Изберете страница

Apple разработва по-тънък OLED панел за сгъваемия iPhone

Apple разработва по-тънък OLED панел, който може да се използва за сгъваемия iPhone в бъдеще, пише The Elec. Панелът ще е без поларизатори, които обикновено се използват за пропускане на светлина само в определена посока и подобряване видимостта на дисплея.

Недостатък на поларизаторния филм е, че е склонен да намалява яркостта и оттам ефективността на осветеността на панела. За да го компенсират, производителите обикновено увеличават консумацията на енергия, доставяна до панела, като така обаче намалява неговият живот.

Чрез премахването на поларизиращия слой Apple цели да направи самия панел доста по-тънък и оптимизиран за сгъване, твърди The Elec, позовавайки се на собствени източници в индустрията. Компанията може да приложи друга технология с еквивалентен ефект, за да избегне гореспоменатите компромиси.

Първата компания, създала OLED панел без поляризиращ слой всъщност е Samsung и той дебютира с Galaxy Z Fold 3 и технологията Eco Square, която увеличава пропускливостта на светлина и същевременно намалява консумацията на енергия. Според The Elec Apple работи с LG по ултратънко покривно стъкло за бъдещите си сгъваеми устройства. Неотдавна анализаторът Рос Янг посочи, че компанията проучва възможността за създаване на преносими компютри с цял екран с размер около 20 инча, които биха могли да формират изцяло нова продуктова категория.

Минг-Чи Куо пък прогнозира, че компанията тества устройство с 9-инчов сгъваем OLED дисплей с размер между iPhone и iPad, което ще бъде представено първо и ще е последвано от сгъваемия iPhone, но това няма да се случи преди 2025 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This