Изберете страница

Apple се е срещнала по време на CES 2018 с потенциални доставчици за очилата си за добавена реалност

Представители на Apple са се срещнали с доставчици, които правят компонентите, нужни за очила с добавена реалност, по време на CES тази седмица, съобщава Bloomber. Докладът не предоставя повече подробности, но е още едно доказателство, че компанията не е изоставила идеята си за Apple Glass, които скоро могат да се превърнат от слух в реалност.

Всъщност отново Bloomberg писа преди време, че компанията работи върху очилата, които най-вероятно ще дебютират през 2020 година. Ранната им версия има специален дисплей, вграден процесор и персонализирана операционна система, наречена rOS, но според слуховете има много прототипи.

В същия доклад от началото на ноември се споменава, че Apple все още не е дефинирала как потребителите ще контролират очилата и ще стартират приложения, но се предполага, че се изпробват сензори, гласово активиране, чрез Siri и жестове на главата. В прототипите инженерите на компанията изпробват редица приложения, от добре познатите ни картографиране и текстообработка, до виртуални заседателни зали и 360 градусово възпроизвеждане на видео. Очилата ще имат и собствен магазин за приложения, подобно на останалите продукти на гиганта. По време на тестовете са използвани HTC Vive, които използват дисплея на iPhone.

Очилата за добавена реалност са един от проектите, за които се предполага, че се крият под кодовото име T288 и се разработват в Купертино и Сънивейл от екипа, който работи и върху платформата ARKit за iPhone и iPad. Междувременно Apple придоби производителя на слушалки с добавена реалност Vrvana и компанията SensoMotoric Instruments, които със сигурност ще подпомогнат развитието на проекта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This