Вчера Apple разпрати поканите до медиите за своето годишно събитие By Innovation Only, което ще се проведе на 10 септември в Apple Park. На него със сигурност ще видим новото поколение iPhone, като се очаква компанията да продължи да предлага три модела, два от които с OLED и един с LCD дисплей. За двата OLED модела очакваме тройна настройка на задната камера, която включва телеобектив, широкоъгълен обектив и нов супер широкоъгълен обектив, а що се отнася до LCD модела, той ще получи за пръв път двойна камера. Според слуховете, Apple ще използва ново матово покретие за своите смартфони, което ще подобри устойчивостта им на надраскване и намокряне, а Face ID ще заснема от по-широк ъгъл, но няма да има промяна в прореза на екрана, където се помещава True Depth камерата. 3D Touch ще бъде елиминирана в полза на системата за обратна връзка, въведена за пръв път с iPhone Xr. Останалите подобрения, които очакваме са двустранно зареждане, по-големи батерии, нов AMX процесор и чип А13.
На есенното събитие ще видим и новия Apple Watch, който няма да претърпи особени промени, въпреки че се носят слухове за нови керамични и титаниеви модели.
Нови модели iPad Pro, 10.2 инчов iPad и 16 инчов MacBook Pro също се очакват през есента, но не е ясно дали те ще дебютират по време на същото събитие, или компанията ще им отдели друго такова. Заедно с новия хардуер ще пристигнат и следващите версии на операционните системи на гиганта, както може би и двете услуги Apple Arcade и Apple TV+.
Както обикновено, ще можете да гледате By Innovation Only на живо на сайта на Apple от 20 часа българско време.