Изберете Страница

Apple си върна първото място при производителите на смартфони

Успехът на iPhone 12 отнова направи Apple най-добрият производител на смартфони в света, по отношение на продажбите, посочва Gartner.

При условие, че данните на фирмата са точни, това ще е първият път от половин десетилетие насам, в който Apple се класира на първо място.

Като цяло Samsung изпревари Apple с общо 253 милиона телефона през 2020 година. Междувременно обаче, Apple е продала около 199.8 милиона. Това отрежда на Samsung глобален пазарен дял от 18.8%, а на Apple – 14.8%.

Нещата обаче се раздвижват през последното тримесечие на миналата година, когато според Gartner Apple е продала 79.9 милиона iPhone, срещу 62.1 милиона за корейския си конкурент. Това означава, че Apple е с 20.8% пазарен дял, докато Samsung има 16.2%.

Успехът на гиганта през това тримесечие изтласква от първото място Samsung, а Xiaomi се класира трета.

Междувременно Huawei продължава големия си спад, благодарение на който компанията изгуби второто място от Apple през 2020 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This