Изберете Страница

Apple се стреми да засили собственото си производство на чипове

Съобщава се, че Apple се стреми да засили собственото си производство на чипове за iPhone. Според нов доклад на Bloomberg, компанията изгражда нов офис, фокусиран върху разработката на вътрешни чипове, заменяйки тези, които в момента се доставят от Broadcom и Skyworks.

Докладът обяснява, че Apple търси да наеме “няколко дузини служители” за разработване на чипове в Ървайн, Калифорния. По съвпадение това е близо до мястото, където Skyworks и Broadcom също имат офиси. Компанията търси служители, които имат “опит с модемни чипове и безжични полупроводници”.

Освен това Bloomberg съобщава, че те ще работят върху безжични радиостанции, радиочестотни интегрални схеми и безжични системи. Екипът ще се фокусира върху полупроводниците за свързване на Bluetooth и WiFi.

Това е част от по-широка стратегия за разширяване на сателитни офиси, позволяваща на технологичния гигант да се насочи към инженерни средища и да привлече служители, които може да не искат да работят в централата в Силициевата долина. Усилията се основават на по-ранния опит на Apple в безжичните чипове. AirPods и Apple Watch вече включват персонализирани части, които им позволяват да се сдвояват с устройствата, а най-новите iPhone имат широколентов чип U1 за по-точно определяне на местоположението и свързване с AirTag и други продукти.

През януари миналата година Apple и Broadcom подписаха двугодишна сделка, съгласно която Broadcom се съгласи да доставя на Apple допълнителни безжични компоненти. Преди това компанията предоставяше радиочестотни компоненти и модули. През декември 2019 година се заговори, че Broadcom проучва възможността за продажба ан бизнеса си с RF безжични чипове, а някои анализатори коменитраха, че Apple е сред потенциалните купувачи. Сделката обаче така и не се осъществи.

Понастоящем Apple използва модеми на Qualcomm в iPhone 13, но продължава да напредва с усилията си да изгради собствени такива. Компанията придобибизнеса с модеми за смартфони на Intel за 1 милиард долара през 2019 година, а Минг-Чи Куо прогнозира, че 5G модем, проектиран от Apple, ще бъде използван в iPhone най-рано през 2023 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This