Добре познатата ни икона на AppStore, която се състои от изображенията на молив и четка, пресечени с линия няколко пъти беше обект на дребни промени през годините, но до този момент си оставаше същото ясно разпознаваемо лого . Сега, след като Apple пусна шестата бета версия за разработчици на своята iOS 11, седмица преди очакваната дата, стана ясно, че това ще се промени.

В ъпдейта вече има нови икони както за магазина за приложения, така и за Maps, iMessage и Clock, нови анимации при свързване на AirPods и някои други козметични промени, наред с обичайните корекции на бъгове и подобрения в производителността. Трябва да отбележим също, че новата икона на Maps отразява актуалното местоположение на седалището на компанията.

Всъщност, ако се абстрахираме от носталгията по старото лого, новите икони изглеждат доста по-съвременни, в сравнение със старите. Трудно е да се каже защо компанията избра да се откаже от молива, четката и линията, в полза на куп пръчици, но изображението несъмнено ще изглежда по-добре при по-висока резолюция, което е голям плюс, като се има предвид еволюцията на дисплеите на нейните устройство и особено този, който се предполага, че ще присъства в десетия юбилеен модел iPhone.

Сред промените откриваме още липсата на живите тапети с рибки, които дебютираха с появата на 3D Touch и това, че настройката за автоматична яркост е преместена в секцията за достъпност и вече е включена по подразбиране.