Изберете Страница

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга, която ще позволи на потребителите да получат iPhone или друго устройство на компанията, като част от абонамента, пише Bloomberg.

Срещу месечна такса, клиентите ще получават достъп да устройство за периода на абонамента, което би било идеална алтернатива за тези, които нямат достатъчно средства да закупят скъп iPhone, iPad или Mac, но могат да си позволят месечна такса. От друга страна това би осигурило още приходи на гиганта.

Твърди се, че Apple се стреми да направи процеса на закупуване на iPhone или iPad идентичен с този на iCloud съхранение или абонамент за Apple Music, чрез Apple ID акаунта в App Store. В сравнение с програмата за ъпгрейд, този абонамент би се различавал по месечната такса, която ще се начислява и все още не е определена като сума, вместо да разделя разходите за устройството за период от 12 или 24 месеца. Освен тона абонаментът ще обхване и други продукти, докато програмата за ъпгрейд е ограничена единствено до iPhone.

Възможно е Apple да позволи на абонираните потребители да сменят устройствата си с по-актуални модели след премиерата им, а според слуховете компанията е дискутирала вътрешно и обвързването на абонамента с пакетите Apple One и плановете за поддръжка AppleCare.

Клиентите ще могат да закупят хардуерен абонамент на своите устройства чрез App Store, сайта на компанията или в онлайн магазин на Apple. Според Bloomberg тази услуга ще е “най-големият тласък на Apple досега” към увеличение на продажбите, но проектът е все още в процес на разработка и информацията за него е оскъдна. Компанията работи по него от месеци, но той е бил отложен, за да й позволи да се съсредоточи върху отделна услуга “buy now, pay later”, която има за цел да позволи на клиента да плаща за покупки с Apple Pay на вноски във времето.

Apple се стреми да внедри хардуерния си абонамент до края на текущата година, но той може да бъде отложен и за 2023, или напълно отменен, ако компанията реши да поеме в друга посока.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар