Изберете Страница

Apple сподели съвети за избягване на фишинга в App Store и iTunes

Миналата седмица Apple сподели нов документ за поддръжка, предназначен да помогне на потребителите в App Store и iTunes да се предпазят от фишинг имейлите, имитиращи оригиналните съобщения, изпращани от компанита.

В документа Apple очертава техниките за идентифициране на нейните имейли, които винаги включват актуален билинг адрес – нещо, до което измамниците нямат достъп.

Пример за фишинг имейл

Компанията подчертава също, че имейлите от App Store, iBooks Store, iTunes Store или Apple Music никога не биха поискали от клиента да предостави информация за кредитната си карта, социалната осигуровка, или нещо подобно. Тя препоръчва на всички, получили подобни имейли, които ги канят да актуализират информацията си за плащане, да направят това директно в приложението Settings на своето устройство, или в iTunes или App Store, вместо чрез какъвто и да е подобен уеб интерфейс.

Всъщност скриптовете и фишинг имейлите, описани в този документ, не са нови, но в момента е налице поредната вълна от легитимно изглеждащи имейли, които могат да заблудят потребителите на компанията, които не знаят къде да търсят и как да открият разликите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This