Изберете Страница

Apple се е срещнала по време на CES 2018 с потенциални доставчици за очилата си за добавена реалност

Представители на Apple са се срещнали с доставчици, които правят компонентите, нужни за очила с добавена реалност, по време на CES тази седмица, съобщава Bloomber. Докладът не предоставя повече подробности, но е още едно доказателство, че компанията не е изоставила идеята си за Apple Glass, които скоро могат да се превърнат от слух в реалност.

Всъщност отново Bloomberg писа преди време, че компанията работи върху очилата, които най-вероятно ще дебютират през 2020 година. Ранната им версия има специален дисплей, вграден процесор и персонализирана операционна система, наречена rOS, но според слуховете има много прототипи.

В същия доклад от началото на ноември се споменава, че Apple все още не е дефинирала как потребителите ще контролират очилата и ще стартират приложения, но се предполага, че се изпробват сензори, гласово активиране, чрез Siri и жестове на главата. В прототипите инженерите на компанията изпробват редица приложения, от добре познатите ни картографиране и текстообработка, до виртуални заседателни зали и 360 градусово възпроизвеждане на видео. Очилата ще имат и собствен магазин за приложения, подобно на останалите продукти на гиганта. По време на тестовете са използвани HTC Vive, които използват дисплея на iPhone.

Очилата за добавена реалност са един от проектите, за които се предполага, че се крият под кодовото име T288 и се разработват в Купертино и Сънивейл от екипа, който работи и върху платформата ARKit за iPhone и iPad. Междувременно Apple придоби производителя на слушалки с добавена реалност Vrvana и компанията SensoMotoric Instruments, които със сигурност ще подпомогнат развитието на проекта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This