Изберете Страница

Apple скоро ще ви позволи да актуализирате фирмуера на AirPods с помощта на вашия Mac

Aктуализирането на фирмуера на безжичните слушалки AirPods в момента е лесно и безболезнено. Всичко, което се изисква е потребителите да ги свържат към iPad или iPhone и слушалките ще се ъпдейтнат автоматично до най-новия фирмуер.

До сега този процес не се поддържаше когато AirPods бяха свързани към компютър Mac, което изглежда ще се промени много скоро. Компанията пусна бета версиите на iOS 15.4, iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3 наскоро, които включват новата функция.

9to5Mac откри, че macOS Monterey 12.3 beta позволява на безжичните слушалки AirPods да се актуализират с помощта на Mac. Новата бета версия беше пусната за разработчици в четвъртък и включваше няколко корекции на грешки, корекции за сигурност и нови функции, като актуализацията на AirPods.

По време на тестовете 9to5Mac успешно са актуализирали чефт слушалки AirPods Pro до най-новия фирмуер, използвайки бета версията на macOS 12.3. Всичко се случва така, както и когато се използва връзка с iPhone или iPad и ъпдейтът се задейства автоматично веднага щом слушалките са свързани. Това значи, че потребителите отново няма да могат да го контролират ръчно, но свързването на слушалките с кабел за зареждане може да помогне за ускоряване на процеса. Когато те са свързани към Мас отново няма индикации за налични актуализации, както и когато процесът се извършва чрез свъзан смартфон или таблет.

Предполага се, че този процес ще работи с всички поддържани в момента модели AirPods, включително първото поколение и AirPods Max. Няма информация обаче кога macOS Monterey 12.3 ще излезе като официална версия или кога новият процес на безпроблемна актуализация ще е достъпен за всички потребители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This