Изберете Страница

Apple регистрира три нови модела Mac преди пролетното си събитие

Apple е регистрирала три нови модела Mac в Евразийската регулаторна база данни, преди пролетното си събитие. Номерата на моделите са A2615, A2686 и A2682, като един от тях е описан като лаптоп.

Преди няколко седмици видяхме в същата база данни компанията да регистрира и нови модели iPhone и iPad, което вероятно сочи предстоящото представяне на новото поколение iPhone SE с поддръжка на 5G и iPad Air с подобрени спецификации.

Bloomberg наскоро посочи, че Apple планира първото си виртуално медийно събитие за годината, което вероятно ще се проведе на 8 март, намеквайки, че “нов Mac” може да бъде представен именно тогава. Всъщност продуктите на компанията обикновено се появяват в Евразийската база данни приблизително 1 до 3 месеца преди старта си, което прави предположението логично, но въпреки това няма гаранция и поянкога идентификаторите на модела се публикувани в продължение на почти година, преди да се материализират в реален продукт.

Apple трябва да регистрира всички устройства, които разчитат на технологията за криптиране в Евразийската икономическа комисия и следователно тази база данни се превърна в много голям индикатор за краткосрочните планове на компанията през последните години.

По-рано гигантът посочи, че ще завърши прехода си към Apple Silicon в рамките на две години, което означава, че има много модели Mac, които се очаква да дебютират тази година. Твърди се също, че компанията подготвя второто си поколение Apple Silicon MacBook Air със значителен редизайн на шасито, въпреки че устройството сигурно ще се появи по-късно през годината.

По време на мартенското събитие може да видим представянето на Mac mini от висок клас или вероятно iMac Pro или Apple Silicon Mac Pro. Въпреки това е най-логично Apple да забави представянето на Mac Pro до своята конференция на разработчиците WWDC през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This