Изберете Страница

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга

Apple разработва хардуерна абонаментна услуга, която ще позволи на потребителите да получат iPhone или друго устройство на компанията, като част от абонамента, пише Bloomberg.

Срещу месечна такса, клиентите ще получават достъп да устройство за периода на абонамента, което би било идеална алтернатива за тези, които нямат достатъчно средства да закупят скъп iPhone, iPad или Mac, но могат да си позволят месечна такса. От друга страна това би осигурило още приходи на гиганта.

Твърди се, че Apple се стреми да направи процеса на закупуване на iPhone или iPad идентичен с този на iCloud съхранение или абонамент за Apple Music, чрез Apple ID акаунта в App Store. В сравнение с програмата за ъпгрейд, този абонамент би се различавал по месечната такса, която ще се начислява и все още не е определена като сума, вместо да разделя разходите за устройството за период от 12 или 24 месеца. Освен тона абонаментът ще обхване и други продукти, докато програмата за ъпгрейд е ограничена единствено до iPhone.

Възможно е Apple да позволи на абонираните потребители да сменят устройствата си с по-актуални модели след премиерата им, а според слуховете компанията е дискутирала вътрешно и обвързването на абонамента с пакетите Apple One и плановете за поддръжка AppleCare.

Клиентите ще могат да закупят хардуерен абонамент на своите устройства чрез App Store, сайта на компанията или в онлайн магазин на Apple. Според Bloomberg тази услуга ще е “най-големият тласък на Apple досега” към увеличение на продажбите, но проектът е все още в процес на разработка и информацията за него е оскъдна. Компанията работи по него от месеци, но той е бил отложен, за да й позволи да се съсредоточи върху отделна услуга “buy now, pay later”, която има за цел да позволи на клиента да плаща за покупки с Apple Pay на вноски във времето.

Apple се стреми да внедри хардуерния си абонамент до края на текущата година, но той може да бъде отложен и за 2023, или напълно отменен, ако компанията реши да поеме в друга посока.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This