Изберете Страница

Apple скоро ще ви позволи да актуализирате фирмуера на AirPods с помощта на вашия Mac

Aктуализирането на фирмуера на безжичните слушалки AirPods в момента е лесно и безболезнено. Всичко, което се изисква е потребителите да ги свържат към iPad или iPhone и слушалките ще се ъпдейтнат автоматично до най-новия фирмуер.

До сега този процес не се поддържаше когато AirPods бяха свързани към компютър Mac, което изглежда ще се промени много скоро. Компанията пусна бета версиите на iOS 15.4, iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3 наскоро, които включват новата функция.

9to5Mac откри, че macOS Monterey 12.3 beta позволява на безжичните слушалки AirPods да се актуализират с помощта на Mac. Новата бета версия беше пусната за разработчици в четвъртък и включваше няколко корекции на грешки, корекции за сигурност и нови функции, като актуализацията на AirPods.

По време на тестовете 9to5Mac успешно са актуализирали чефт слушалки AirPods Pro до най-новия фирмуер, използвайки бета версията на macOS 12.3. Всичко се случва така, както и когато се използва връзка с iPhone или iPad и ъпдейтът се задейства автоматично веднага щом слушалките са свързани. Това значи, че потребителите отново няма да могат да го контролират ръчно, но свързването на слушалките с кабел за зареждане може да помогне за ускоряване на процеса. Когато те са свързани към Мас отново няма индикации за налични актуализации, както и когато процесът се извършва чрез свъзан смартфон или таблет.

Предполага се, че този процес ще работи с всички поддържани в момента модели AirPods, включително първото поколение и AirPods Max. Няма информация обаче кога macOS Monterey 12.3 ще излезе като официална версия или кога новият процес на безпроблемна актуализация ще е достъпен за всички потребители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This