Изберете Страница

Apple се е срещнала по време на CES 2018 с потенциални доставчици за очилата си за добавена реалност

Представители на Apple са се срещнали с доставчици, които правят компонентите, нужни за очила с добавена реалност, по време на CES тази седмица, съобщава Bloomber. Докладът не предоставя повече подробности, но е още едно доказателство, че компанията не е изоставила идеята си за Apple Glass, които скоро могат да се превърнат от слух в реалност.

Всъщност отново Bloomberg писа преди време, че компанията работи върху очилата, които най-вероятно ще дебютират през 2020 година. Ранната им версия има специален дисплей, вграден процесор и персонализирана операционна система, наречена rOS, но според слуховете има много прототипи.

В същия доклад от началото на ноември се споменава, че Apple все още не е дефинирала как потребителите ще контролират очилата и ще стартират приложения, но се предполага, че се изпробват сензори, гласово активиране, чрез Siri и жестове на главата. В прототипите инженерите на компанията изпробват редица приложения, от добре познатите ни картографиране и текстообработка, до виртуални заседателни зали и 360 градусово възпроизвеждане на видео. Очилата ще имат и собствен магазин за приложения, подобно на останалите продукти на гиганта. По време на тестовете са използвани HTC Vive, които използват дисплея на iPhone.

Очилата за добавена реалност са един от проектите, за които се предполага, че се крият под кодовото име T288 и се разработват в Купертино и Сънивейл от екипа, който работи и върху платформата ARKit за iPhone и iPad. Междувременно Apple придоби производителя на слушалки с добавена реалност Vrvana и компанията SensoMotoric Instruments, които със сигурност ще подпомогнат развитието на проекта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар