Миналата седмица Apple сподели нов документ за поддръжка, предназначен да помогне на потребителите в App Store и iTunes да се предпазят от фишинг имейлите, имитиращи оригиналните съобщения, изпращани от компанита.

В документа Apple очертава техниките за идентифициране на нейните имейли, които винаги включват актуален билинг адрес – нещо, до което измамниците нямат достъп.

Пример за фишинг имейл

Компанията подчертава също, че имейлите от App Store, iBooks Store, iTunes Store или Apple Music никога не биха поискали от клиента да предостави информация за кредитната си карта, социалната осигуровка, или нещо подобно. Тя препоръчва на всички, получили подобни имейли, които ги канят да актуализират информацията си за плащане, да направят това директно в приложението Settings на своето устройство, или в iTunes или App Store, вместо чрез какъвто и да е подобен уеб интерфейс.

Всъщност скриптовете и фишинг имейлите, описани в този документ, не са нови, но в момента е налице поредната вълна от легитимно изглеждащи имейли, които могат да заблудят потребителите на компанията, които не знаят къде да търсят и как да открият разликите.