Изберете Страница

Apple се стреми да засили собственото си производство на чипове

Съобщава се, че Apple се стреми да засили собственото си производство на чипове за iPhone. Според нов доклад на Bloomberg, компанията изгражда нов офис, фокусиран върху разработката на вътрешни чипове, заменяйки тези, които в момента се доставят от Broadcom и Skyworks.

Докладът обяснява, че Apple търси да наеме “няколко дузини служители” за разработване на чипове в Ървайн, Калифорния. По съвпадение това е близо до мястото, където Skyworks и Broadcom също имат офиси. Компанията търси служители, които имат “опит с модемни чипове и безжични полупроводници”.

Освен това Bloomberg съобщава, че те ще работят върху безжични радиостанции, радиочестотни интегрални схеми и безжични системи. Екипът ще се фокусира върху полупроводниците за свързване на Bluetooth и WiFi.

Това е част от по-широка стратегия за разширяване на сателитни офиси, позволяваща на технологичния гигант да се насочи към инженерни средища и да привлече служители, които може да не искат да работят в централата в Силициевата долина. Усилията се основават на по-ранния опит на Apple в безжичните чипове. AirPods и Apple Watch вече включват персонализирани части, които им позволяват да се сдвояват с устройствата, а най-новите iPhone имат широколентов чип U1 за по-точно определяне на местоположението и свързване с AirTag и други продукти.

През януари миналата година Apple и Broadcom подписаха двугодишна сделка, съгласно която Broadcom се съгласи да доставя на Apple допълнителни безжични компоненти. Преди това компанията предоставяше радиочестотни компоненти и модули. През декември 2019 година се заговори, че Broadcom проучва възможността за продажба ан бизнеса си с RF безжични чипове, а някои анализатори коменитраха, че Apple е сред потенциалните купувачи. Сделката обаче така и не се осъществи.

Понастоящем Apple използва модеми на Qualcomm в iPhone 13, но продължава да напредва с усилията си да изгради собствени такива. Компанията придобибизнеса с модеми за смартфони на Intel за 1 милиард долара през 2019 година, а Минг-Чи Куо прогнозира, че 5G модем, проектиран от Apple, ще бъде използван в iPhone най-рано през 2023 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This