Доклад на New York Times твърди, че Apple е изоставила работата си по собствена кола, като вместо това разработва технология за управление на автономни автомобили. Голяма част от тези изследвания ще се насочат към създаването на самоходно превозно средство, което ще придвижва служителите й между различните кампуси.

Докладът подробно описва начина, по който компанията преработва своя Project Titan, който в началото беше за изграждане на автономна кола. Това е ход, който наиситна има симсъл, а върхът в новия проект ще бъде самообслужващ се автобус, който ще превозва служителите между сградите на стария кампус и футуристичния Apple Park. Той ще носи името PAIL, което е съкратено от Palo Alto Infinity Loop и ще бъде разработен съвместно със съществуваща автомобилна компания и оборудван с технологията на Apple.

Промяната във фокуса на гиганта започна още миналата година, но всъщност така и не беше потвърден официално, а екипът работещ по Project Titan изследва възможността да използва сферични колела – кръгли като глобус, защото те могат да позволят на превозното средство да се придвижва и странично.