Изберете страница

Apple смени иконата на AppStore за пръв път от години

Добре познатата ни икона на AppStore, която се състои от изображенията на молив и четка, пресечени с линия няколко пъти беше обект на дребни промени през годините, но до този момент си оставаше същото ясно разпознаваемо лого . Сега, след като Apple пусна шестата бета версия за разработчици на своята iOS 11, седмица преди очакваната дата, стана ясно, че това ще се промени.

В ъпдейта вече има нови икони както за магазина за приложения, така и за Maps, iMessage и Clock, нови анимации при свързване на AirPods и някои други козметични промени, наред с обичайните корекции на бъгове и подобрения в производителността. Трябва да отбележим също, че новата икона на Maps отразява актуалното местоположение на седалището на компанията.

Всъщност, ако се абстрахираме от носталгията по старото лого, новите икони изглеждат доста по-съвременни, в сравнение със старите. Трудно е да се каже защо компанията избра да се откаже от молива, четката и линията, в полза на куп пръчици, но изображението несъмнено ще изглежда по-добре при по-висока резолюция, което е голям плюс, като се има предвид еволюцията на дисплеите на нейните устройство и особено този, който се предполага, че ще присъства в десетия юбилеен модел iPhone.

Сред промените откриваме още липсата на живите тапети с рибки, които дебютираха с появата на 3D Touch и това, че настройката за автоматична яркост е преместена в секцията за достъпност и вече е включена по подразбиране.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This