Изберете страница

Apple регистрира три нови модела Mac преди пролетното си събитие

Apple е регистрирала три нови модела Mac в Евразийската регулаторна база данни, преди пролетното си събитие. Номерата на моделите са A2615, A2686 и A2682, като един от тях е описан като лаптоп.

Преди няколко седмици видяхме в същата база данни компанията да регистрира и нови модели iPhone и iPad, което вероятно сочи предстоящото представяне на новото поколение iPhone SE с поддръжка на 5G и iPad Air с подобрени спецификации.

Bloomberg наскоро посочи, че Apple планира първото си виртуално медийно събитие за годината, което вероятно ще се проведе на 8 март, намеквайки, че “нов Mac” може да бъде представен именно тогава. Всъщност продуктите на компанията обикновено се появяват в Евразийската база данни приблизително 1 до 3 месеца преди старта си, което прави предположението логично, но въпреки това няма гаранция и поянкога идентификаторите на модела се публикувани в продължение на почти година, преди да се материализират в реален продукт.

Apple трябва да регистрира всички устройства, които разчитат на технологията за криптиране в Евразийската икономическа комисия и следователно тази база данни се превърна в много голям индикатор за краткосрочните планове на компанията през последните години.

По-рано гигантът посочи, че ще завърши прехода си към Apple Silicon в рамките на две години, което означава, че има много модели Mac, които се очаква да дебютират тази година. Твърди се също, че компанията подготвя второто си поколение Apple Silicon MacBook Air със значителен редизайн на шасито, въпреки че устройството сигурно ще се появи по-късно през годината.

По време на мартенското събитие може да видим представянето на Mac mini от висок клас или вероятно iMac Pro или Apple Silicon Mac Pro. Въпреки това е най-логично Apple да забави представянето на Mac Pro до своята конференция на разработчиците WWDC през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This