Кодът на четвъртата бета версия на iOS 14.5 сочи, че Apple се кани да отдели актуализациите за защитата на iPhone и iPad по-новите версии на iOS, обявиха разработчици.

В менюто за ъпдейт на софтуера се повявява нов раздел, който ще позволи на потребителите да избират между изтегляне на актуализации на защитата и пълните системни актуализации.

Всъщност macOS използва подобен метод от дълго време. Apple предоставя отделни актуализации на защитата за по-старите версии на системата, които потребителите могат да изтеглят, без да надграждат.

Най-вероятно обаче, Apple ще започне използва тази функция с пускането на iOS 15, за да поддържа и устройствата на потребители, които не могат или не искат да надстроят до новата версия. Така компанията ще може да продължи да пуска актуализации за защита за iPhone 6s и iPhone SE, за които се говори, че няма да получават iOS 15.

Друг индикатор за промяната може би е това, че миналата седмица получихме iOS 14.4.1, която само фиксира проблеми със сигурността, открити в WebKit.