Изберете Страница

Apple си върна първото място при производителите на смартфони

Успехът на iPhone 12 отнова направи Apple най-добрият производител на смартфони в света, по отношение на продажбите, посочва Gartner.

При условие, че данните на фирмата са точни, това ще е първият път от половин десетилетие насам, в който Apple се класира на първо място.

Като цяло Samsung изпревари Apple с общо 253 милиона телефона през 2020 година. Междувременно обаче, Apple е продала около 199.8 милиона. Това отрежда на Samsung глобален пазарен дял от 18.8%, а на Apple – 14.8%.

Нещата обаче се раздвижват през последното тримесечие на миналата година, когато според Gartner Apple е продала 79.9 милиона iPhone, срещу 62.1 милиона за корейския си конкурент. Това означава, че Apple е с 20.8% пазарен дял, докато Samsung има 16.2%.

Успехът на гиганта през това тримесечие изтласква от първото място Samsung, а Xiaomi се класира трета.

Междувременно Huawei продължава големия си спад, благодарение на който компанията изгуби второто място от Apple през 2020 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This