Изберете страница

Apple стартира програма за ремонт на дисплеите на iPhone 6 Plus, страдащи от Touch Disease

Apple днес стартира нова програма за ремонт, от която ще могат да се възползват потребителите, чиито iPhone 6 Plus са засегнати от хордуерния проблем, наречен Touch Disease. Той се изразява в липса на чувствителност на дисплея и появата на тънка, трептяща, сива линия в горния край на екрана и е причинен от отлепване на контролен чип на платката, при огъване. Засегнатите от този проблем устройства ще бъдат ремонтирани срещу 149 долара. На официалния сайт на компанията е посочено, че причината за това не е производствен дефект, а изпускането на устройствата на твърда повърхност.

Всъщност оплаквания за загуба на чувствителност на дисплея, се появиха още в края на август, когато iFixit разследва причините и установи, че това се случва в следствие на отлепването на малък контролен чип на платката, който отговаря точно за връзката с дисплея, поради липсата на защита срещу огъване, и нарече проблема Touch Disease.

Компанията обаче явно не е на същото мнение, въпреки, че беше атакувана с множество колективни искове, които явно станаха повод за обявяването на тази ремонтна програма, макар и не съвсем безплатна. Apple ще се свърже с клиентите, които вече са заплатили по-висока сума за ремонта и ще им възстанови разликата до обявената от нея цена от 149 долара.

Ако и вие се съмнявате, че вашият iPhone 6 Plus страда от Touch Disease, можете да потърсите помощ в най-близкия оторизиран сервиз на Apple, като преди това посетите страницата на компанията и регистрирате проблема. Странното е, че се споменава единствено по-големия модел iPhone 6 Plus, след като беше установено, че Touch Disease засяга и по-малкия му събрат iPhone 6. Може би в последствие, компанията ще намери решение и за него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This