Изберете Страница

Apple се присъедини към Qi Wireless Power Consortium точно навреме за iPhone 8

Упоритите слухове твърдят, че тази година Apple ще предложи опцията за безжично зареждане в своя десети, юбилеен модел iPhone. Като доказателство за това, миналата седмица името на компанията се появи в списъка на членовете на Qi Wireless Power Consortium. Всъщност Apple вече използва тази технология за своя Apple Watch, но тя е в променена версия, несъвместима със стандартните Qi зарядни.

Тази стъпка предполага възможността компанията действително да предложи опцията за безжично зареждане в поне един от новите си модели и това най-вероятна ще бъде дългоочаквания iPhone 8, на който се възлагат много надежди за пълен редизайн, както външно, така и като функционалност. Някои източници твърдяха, че Apple разработва собствена технология за отдалечено зареждане, в сътрудничество с Energous, но може би тя няма да е готова навреме за премиерата на тазгодишния й флагман.

Независимо от това, добавянето на тази така полезна и желана от потребителите функционалност, ще бъде от голяма полза, въпреки пресните слухове, че самото зарядно няма да се предлага в комплект с телефона, а ще бъде продавано като отделен аксесоар.

Остава само да разберем, дали Apple ще използва стандартния протокол на Qi, или ще отново ще го промени по свой вкус, както направи при Apple Watch. Компанията е активен член и лидер на много организации за развитие на стандарти, като допринася за разработването им със своите идеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This