Изберете страница

Apple разработва 3D сензор и за задната камера на iPhone

Apple вече работи върху триизмерна система за iPhone 2019 и това ще бъде следващата стъпка към превръщането на телефона във водещо устройство за добавена реалност, твърдят някои източници на Bloomberg, запознати с плановете на компанията.

Гигантът от Купертина обаче, ще приложи различна от тази на TrueDepth технология. Докато сегашната система разчита на структурирана светлина, която проектира модел от 30 000 точки върху лицето на потребителия и измерва изкривяването, за да генерира точното триизмерно изображение, нужно за удостоверяване, то новият сензор, ще използва времеви подход – ще изчислява времето, необходимо на лазера да се отрази от повърхността на околните предмети и да се върне обратно до сензора.

Apple обаче няма да се откаже и от TrueDepth камерата, което означава, че бъдещите модели iPhone ще разполагат и с двете системи. Компанията вече преговаря с доставчици на компоненти, като Infineon Technologies AG, Sony Corp., STMicroelectronics NV и Panasonic Corp., но тестовете на новата технология все още са в начален стадий и тя най-вероятно няма да е готова да дебютира в моделите й следващата година, твърдят същите, пожелали анонимност източници, а самата компания отказва коментар по въпроса.

Добавянето на един подобен сензор би дало възможност за разработка и използване на повече приложения с добавена реалност, а както стана ясно тази година, главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук смята AR за толкова революционна, колкото и самия телефон. В интервю за Googe Morning America, той спомена, че й отдава толкова внимание, колкото на повишаването на приходите и ръста на продажбите, тъй като „AR ще промени начина, по който използваме технологиите завинаги“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This