Изберете страница

Apple смело навлиза в територията на Samsung

Ако не беше проблемът със самозапалващите се батерии на Note 7, сега щеше да се говори само за iPhone 7 срещу Note 7. Вместо това, Samsung беше принудена да изтегли от пазара своя нов фаблет и ще мине поне месец, докато се появи Note 7s и доставките се нормализират. Всичко това обаче е факт, тъй като Samsung и Apple са най-големите производители на смартфони в света и техните фенове са най-многобройни.

Apple в момента има магазини в Китай, Япония, Хонг Конг, Виетнам, Индия, Сингапур, Филипините, Малайзия, Тайван и Индонезия, но следващият ще се намира в Южна Корея и това е стъпка, с която компанията от Купертино навлиза в територията на вечния си съперник.

Доклади от Сеул сочат, че Apple се готви да пренесе тази борба за надмощие на местна почва. Korea Herald и Wall Street Journal съобщават, позовавайки се на различни източници, че компанията ще отвори следващия си магазин в Сеул през 2017 година. Те се различават по отношение на това, къде точно ще се намира той – източниците на Korea Herald твърдят, че шефовете на Apple са подписали сделка за място в Sinsa-dong, докато тези на WSJ казват, че компанията обмисля няколко места, включително и в Gangnam, на отсрещната страна на улицата, срещу централата на Samsung.

Този ход идва, за да покаже, че Apple взима на сериозно съперничеството с корейския гигант и вече няма да отстъпи от местния пазар, където традиционна доминират Samsung и LG с около 80% от продажбите на смартфони. Въпреки, че Южна Корея, както и Япония са силно националистки държави, чиито граждани са лолни към местните марки, iPhone не е чужд за пазара и спечели привърженици още през 2015 година.

Навлизането на Apple на пазара в Южна Корея очевидно няма да бъде прието лесно от Samsung. Компанията е толкова фокусирана върху съперничеството с технологичния гигант от Купертино, че дори изтегли датата на представяне на Note 7 напред, което предизвика кризата с дефектни батерии и множеството инциденти с тях в цял свят. Така времевата преднина за корейската компания се превърна грандиозен гаф и й спечели повече проблеми, финансиво загуби и недоверие, отколкото надмощие на пазара.

Ще бъде интересно да проследим продължението на тази битка между титаните през следващата година и ходовете, които Apple ще предприеме за спечелване на местните потребители, особено от гледна точка на това, че се очаква десетият юбилеен модел iPhone да бъде най-големия редизайн и хардуерен бум, от създаването на продуктовата линия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This