Изберете Страница

Apple смело навлиза в територията на Samsung

Ако не беше проблемът със самозапалващите се батерии на Note 7, сега щеше да се говори само за iPhone 7 срещу Note 7. Вместо това, Samsung беше принудена да изтегли от пазара своя нов фаблет и ще мине поне месец, докато се появи Note 7s и доставките се нормализират. Всичко това обаче е факт, тъй като Samsung и Apple са най-големите производители на смартфони в света и техните фенове са най-многобройни.

Apple в момента има магазини в Китай, Япония, Хонг Конг, Виетнам, Индия, Сингапур, Филипините, Малайзия, Тайван и Индонезия, но следващият ще се намира в Южна Корея и това е стъпка, с която компанията от Купертино навлиза в територията на вечния си съперник.

Доклади от Сеул сочат, че Apple се готви да пренесе тази борба за надмощие на местна почва. Korea Herald и Wall Street Journal съобщават, позовавайки се на различни източници, че компанията ще отвори следващия си магазин в Сеул през 2017 година. Те се различават по отношение на това, къде точно ще се намира той – източниците на Korea Herald твърдят, че шефовете на Apple са подписали сделка за място в Sinsa-dong, докато тези на WSJ казват, че компанията обмисля няколко места, включително и в Gangnam, на отсрещната страна на улицата, срещу централата на Samsung.

Този ход идва, за да покаже, че Apple взима на сериозно съперничеството с корейския гигант и вече няма да отстъпи от местния пазар, където традиционна доминират Samsung и LG с около 80% от продажбите на смартфони. Въпреки, че Южна Корея, както и Япония са силно националистки държави, чиито граждани са лолни към местните марки, iPhone не е чужд за пазара и спечели привърженици още през 2015 година.

Навлизането на Apple на пазара в Южна Корея очевидно няма да бъде прието лесно от Samsung. Компанията е толкова фокусирана върху съперничеството с технологичния гигант от Купертино, че дори изтегли датата на представяне на Note 7 напред, което предизвика кризата с дефектни батерии и множеството инциденти с тях в цял свят. Така времевата преднина за корейската компания се превърна грандиозен гаф и й спечели повече проблеми, финансиво загуби и недоверие, отколкото надмощие на пазара.

Ще бъде интересно да проследим продължението на тази битка между титаните през следващата година и ходовете, които Apple ще предприеме за спечелване на местните потребители, особено от гледна точка на това, че се очаква десетият юбилеен модел iPhone да бъде най-големия редизайн и хардуерен бум, от създаването на продуктовата линия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This