири и за Mac с Apple Silicon по-късно тази година.

Процесът по ремонт на устройството започва с преглед на ръководството за съответния модел, като след това клиентът може да поръча нужните части и инструменти. Компонентите са оригинални и са преминали взискателните тестове за качество на компанията. За някои от тях клиентите ще получават и кредит при връщане на старата част за рециклиране.

Инструментите за ремонт също са проектирани по поръчка и осигуряват удобство, безопасност и надеждност при ремонта на телефоните. За клиентите, които не искат да ги закупуват, Apple ще предлага и комплекти инструменти под наем срещу $49, като в таксата е включена една седмица използване от клиента и безплатна доставка.

Въпреки всичко това Apple предупреждава, че клиентите, които не са сигурни в техническите си умения, е най-добре все пак да посетят оторизираните й сервизи.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This