Изберете страница

Apple смело навлиза в територията на Samsung

Ако не беше проблемът със самозапалващите се батерии на Note 7, сега щеше да се говори само за iPhone 7 срещу Note 7. Вместо това, Samsung беше принудена да изтегли от пазара своя нов фаблет и ще мине поне месец, докато се появи Note 7s и доставките се нормализират. Всичко това обаче е факт, тъй като Samsung и Apple са най-големите производители на смартфони в света и техните фенове са най-многобройни.

Apple в момента има магазини в Китай, Япония, Хонг Конг, Виетнам, Индия, Сингапур, Филипините, Малайзия, Тайван и Индонезия, но следващият ще се намира в Южна Корея и това е стъпка, с която компанията от Купертино навлиза в територията на вечния си съперник.

Доклади от Сеул сочат, че Apple се готви да пренесе тази борба за надмощие на местна почва. Korea Herald и Wall Street Journal съобщават, позовавайки се на различни източници, че компанията ще отвори следващия си магазин в Сеул през 2017 година. Те се различават по отношение на това, къде точно ще се намира той – източниците на Korea Herald твърдят, че шефовете на Apple са подписали сделка за място в Sinsa-dong, докато тези на WSJ казват, че компанията обмисля няколко места, включително и в Gangnam, на отсрещната страна на улицата, срещу централата на Samsung.

Този ход идва, за да покаже, че Apple взима на сериозно съперничеството с корейския гигант и вече няма да отстъпи от местния пазар, където традиционна доминират Samsung и LG с около 80% от продажбите на смартфони. Въпреки, че Южна Корея, както и Япония са силно националистки държави, чиито граждани са лолни към местните марки, iPhone не е чужд за пазара и спечели привърженици още през 2015 година.

Навлизането на Apple на пазара в Южна Корея очевидно няма да бъде прието лесно от Samsung. Компанията е толкова фокусирана върху съперничеството с технологичния гигант от Купертино, че дори изтегли датата на представяне на Note 7 напред, което предизвика кризата с дефектни батерии и множеството инциденти с тях в цял свят. Така времевата преднина за корейската компания се превърна грандиозен гаф и й спечели повече проблеми, финансиво загуби и недоверие, отколкото надмощие на пазара.

Ще бъде интересно да проследим продължението на тази битка между титаните през следващата година и ходовете, които Apple ще предприеме за спечелване на местните потребители, особено от гледна точка на това, че се очаква десетият юбилеен модел iPhone да бъде най-големия редизайн и хардуерен бум, от създаването на продуктовата линия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This