Изберете Страница

Apple си върна първото място при производителите на смартфони

Успехът на iPhone 12 отнова направи Apple най-добрият производител на смартфони в света, по отношение на продажбите, посочва Gartner.

При условие, че данните на фирмата са точни, това ще е първият път от половин десетилетие насам, в който Apple се класира на първо място.

Като цяло Samsung изпревари Apple с общо 253 милиона телефона през 2020 година. Междувременно обаче, Apple е продала около 199.8 милиона. Това отрежда на Samsung глобален пазарен дял от 18.8%, а на Apple – 14.8%.

Нещата обаче се раздвижват през последното тримесечие на миналата година, когато според Gartner Apple е продала 79.9 милиона iPhone, срещу 62.1 милиона за корейския си конкурент. Това означава, че Apple е с 20.8% пазарен дял, докато Samsung има 16.2%.

Успехът на гиганта през това тримесечие изтласква от първото място Samsung, а Xiaomi се класира трета.

Междувременно Huawei продължава големия си спад, благодарение на който компанията изгуби второто място от Apple през 2020 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This