Изберете Страница

Apple регистрира три нови модела Mac преди пролетното си събитие

Apple е регистрирала три нови модела Mac в Евразийската регулаторна база данни, преди пролетното си събитие. Номерата на моделите са A2615, A2686 и A2682, като един от тях е описан като лаптоп.

Преди няколко седмици видяхме в същата база данни компанията да регистрира и нови модели iPhone и iPad, което вероятно сочи предстоящото представяне на новото поколение iPhone SE с поддръжка на 5G и iPad Air с подобрени спецификации.

Bloomberg наскоро посочи, че Apple планира първото си виртуално медийно събитие за годината, което вероятно ще се проведе на 8 март, намеквайки, че “нов Mac” може да бъде представен именно тогава. Всъщност продуктите на компанията обикновено се появяват в Евразийската база данни приблизително 1 до 3 месеца преди старта си, което прави предположението логично, но въпреки това няма гаранция и поянкога идентификаторите на модела се публикувани в продължение на почти година, преди да се материализират в реален продукт.

Apple трябва да регистрира всички устройства, които разчитат на технологията за криптиране в Евразийската икономическа комисия и следователно тази база данни се превърна в много голям индикатор за краткосрочните планове на компанията през последните години.

По-рано гигантът посочи, че ще завърши прехода си към Apple Silicon в рамките на две години, което означава, че има много модели Mac, които се очаква да дебютират тази година. Твърди се също, че компанията подготвя второто си поколение Apple Silicon MacBook Air със значителен редизайн на шасито, въпреки че устройството сигурно ще се появи по-късно през годината.

По време на мартенското събитие може да видим представянето на Mac mini от висок клас или вероятно iMac Pro или Apple Silicon Mac Pro. Въпреки това е най-логично Apple да забави представянето на Mac Pro до своята конференция на разработчиците WWDC през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This