Изберете Страница

Apple регистрира три нови модела Mac преди пролетното си събитие

Apple е регистрирала три нови модела Mac в Евразийската регулаторна база данни, преди пролетното си събитие. Номерата на моделите са A2615, A2686 и A2682, като един от тях е описан като лаптоп.

Преди няколко седмици видяхме в същата база данни компанията да регистрира и нови модели iPhone и iPad, което вероятно сочи предстоящото представяне на новото поколение iPhone SE с поддръжка на 5G и iPad Air с подобрени спецификации.

Bloomberg наскоро посочи, че Apple планира първото си виртуално медийно събитие за годината, което вероятно ще се проведе на 8 март, намеквайки, че “нов Mac” може да бъде представен именно тогава. Всъщност продуктите на компанията обикновено се появяват в Евразийската база данни приблизително 1 до 3 месеца преди старта си, което прави предположението логично, но въпреки това няма гаранция и поянкога идентификаторите на модела се публикувани в продължение на почти година, преди да се материализират в реален продукт.

Apple трябва да регистрира всички устройства, които разчитат на технологията за криптиране в Евразийската икономическа комисия и следователно тази база данни се превърна в много голям индикатор за краткосрочните планове на компанията през последните години.

По-рано гигантът посочи, че ще завърши прехода си към Apple Silicon в рамките на две години, което означава, че има много модели Mac, които се очаква да дебютират тази година. Твърди се също, че компанията подготвя второто си поколение Apple Silicon MacBook Air със значителен редизайн на шасито, въпреки че устройството сигурно ще се появи по-късно през годината.

По време на мартенското събитие може да видим представянето на Mac mini от висок клас или вероятно iMac Pro или Apple Silicon Mac Pro. Въпреки това е най-логично Apple да забави представянето на Mac Pro до своята конференция на разработчиците WWDC през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This