Изберете страница

Apple смята да отдели актуализациите за сигурност от новите издания на iOS

Кодът на четвъртата бета версия на iOS 14.5 сочи, че Apple се кани да отдели актуализациите за защитата на iPhone и iPad по-новите версии на iOS, обявиха разработчици.

В менюто за ъпдейт на софтуера се повявява нов раздел, който ще позволи на потребителите да избират между изтегляне на актуализации на защитата и пълните системни актуализации.

Всъщност macOS използва подобен метод от дълго време. Apple предоставя отделни актуализации на защитата за по-старите версии на системата, които потребителите могат да изтеглят, без да надграждат.

Най-вероятно обаче, Apple ще започне използва тази функция с пускането на iOS 15, за да поддържа и устройствата на потребители, които не могат или не искат да надстроят до новата версия. Така компанията ще може да продължи да пуска актуализации за защита за iPhone 6s и iPhone SE, за които се говори, че няма да получават iOS 15.

Друг индикатор за промяната може би е това, че миналата седмица получихме iOS 14.4.1, която само фиксира проблеми със сигурността, открити в WebKit.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This