Изберете страница

Apple разработва по-тънък OLED панел за сгъваемия iPhone

Apple разработва по-тънък OLED панел, който може да се използва за сгъваемия iPhone в бъдеще, пише The Elec. Панелът ще е без поларизатори, които обикновено се използват за пропускане на светлина само в определена посока и подобряване видимостта на дисплея.

Недостатък на поларизаторния филм е, че е склонен да намалява яркостта и оттам ефективността на осветеността на панела. За да го компенсират, производителите обикновено увеличават консумацията на енергия, доставяна до панела, като така обаче намалява неговият живот.

Чрез премахването на поларизиращия слой Apple цели да направи самия панел доста по-тънък и оптимизиран за сгъване, твърди The Elec, позовавайки се на собствени източници в индустрията. Компанията може да приложи друга технология с еквивалентен ефект, за да избегне гореспоменатите компромиси.

Първата компания, създала OLED панел без поляризиращ слой всъщност е Samsung и той дебютира с Galaxy Z Fold 3 и технологията Eco Square, която увеличава пропускливостта на светлина и същевременно намалява консумацията на енергия. Според The Elec Apple работи с LG по ултратънко покривно стъкло за бъдещите си сгъваеми устройства. Неотдавна анализаторът Рос Янг посочи, че компанията проучва възможността за създаване на преносими компютри с цял екран с размер около 20 инча, които биха могли да формират изцяло нова продуктова категория.

Минг-Чи Куо пък прогнозира, че компанията тества устройство с 9-инчов сгъваем OLED дисплей с размер между iPhone и iPad, което ще бъде представено първо и ще е последвано от сгъваемия iPhone, но това няма да се случи преди 2025 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This