Изберете страница

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга, която ще позволи на потребителите да получат iPhone или друго устройство на компанията, като част от абонамента, пише Bloomberg.

Срещу месечна такса, клиентите ще получават достъп да устройство за периода на абонамента, което би било идеална алтернатива за тези, които нямат достатъчно средства да закупят скъп iPhone, iPad или Mac, но могат да си позволят месечна такса. От друга страна това би осигурило още приходи на гиганта.

Твърди се, че Apple се стреми да направи процеса на закупуване на iPhone или iPad идентичен с този на iCloud съхранение или абонамент за Apple Music, чрез Apple ID акаунта в App Store. В сравнение с програмата за ъпгрейд, този абонамент би се различавал по месечната такса, която ще се начислява и все още не е определена като сума, вместо да разделя разходите за устройството за период от 12 или 24 месеца. Освен тона абонаментът ще обхване и други продукти, докато програмата за ъпгрейд е ограничена единствено до iPhone.

Възможно е Apple да позволи на абонираните потребители да сменят устройствата си с по-актуални модели след премиерата им, а според слуховете компанията е дискутирала вътрешно и обвързването на абонамента с пакетите Apple One и плановете за поддръжка AppleCare.

Клиентите ще могат да закупят хардуерен абонамент на своите устройства чрез App Store, сайта на компанията или в онлайн магазин на Apple. Според Bloomberg тази услуга ще е “най-големият тласък на Apple досега” към увеличение на продажбите, но проектът е все още в процес на разработка и информацията за него е оскъдна. Компанията работи по него от месеци, но той е бил отложен, за да й позволи да се съсредоточи върху отделна услуга “buy now, pay later”, която има за цел да позволи на клиента да плаща за покупки с Apple Pay на вноски във времето.

Apple се стреми да внедри хардуерния си абонамент до края на текущата година, но той може да бъде отложен и за 2023, или напълно отменен, ако компанията реши да поеме в друга посока.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This