Цената на iPhone X започва от 999 долара и повечето потребители със сигурност вече търсят варианти да го закупят с договор, или на изплащане. За следващата година обаче, Apple може би подготвя по-евтини варианти, според доклада на Economic Daily, който твърди, че компанията ще пусне два наследника на десетия си юбилеен iPhone – от висок и нисък клас.

Устройствата носят кодови названия Lisbon и Hangzhou и не е ясно кой от тях ще бъде по-евтиния, но според съобщението вторият е насочен към купувачите в Китай, които търсят по-достъпни модели. В доклада не се споменава колко ще струват новите телефони и можем да пердположим, че компанията все пак ще се придържа към традициите да предлага имиджови устройства с висок марж на печалба. Как тогава ще успее да намали цената им? Тъй като производството на iPhone X вече се нормализира, можем да си припомним два по-стари доклада от януари и септември, които твърдяха, че Apple работи с JDI по извити LCD екрани. Тези т.нар. Full Active дисплеи биха могли да помогнат на гиганта да пусне по-евтина версия на своя топ модел, тъй като всъщност OLED панела, включен в него и произвеждан от Samsung е и най-скъпия му компонент.

Все пак в доклада не се споменава датата, на която евентуално ще дебютират двете нови устройства, а до следващата година има още много време, така че за сега ще се задоволим само със слуховете около предстоящото пускане на iPhone X на пазара и ще стискаме палци количествата у нас да бъдат достатъчни, за да задоволят голямото търсене.