Изберете Страница

Apple разработва по-тънък OLED панел за сгъваемия iPhone

Apple разработва по-тънък OLED панел, който може да се използва за сгъваемия iPhone в бъдеще, пише The Elec. Панелът ще е без поларизатори, които обикновено се използват за пропускане на светлина само в определена посока и подобряване видимостта на дисплея.

Недостатък на поларизаторния филм е, че е склонен да намалява яркостта и оттам ефективността на осветеността на панела. За да го компенсират, производителите обикновено увеличават консумацията на енергия, доставяна до панела, като така обаче намалява неговият живот.

Чрез премахването на поларизиращия слой Apple цели да направи самия панел доста по-тънък и оптимизиран за сгъване, твърди The Elec, позовавайки се на собствени източници в индустрията. Компанията може да приложи друга технология с еквивалентен ефект, за да избегне гореспоменатите компромиси.

Първата компания, създала OLED панел без поляризиращ слой всъщност е Samsung и той дебютира с Galaxy Z Fold 3 и технологията Eco Square, която увеличава пропускливостта на светлина и същевременно намалява консумацията на енергия. Според The Elec Apple работи с LG по ултратънко покривно стъкло за бъдещите си сгъваеми устройства. Неотдавна анализаторът Рос Янг посочи, че компанията проучва възможността за създаване на преносими компютри с цял екран с размер около 20 инча, които биха могли да формират изцяло нова продуктова категория.

Минг-Чи Куо пък прогнозира, че компанията тества устройство с 9-инчов сгъваем OLED дисплей с размер между iPhone и iPad, което ще бъде представено първо и ще е последвано от сгъваемия iPhone, но това няма да се случи преди 2025 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар