Не е тайна, че Apple търси начин да подобри възможностите на своите устройства и най-вече на Apple Watch  за проследяване на съня. Разнообразни патенти в тази област сочат, че компанията се интересува от желанието на своите потребители да подобрят съня си, като иска да предложи в устройствата си още повече функции, които да им помогнат. Сега обаче, гигантът направи решаваща стъпка, закупувайки компанията Beddit, която предлага приложение за проследяване на съня и нужния за това хардуер, който вече е достъпен в магазините на Apple. Beddit 3 Sleep Monitor например е сензорна лента, която се поставя в леглото, за да следи движенията по време на сън и струва 149 долара.

Всъщност Apple не обяви покупката си публично, но CNBC намери доказателства, потвърждаващи това в актуализираната политика за поверителност на сайта на Beddit:

“Beddit е придобита от Apple” се казва в бележката от 8 май. „Вашите лични данни ще бъдат събирани, използвани и оповестени в съответствие с декларацията за поверителност на компанията“

Не става ясно колко точно е платил гигантът за новата си придобивка и дали компанията ще продължи да разработва собствения си хардуер в бъдеще, но най-логичния ход за Apple е да интегрира нейните технологии в watchOS и да премахне необходимостта от закупуване на отделни устройства. От друга страна часовникът изисква често зареждане и много потребители избират да правят това през нощта, което означава, че функцията за проследяване на съня, изискваща носенета му през това време, няма да работи. Едно е ясно обаче – Apple не прави необмислени покупки, така че остава да видим как ще използва тази в полза на собствените си устройства в бъдеще.