Изберете Страница

Apple смело навлиза в територията на Samsung

Ако не беше проблемът със самозапалващите се батерии на Note 7, сега щеше да се говори само за iPhone 7 срещу Note 7. Вместо това, Samsung беше принудена да изтегли от пазара своя нов фаблет и ще мине поне месец, докато се появи Note 7s и доставките се нормализират. Всичко това обаче е факт, тъй като Samsung и Apple са най-големите производители на смартфони в света и техните фенове са най-многобройни.

Apple в момента има магазини в Китай, Япония, Хонг Конг, Виетнам, Индия, Сингапур, Филипините, Малайзия, Тайван и Индонезия, но следващият ще се намира в Южна Корея и това е стъпка, с която компанията от Купертино навлиза в територията на вечния си съперник.

Доклади от Сеул сочат, че Apple се готви да пренесе тази борба за надмощие на местна почва. Korea Herald и Wall Street Journal съобщават, позовавайки се на различни източници, че компанията ще отвори следващия си магазин в Сеул през 2017 година. Те се различават по отношение на това, къде точно ще се намира той – източниците на Korea Herald твърдят, че шефовете на Apple са подписали сделка за място в Sinsa-dong, докато тези на WSJ казват, че компанията обмисля няколко места, включително и в Gangnam, на отсрещната страна на улицата, срещу централата на Samsung.

Този ход идва, за да покаже, че Apple взима на сериозно съперничеството с корейския гигант и вече няма да отстъпи от местния пазар, където традиционна доминират Samsung и LG с около 80% от продажбите на смартфони. Въпреки, че Южна Корея, както и Япония са силно националистки държави, чиито граждани са лолни към местните марки, iPhone не е чужд за пазара и спечели привърженици още през 2015 година.

Навлизането на Apple на пазара в Южна Корея очевидно няма да бъде прието лесно от Samsung. Компанията е толкова фокусирана върху съперничеството с технологичния гигант от Купертино, че дори изтегли датата на представяне на Note 7 напред, което предизвика кризата с дефектни батерии и множеството инциденти с тях в цял свят. Така времевата преднина за корейската компания се превърна грандиозен гаф и й спечели повече проблеми, финансиво загуби и недоверие, отколкото надмощие на пазара.

Ще бъде интересно да проследим продължението на тази битка между титаните през следващата година и ходовете, които Apple ще предприеме за спечелване на местните потребители, особено от гледна точка на това, че се очаква десетият юбилеен модел iPhone да бъде най-големия редизайн и хардуерен бум, от създаването на продуктовата линия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This