Изберете страница

Apple скоро ще ви позволи да актуализирате фирмуера на AirPods с помощта на вашия Mac

Aктуализирането на фирмуера на безжичните слушалки AirPods в момента е лесно и безболезнено. Всичко, което се изисква е потребителите да ги свържат към iPad или iPhone и слушалките ще се ъпдейтнат автоматично до най-новия фирмуер.

До сега този процес не се поддържаше когато AirPods бяха свързани към компютър Mac, което изглежда ще се промени много скоро. Компанията пусна бета версиите на iOS 15.4, iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3 наскоро, които включват новата функция.

9to5Mac откри, че macOS Monterey 12.3 beta позволява на безжичните слушалки AirPods да се актуализират с помощта на Mac. Новата бета версия беше пусната за разработчици в четвъртък и включваше няколко корекции на грешки, корекции за сигурност и нови функции, като актуализацията на AirPods.

По време на тестовете 9to5Mac успешно са актуализирали чефт слушалки AirPods Pro до най-новия фирмуер, използвайки бета версията на macOS 12.3. Всичко се случва така, както и когато се използва връзка с iPhone или iPad и ъпдейтът се задейства автоматично веднага щом слушалките са свързани. Това значи, че потребителите отново няма да могат да го контролират ръчно, но свързването на слушалките с кабел за зареждане може да помогне за ускоряване на процеса. Когато те са свързани към Мас отново няма индикации за налични актуализации, както и когато процесът се извършва чрез свъзан смартфон или таблет.

Предполага се, че този процес ще работи с всички поддържани в момента модели AirPods, включително първото поколение и AirPods Max. Няма информация обаче кога macOS Monterey 12.3 ще излезе като официална версия или кога новият процес на безпроблемна актуализация ще е достъпен за всички потребители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This