Както вече знаете, тази година се очаква Apple да представи своя първи OLED iPhone, за да отбележи десетия рожден ден на емблематичния си смартфон. Нов доклад от далечна Корeя обаче сочи, че компанията вече работи по нова технология за дисплея, която може би ще дебютира в Apple Watch Series 3 тази есен. Следващият умен часовник на гиганта от Купертино, ще бъде с нов десплей, който може би ще бъде използван и за бъдещите й модели iPhone, а това неминуемо ще засегне доставчиците на компоненти.

Business Korea пише, че Apple Watch Series 3 ще има micro-LED екран, вместо сегашния OLED панел, а ако това ви звучи познато, то е защото поредица доклади от 2015 и началото на 2016 година твърдяха, че Apple разработва тази технология в Тайван.

micro-LED екраните са по-малки и по-енергоефективни, а изданието отбелязва, че те са и по-тънки и по-леки от OLED или LCD панелите. С вендряването на тази технология LG, която сега е изключителен доставчик на OLED дисплеи за Apple Watch Series 1 и 2, ще получи тежък финансов удар в размер на 200 милиона долара, а в доклада се посочва, че Apple ще започне масовото производство на micro-LED панелите за новото поколение часовници в Тайван в края на тази година.

Ако технологията бъде усъвършенствана, компанията може би ще направи и следващата стъпка, преминавайки към използването й и за своите смартфони, от което Samsung и LG ще изгубят около 1 милиард долара годишно. Всъщност от статията не става ясно кога би могло да се случи това, но изданието предполага, че първия подобен модел iPhone, ще бъде представен следващата година, а панелите за него ще бъдат произведени от китайската компания BOЕ, при което южнокорейските доставчици ще изгубят огромна част от бизнеса си.