Изберете страница

Apple разработва нова, по-добра технология за дисплея

Както вече знаете, тази година се очаква Apple да представи своя първи OLED iPhone, за да отбележи десетия рожден ден на емблематичния си смартфон. Нов доклад от далечна Корeя обаче сочи, че компанията вече работи по нова технология за дисплея, която може би ще дебютира в Apple Watch Series 3 тази есен. Следващият умен часовник на гиганта от Купертино, ще бъде с нов десплей, който може би ще бъде използван и за бъдещите й модели iPhone, а това неминуемо ще засегне доставчиците на компоненти.

Business Korea пише, че Apple Watch Series 3 ще има micro-LED екран, вместо сегашния OLED панел, а ако това ви звучи познато, то е защото поредица доклади от 2015 и началото на 2016 година твърдяха, че Apple разработва тази технология в Тайван.

micro-LED екраните са по-малки и по-енергоефективни, а изданието отбелязва, че те са и по-тънки и по-леки от OLED или LCD панелите. С вендряването на тази технология LG, която сега е изключителен доставчик на OLED дисплеи за Apple Watch Series 1 и 2, ще получи тежък финансов удар в размер на 200 милиона долара, а в доклада се посочва, че Apple ще започне масовото производство на micro-LED панелите за новото поколение часовници в Тайван в края на тази година.

Ако технологията бъде усъвършенствана, компанията може би ще направи и следващата стъпка, преминавайки към използването й и за своите смартфони, от което Samsung и LG ще изгубят около 1 милиард долара годишно. Всъщност от статията не става ясно кога би могло да се случи това, но изданието предполага, че първия подобен модел iPhone, ще бъде представен следващата година, а панелите за него ще бъдат произведени от китайската компания BOЕ, при което южнокорейските доставчици ще изгубят огромна част от бизнеса си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This