Изберете страница

Apple разработва 3D сензор и за задната камера на iPhone

Apple вече работи върху триизмерна система за iPhone 2019 и това ще бъде следващата стъпка към превръщането на телефона във водещо устройство за добавена реалност, твърдят някои източници на Bloomberg, запознати с плановете на компанията.

Гигантът от Купертина обаче, ще приложи различна от тази на TrueDepth технология. Докато сегашната система разчита на структурирана светлина, която проектира модел от 30 000 точки върху лицето на потребителия и измерва изкривяването, за да генерира точното триизмерно изображение, нужно за удостоверяване, то новият сензор, ще използва времеви подход – ще изчислява времето, необходимо на лазера да се отрази от повърхността на околните предмети и да се върне обратно до сензора.

Apple обаче няма да се откаже и от TrueDepth камерата, което означава, че бъдещите модели iPhone ще разполагат и с двете системи. Компанията вече преговаря с доставчици на компоненти, като Infineon Technologies AG, Sony Corp., STMicroelectronics NV и Panasonic Corp., но тестовете на новата технология все още са в начален стадий и тя най-вероятно няма да е готова да дебютира в моделите й следващата година, твърдят същите, пожелали анонимност източници, а самата компания отказва коментар по въпроса.

Добавянето на един подобен сензор би дало възможност за разработка и използване на повече приложения с добавена реалност, а както стана ясно тази година, главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук смята AR за толкова революционна, колкото и самия телефон. В интервю за Googe Morning America, той спомена, че й отдава толкова внимание, колкото на повишаването на приходите и ръста на продажбите, тъй като „AR ще промени начина, по който използваме технологиите завинаги“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This