Изберете Страница

Apple сподели съвети за избягване на фишинга в App Store и iTunes

Миналата седмица Apple сподели нов документ за поддръжка, предназначен да помогне на потребителите в App Store и iTunes да се предпазят от фишинг имейлите, имитиращи оригиналните съобщения, изпращани от компанита.

В документа Apple очертава техниките за идентифициране на нейните имейли, които винаги включват актуален билинг адрес – нещо, до което измамниците нямат достъп.

Пример за фишинг имейл

Компанията подчертава също, че имейлите от App Store, iBooks Store, iTunes Store или Apple Music никога не биха поискали от клиента да предостави информация за кредитната си карта, социалната осигуровка, или нещо подобно. Тя препоръчва на всички, получили подобни имейли, които ги канят да актуализират информацията си за плащане, да направят това директно в приложението Settings на своето устройство, или в iTunes или App Store, вместо чрез какъвто и да е подобен уеб интерфейс.

Всъщност скриптовете и фишинг имейлите, описани в този документ, не са нови, но в момента е налице поредната вълна от легитимно изглеждащи имейли, които могат да заблудят потребителите на компанията, които не знаят къде да търсят и как да открият разликите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This