Представители на Apple са се срещнали с доставчици, които правят компонентите, нужни за очила с добавена реалност, по време на CES тази седмица, съобщава Bloomber. Докладът не предоставя повече подробности, но е още едно доказателство, че компанията не е изоставила идеята си за Apple Glass, които скоро могат да се превърнат от слух в реалност.

Всъщност отново Bloomberg писа преди време, че компанията работи върху очилата, които най-вероятно ще дебютират през 2020 година. Ранната им версия има специален дисплей, вграден процесор и персонализирана операционна система, наречена rOS, но според слуховете има много прототипи.

В същия доклад от началото на ноември се споменава, че Apple все още не е дефинирала как потребителите ще контролират очилата и ще стартират приложения, но се предполага, че се изпробват сензори, гласово активиране, чрез Siri и жестове на главата. В прототипите инженерите на компанията изпробват редица приложения, от добре познатите ни картографиране и текстообработка, до виртуални заседателни зали и 360 градусово възпроизвеждане на видео. Очилата ще имат и собствен магазин за приложения, подобно на останалите продукти на гиганта. По време на тестовете са използвани HTC Vive, които използват дисплея на iPhone.

Очилата за добавена реалност са един от проектите, за които се предполага, че се крият под кодовото име T288 и се разработват в Купертино и Сънивейл от екипа, който работи и върху платформата ARKit за iPhone и iPad. Междувременно Apple придоби производителя на слушалки с добавена реалност Vrvana и компанията SensoMotoric Instruments, които със сигурност ще подпомогнат развитието на проекта.