Изберете Страница

Apple смени иконата на AppStore за пръв път от години

Добре познатата ни икона на AppStore, която се състои от изображенията на молив и четка, пресечени с линия няколко пъти беше обект на дребни промени през годините, но до този момент си оставаше същото ясно разпознаваемо лого . Сега, след като Apple пусна шестата бета версия за разработчици на своята iOS 11, седмица преди очакваната дата, стана ясно, че това ще се промени.

В ъпдейта вече има нови икони както за магазина за приложения, така и за Maps, iMessage и Clock, нови анимации при свързване на AirPods и някои други козметични промени, наред с обичайните корекции на бъгове и подобрения в производителността. Трябва да отбележим също, че новата икона на Maps отразява актуалното местоположение на седалището на компанията.

Всъщност, ако се абстрахираме от носталгията по старото лого, новите икони изглеждат доста по-съвременни, в сравнение със старите. Трудно е да се каже защо компанията избра да се откаже от молива, четката и линията, в полза на куп пръчици, но изображението несъмнено ще изглежда по-добре при по-висока резолюция, което е голям плюс, като се има предвид еволюцията на дисплеите на нейните устройство и особено този, който се предполага, че ще присъства в десетия юбилеен модел iPhone.

Сред промените откриваме още липсата на живите тапети с рибки, които дебютираха с появата на 3D Touch и това, че настройката за автоматична яркост е преместена в секцията за достъпност и вече е включена по подразбиране.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This