Изберете Страница

Apple смята да отдели актуализациите за сигурност от новите издания на iOS

Кодът на четвъртата бета версия на iOS 14.5 сочи, че Apple се кани да отдели актуализациите за защитата на iPhone и iPad по-новите версии на iOS, обявиха разработчици.

В менюто за ъпдейт на софтуера се повявява нов раздел, който ще позволи на потребителите да избират между изтегляне на актуализации на защитата и пълните системни актуализации.

Всъщност macOS използва подобен метод от дълго време. Apple предоставя отделни актуализации на защитата за по-старите версии на системата, които потребителите могат да изтеглят, без да надграждат.

Най-вероятно обаче, Apple ще започне използва тази функция с пускането на iOS 15, за да поддържа и устройствата на потребители, които не могат или не искат да надстроят до новата версия. Така компанията ще може да продължи да пуска актуализации за защита за iPhone 6s и iPhone SE, за които се говори, че няма да получават iOS 15.

Друг индикатор за промяната може би е това, че миналата седмица получихме iOS 14.4.1, която само фиксира проблеми със сигурността, открити в WebKit.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This