Изберете Страница

Apple се присъедини към Qi Wireless Power Consortium точно навреме за iPhone 8

Упоритите слухове твърдят, че тази година Apple ще предложи опцията за безжично зареждане в своя десети, юбилеен модел iPhone. Като доказателство за това, миналата седмица името на компанията се появи в списъка на членовете на Qi Wireless Power Consortium. Всъщност Apple вече използва тази технология за своя Apple Watch, но тя е в променена версия, несъвместима със стандартните Qi зарядни.

Тази стъпка предполага възможността компанията действително да предложи опцията за безжично зареждане в поне един от новите си модели и това най-вероятна ще бъде дългоочаквания iPhone 8, на който се възлагат много надежди за пълен редизайн, както външно, така и като функционалност. Някои източници твърдяха, че Apple разработва собствена технология за отдалечено зареждане, в сътрудничество с Energous, но може би тя няма да е готова навреме за премиерата на тазгодишния й флагман.

Независимо от това, добавянето на тази така полезна и желана от потребителите функционалност, ще бъде от голяма полза, въпреки пресните слухове, че самото зарядно няма да се предлага в комплект с телефона, а ще бъде продавано като отделен аксесоар.

Остава само да разберем, дали Apple ще използва стандартния протокол на Qi, или ще отново ще го промени по свой вкус, както направи при Apple Watch. Компанията е активен член и лидер на много организации за развитие на стандарти, като допринася за разработването им със своите идеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This