Изберете Страница

Apple скоро ще ви позволи да актуализирате фирмуера на AirPods с помощта на вашия Mac

Aктуализирането на фирмуера на безжичните слушалки AirPods в момента е лесно и безболезнено. Всичко, което се изисква е потребителите да ги свържат към iPad или iPhone и слушалките ще се ъпдейтнат автоматично до най-новия фирмуер.

До сега този процес не се поддържаше когато AirPods бяха свързани към компютър Mac, което изглежда ще се промени много скоро. Компанията пусна бета версиите на iOS 15.4, iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3 наскоро, които включват новата функция.

9to5Mac откри, че macOS Monterey 12.3 beta позволява на безжичните слушалки AirPods да се актуализират с помощта на Mac. Новата бета версия беше пусната за разработчици в четвъртък и включваше няколко корекции на грешки, корекции за сигурност и нови функции, като актуализацията на AirPods.

По време на тестовете 9to5Mac успешно са актуализирали чефт слушалки AirPods Pro до най-новия фирмуер, използвайки бета версията на macOS 12.3. Всичко се случва така, както и когато се използва връзка с iPhone или iPad и ъпдейтът се задейства автоматично веднага щом слушалките са свързани. Това значи, че потребителите отново няма да могат да го контролират ръчно, но свързването на слушалките с кабел за зареждане може да помогне за ускоряване на процеса. Когато те са свързани към Мас отново няма индикации за налични актуализации, както и когато процесът се извършва чрез свъзан смартфон или таблет.

Предполага се, че този процес ще работи с всички поддържани в момента модели AirPods, включително първото поколение и AirPods Max. Няма информация обаче кога macOS Monterey 12.3 ще излезе като официална версия или кога новият процес на безпроблемна актуализация ще е достъпен за всички потребители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This