Изберете Страница

Apple се присъедини към Qi Wireless Power Consortium точно навреме за iPhone 8

Упоритите слухове твърдят, че тази година Apple ще предложи опцията за безжично зареждане в своя десети, юбилеен модел iPhone. Като доказателство за това, миналата седмица името на компанията се появи в списъка на членовете на Qi Wireless Power Consortium. Всъщност Apple вече използва тази технология за своя Apple Watch, но тя е в променена версия, несъвместима със стандартните Qi зарядни.

Тази стъпка предполага възможността компанията действително да предложи опцията за безжично зареждане в поне един от новите си модели и това най-вероятна ще бъде дългоочаквания iPhone 8, на който се възлагат много надежди за пълен редизайн, както външно, така и като функционалност. Някои източници твърдяха, че Apple разработва собствена технология за отдалечено зареждане, в сътрудничество с Energous, но може би тя няма да е готова навреме за премиерата на тазгодишния й флагман.

Независимо от това, добавянето на тази така полезна и желана от потребителите функционалност, ще бъде от голяма полза, въпреки пресните слухове, че самото зарядно няма да се предлага в комплект с телефона, а ще бъде продавано като отделен аксесоар.

Остава само да разберем, дали Apple ще използва стандартния протокол на Qi, или ще отново ще го промени по свой вкус, както направи при Apple Watch. Компанията е активен член и лидер на много организации за развитие на стандарти, като допринася за разработването им със своите идеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This