Упоритите слухове твърдят, че тази година Apple ще предложи опцията за безжично зареждане в своя десети, юбилеен модел iPhone. Като доказателство за това, миналата седмица името на компанията се появи в списъка на членовете на Qi Wireless Power Consortium. Всъщност Apple вече използва тази технология за своя Apple Watch, но тя е в променена версия, несъвместима със стандартните Qi зарядни.

Тази стъпка предполага възможността компанията действително да предложи опцията за безжично зареждане в поне един от новите си модели и това най-вероятна ще бъде дългоочаквания iPhone 8, на който се възлагат много надежди за пълен редизайн, както външно, така и като функционалност. Някои източници твърдяха, че Apple разработва собствена технология за отдалечено зареждане, в сътрудничество с Energous, но може би тя няма да е готова навреме за премиерата на тазгодишния й флагман.

Независимо от това, добавянето на тази така полезна и желана от потребителите функционалност, ще бъде от голяма полза, въпреки пресните слухове, че самото зарядно няма да се предлага в комплект с телефона, а ще бъде продавано като отделен аксесоар.

Остава само да разберем, дали Apple ще използва стандартния протокол на Qi, или ще отново ще го промени по свой вкус, както направи при Apple Watch. Компанията е активен член и лидер на много организации за развитие на стандарти, като допринася за разработването им със своите идеи.