Изберете Страница

Apple смята да отдели актуализациите за сигурност от новите издания на iOS

Кодът на четвъртата бета версия на iOS 14.5 сочи, че Apple се кани да отдели актуализациите за защитата на iPhone и iPad по-новите версии на iOS, обявиха разработчици.

В менюто за ъпдейт на софтуера се повявява нов раздел, който ще позволи на потребителите да избират между изтегляне на актуализации на защитата и пълните системни актуализации.

Всъщност macOS използва подобен метод от дълго време. Apple предоставя отделни актуализации на защитата за по-старите версии на системата, които потребителите могат да изтеглят, без да надграждат.

Най-вероятно обаче, Apple ще започне използва тази функция с пускането на iOS 15, за да поддържа и устройствата на потребители, които не могат или не искат да надстроят до новата версия. Така компанията ще може да продължи да пуска актуализации за защита за iPhone 6s и iPhone SE, за които се говори, че няма да получават iOS 15.

Друг индикатор за промяната може би е това, че миналата седмица получихме iOS 14.4.1, която само фиксира проблеми със сигурността, открити в WebKit.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This