Изберете страница

Apple се присъедини към Qi Wireless Power Consortium точно навреме за iPhone 8

Упоритите слухове твърдят, че тази година Apple ще предложи опцията за безжично зареждане в своя десети, юбилеен модел iPhone. Като доказателство за това, миналата седмица името на компанията се появи в списъка на членовете на Qi Wireless Power Consortium. Всъщност Apple вече използва тази технология за своя Apple Watch, но тя е в променена версия, несъвместима със стандартните Qi зарядни.

Тази стъпка предполага възможността компанията действително да предложи опцията за безжично зареждане в поне един от новите си модели и това най-вероятна ще бъде дългоочаквания iPhone 8, на който се възлагат много надежди за пълен редизайн, както външно, така и като функционалност. Някои източници твърдяха, че Apple разработва собствена технология за отдалечено зареждане, в сътрудничество с Energous, но може би тя няма да е готова навреме за премиерата на тазгодишния й флагман.

Независимо от това, добавянето на тази така полезна и желана от потребителите функционалност, ще бъде от голяма полза, въпреки пресните слухове, че самото зарядно няма да се предлага в комплект с телефона, а ще бъде продавано като отделен аксесоар.

Остава само да разберем, дали Apple ще използва стандартния протокол на Qi, или ще отново ще го промени по свой вкус, както направи при Apple Watch. Компанията е активен член и лидер на много организации за развитие на стандарти, като допринася за разработването им със своите идеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This