Изберете страница

Apple сподели съвети за избягване на фишинга в App Store и iTunes

Миналата седмица Apple сподели нов документ за поддръжка, предназначен да помогне на потребителите в App Store и iTunes да се предпазят от фишинг имейлите, имитиращи оригиналните съобщения, изпращани от компанита.

В документа Apple очертава техниките за идентифициране на нейните имейли, които винаги включват актуален билинг адрес – нещо, до което измамниците нямат достъп.

Пример за фишинг имейл

Компанията подчертава също, че имейлите от App Store, iBooks Store, iTunes Store или Apple Music никога не биха поискали от клиента да предостави информация за кредитната си карта, социалната осигуровка, или нещо подобно. Тя препоръчва на всички, получили подобни имейли, които ги канят да актуализират информацията си за плащане, да направят това директно в приложението Settings на своето устройство, или в iTunes или App Store, вместо чрез какъвто и да е подобен уеб интерфейс.

Всъщност скриптовете и фишинг имейлите, описани в този документ, не са нови, но в момента е налице поредната вълна от легитимно изглеждащи имейли, които могат да заблудят потребителите на компанията, които не знаят къде да търсят и как да открият разликите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This