Изберете Страница

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга, която ще позволи на потребителите да получат iPhone или друго устройство на компанията, като част от абонамента, пише Bloomberg.

Срещу месечна такса, клиентите ще получават достъп да устройство за периода на абонамента, което би било идеална алтернатива за тези, които нямат достатъчно средства да закупят скъп iPhone, iPad или Mac, но могат да си позволят месечна такса. От друга страна това би осигурило още приходи на гиганта.

Твърди се, че Apple се стреми да направи процеса на закупуване на iPhone или iPad идентичен с този на iCloud съхранение или абонамент за Apple Music, чрез Apple ID акаунта в App Store. В сравнение с програмата за ъпгрейд, този абонамент би се различавал по месечната такса, която ще се начислява и все още не е определена като сума, вместо да разделя разходите за устройството за период от 12 или 24 месеца. Освен тона абонаментът ще обхване и други продукти, докато програмата за ъпгрейд е ограничена единствено до iPhone.

Възможно е Apple да позволи на абонираните потребители да сменят устройствата си с по-актуални модели след премиерата им, а според слуховете компанията е дискутирала вътрешно и обвързването на абонамента с пакетите Apple One и плановете за поддръжка AppleCare.

Клиентите ще могат да закупят хардуерен абонамент на своите устройства чрез App Store, сайта на компанията или в онлайн магазин на Apple. Според Bloomberg тази услуга ще е “най-големият тласък на Apple досега” към увеличение на продажбите, но проектът е все още в процес на разработка и информацията за него е оскъдна. Компанията работи по него от месеци, но той е бил отложен, за да й позволи да се съсредоточи върху отделна услуга “buy now, pay later”, която има за цел да позволи на клиента да плаща за покупки с Apple Pay на вноски във времето.

Apple се стреми да внедри хардуерния си абонамент до края на текущата година, но той може да бъде отложен и за 2023, или напълно отменен, ако компанията реши да поеме в друга посока.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This