Изберете Страница

Apple стартира програма за ремонт на дисплеите на iPhone 6 Plus, страдащи от Touch Disease

Apple днес стартира нова програма за ремонт, от която ще могат да се възползват потребителите, чиито iPhone 6 Plus са засегнати от хордуерния проблем, наречен Touch Disease. Той се изразява в липса на чувствителност на дисплея и появата на тънка, трептяща, сива линия в горния край на екрана и е причинен от отлепване на контролен чип на платката, при огъване. Засегнатите от този проблем устройства ще бъдат ремонтирани срещу 149 долара. На официалния сайт на компанията е посочено, че причината за това не е производствен дефект, а изпускането на устройствата на твърда повърхност.

Всъщност оплаквания за загуба на чувствителност на дисплея, се появиха още в края на август, когато iFixit разследва причините и установи, че това се случва в следствие на отлепването на малък контролен чип на платката, който отговаря точно за връзката с дисплея, поради липсата на защита срещу огъване, и нарече проблема Touch Disease.

Компанията обаче явно не е на същото мнение, въпреки, че беше атакувана с множество колективни искове, които явно станаха повод за обявяването на тази ремонтна програма, макар и не съвсем безплатна. Apple ще се свърже с клиентите, които вече са заплатили по-висока сума за ремонта и ще им възстанови разликата до обявената от нея цена от 149 долара.

Ако и вие се съмнявате, че вашият iPhone 6 Plus страда от Touch Disease, можете да потърсите помощ в най-близкия оторизиран сервиз на Apple, като преди това посетите страницата на компанията и регистрирате проблема. Странното е, че се споменава единствено по-големия модел iPhone 6 Plus, след като беше установено, че Touch Disease засяга и по-малкия му събрат iPhone 6. Може би в последствие, компанията ще намери решение и за него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This