Изберете страница

Apple скоро ще ви позволи да актуализирате фирмуера на AirPods с помощта на вашия Mac

Aктуализирането на фирмуера на безжичните слушалки AirPods в момента е лесно и безболезнено. Всичко, което се изисква е потребителите да ги свържат към iPad или iPhone и слушалките ще се ъпдейтнат автоматично до най-новия фирмуер.

До сега този процес не се поддържаше когато AirPods бяха свързани към компютър Mac, което изглежда ще се промени много скоро. Компанията пусна бета версиите на iOS 15.4, iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3 наскоро, които включват новата функция.

9to5Mac откри, че macOS Monterey 12.3 beta позволява на безжичните слушалки AirPods да се актуализират с помощта на Mac. Новата бета версия беше пусната за разработчици в четвъртък и включваше няколко корекции на грешки, корекции за сигурност и нови функции, като актуализацията на AirPods.

По време на тестовете 9to5Mac успешно са актуализирали чефт слушалки AirPods Pro до най-новия фирмуер, използвайки бета версията на macOS 12.3. Всичко се случва така, както и когато се използва връзка с iPhone или iPad и ъпдейтът се задейства автоматично веднага щом слушалките са свързани. Това значи, че потребителите отново няма да могат да го контролират ръчно, но свързването на слушалките с кабел за зареждане може да помогне за ускоряване на процеса. Когато те са свързани към Мас отново няма индикации за налични актуализации, както и когато процесът се извършва чрез свъзан смартфон или таблет.

Предполага се, че този процес ще работи с всички поддържани в момента модели AirPods, включително първото поколение и AirPods Max. Няма информация обаче кога macOS Monterey 12.3 ще излезе като официална версия или кога новият процес на безпроблемна актуализация ще е достъпен за всички потребители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This