Изберете Страница

Apple се е срещнала по време на CES 2018 с потенциални доставчици за очилата си за добавена реалност

Представители на Apple са се срещнали с доставчици, които правят компонентите, нужни за очила с добавена реалност, по време на CES тази седмица, съобщава Bloomber. Докладът не предоставя повече подробности, но е още едно доказателство, че компанията не е изоставила идеята си за Apple Glass, които скоро могат да се превърнат от слух в реалност.

Всъщност отново Bloomberg писа преди време, че компанията работи върху очилата, които най-вероятно ще дебютират през 2020 година. Ранната им версия има специален дисплей, вграден процесор и персонализирана операционна система, наречена rOS, но според слуховете има много прототипи.

В същия доклад от началото на ноември се споменава, че Apple все още не е дефинирала как потребителите ще контролират очилата и ще стартират приложения, но се предполага, че се изпробват сензори, гласово активиране, чрез Siri и жестове на главата. В прототипите инженерите на компанията изпробват редица приложения, от добре познатите ни картографиране и текстообработка, до виртуални заседателни зали и 360 градусово възпроизвеждане на видео. Очилата ще имат и собствен магазин за приложения, подобно на останалите продукти на гиганта. По време на тестовете са използвани HTC Vive, които използват дисплея на iPhone.

Очилата за добавена реалност са един от проектите, за които се предполага, че се крият под кодовото име T288 и се разработват в Купертино и Сънивейл от екипа, който работи и върху платформата ARKit за iPhone и iPad. Междувременно Apple придоби производителя на слушалки с добавена реалност Vrvana и компанията SensoMotoric Instruments, които със сигурност ще подпомогнат развитието на проекта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This