Изберете Страница

Apple смени иконата на AppStore за пръв път от години

Добре познатата ни икона на AppStore, която се състои от изображенията на молив и четка, пресечени с линия няколко пъти беше обект на дребни промени през годините, но до този момент си оставаше същото ясно разпознаваемо лого . Сега, след като Apple пусна шестата бета версия за разработчици на своята iOS 11, седмица преди очакваната дата, стана ясно, че това ще се промени.

В ъпдейта вече има нови икони както за магазина за приложения, така и за Maps, iMessage и Clock, нови анимации при свързване на AirPods и някои други козметични промени, наред с обичайните корекции на бъгове и подобрения в производителността. Трябва да отбележим също, че новата икона на Maps отразява актуалното местоположение на седалището на компанията.

Всъщност, ако се абстрахираме от носталгията по старото лого, новите икони изглеждат доста по-съвременни, в сравнение със старите. Трудно е да се каже защо компанията избра да се откаже от молива, четката и линията, в полза на куп пръчици, но изображението несъмнено ще изглежда по-добре при по-висока резолюция, което е голям плюс, като се има предвид еволюцията на дисплеите на нейните устройство и особено този, който се предполага, че ще присъства в десетия юбилеен модел iPhone.

Сред промените откриваме още липсата на живите тапети с рибки, които дебютираха с появата на 3D Touch и това, че настройката за автоматична яркост е преместена в секцията за достъпност и вече е включена по подразбиране.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This