Изберете Страница

Apple сподели съвети за избягване на фишинга в App Store и iTunes

Миналата седмица Apple сподели нов документ за поддръжка, предназначен да помогне на потребителите в App Store и iTunes да се предпазят от фишинг имейлите, имитиращи оригиналните съобщения, изпращани от компанита.

В документа Apple очертава техниките за идентифициране на нейните имейли, които винаги включват актуален билинг адрес – нещо, до което измамниците нямат достъп.

Пример за фишинг имейл

Компанията подчертава също, че имейлите от App Store, iBooks Store, iTunes Store или Apple Music никога не биха поискали от клиента да предостави информация за кредитната си карта, социалната осигуровка, или нещо подобно. Тя препоръчва на всички, получили подобни имейли, които ги канят да актуализират информацията си за плащане, да направят това директно в приложението Settings на своето устройство, или в iTunes или App Store, вместо чрез какъвто и да е подобен уеб интерфейс.

Всъщност скриптовете и фишинг имейлите, описани в този документ, не са нови, но в момента е налице поредната вълна от легитимно изглеждащи имейли, които могат да заблудят потребителите на компанията, които не знаят къде да търсят и как да открият разликите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This