Изберете страница

Apple си върна първото място при производителите на смартфони

Успехът на iPhone 12 отнова направи Apple най-добрият производител на смартфони в света, по отношение на продажбите, посочва Gartner.

При условие, че данните на фирмата са точни, това ще е първият път от половин десетилетие насам, в който Apple се класира на първо място.

Като цяло Samsung изпревари Apple с общо 253 милиона телефона през 2020 година. Междувременно обаче, Apple е продала около 199.8 милиона. Това отрежда на Samsung глобален пазарен дял от 18.8%, а на Apple – 14.8%.

Нещата обаче се раздвижват през последното тримесечие на миналата година, когато според Gartner Apple е продала 79.9 милиона iPhone, срещу 62.1 милиона за корейския си конкурент. Това означава, че Apple е с 20.8% пазарен дял, докато Samsung има 16.2%.

Успехът на гиганта през това тримесечие изтласква от първото място Samsung, а Xiaomi се класира трета.

Междувременно Huawei продължава големия си спад, благодарение на който компанията изгуби второто място от Apple през 2020 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This