Изберете страница

Apple смята да отдели актуализациите за сигурност от новите издания на iOS

Кодът на четвъртата бета версия на iOS 14.5 сочи, че Apple се кани да отдели актуализациите за защитата на iPhone и iPad по-новите версии на iOS, обявиха разработчици.

В менюто за ъпдейт на софтуера се повявява нов раздел, който ще позволи на потребителите да избират между изтегляне на актуализации на защитата и пълните системни актуализации.

Всъщност macOS използва подобен метод от дълго време. Apple предоставя отделни актуализации на защитата за по-старите версии на системата, които потребителите могат да изтеглят, без да надграждат.

Най-вероятно обаче, Apple ще започне използва тази функция с пускането на iOS 15, за да поддържа и устройствата на потребители, които не могат или не искат да надстроят до новата версия. Така компанията ще може да продължи да пуска актуализации за защита за iPhone 6s и iPhone SE, за които се говори, че няма да получават iOS 15.

Друг индикатор за промяната може би е това, че миналата седмица получихме iOS 14.4.1, която само фиксира проблеми със сигурността, открити в WebKit.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This