Изберете Страница

Apple разработва нова, по-добра технология за дисплея

Както вече знаете, тази година се очаква Apple да представи своя първи OLED iPhone, за да отбележи десетия рожден ден на емблематичния си смартфон. Нов доклад от далечна Корeя обаче сочи, че компанията вече работи по нова технология за дисплея, която може би ще дебютира в Apple Watch Series 3 тази есен. Следващият умен часовник на гиганта от Купертино, ще бъде с нов десплей, който може би ще бъде използван и за бъдещите й модели iPhone, а това неминуемо ще засегне доставчиците на компоненти.

Business Korea пише, че Apple Watch Series 3 ще има micro-LED екран, вместо сегашния OLED панел, а ако това ви звучи познато, то е защото поредица доклади от 2015 и началото на 2016 година твърдяха, че Apple разработва тази технология в Тайван.

micro-LED екраните са по-малки и по-енергоефективни, а изданието отбелязва, че те са и по-тънки и по-леки от OLED или LCD панелите. С вендряването на тази технология LG, която сега е изключителен доставчик на OLED дисплеи за Apple Watch Series 1 и 2, ще получи тежък финансов удар в размер на 200 милиона долара, а в доклада се посочва, че Apple ще започне масовото производство на micro-LED панелите за новото поколение часовници в Тайван в края на тази година.

Ако технологията бъде усъвършенствана, компанията може би ще направи и следващата стъпка, преминавайки към използването й и за своите смартфони, от което Samsung и LG ще изгубят около 1 милиард долара годишно. Всъщност от статията не става ясно кога би могло да се случи това, но изданието предполага, че първия подобен модел iPhone, ще бъде представен следващата година, а панелите за него ще бъдат произведени от китайската компания BOЕ, при което южнокорейските доставчици ще изгубят огромна част от бизнеса си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This