Изберете Страница

Apple разглежда възможности да подобри своята Magic Keyboard

Apple разглежда възможности да подобри своята Magic Keyboard, като интегрира цял Mac в шасито й. Тази идея беше забелязана от Patently Apple в нов патент на компанията, който се отнася за изцяло ново устройство със собствена категория.

Това няма да е нито лаптоп, нито настолен компютър, а съвсем различна джаджа, която ще се крие в шасито на Magic Keyboard. Тя ще осигури компютърни компоненти за изчисления на всяко място с един или повече монитори.

Всъщност можем да оприличим описаното устройство на преносим настолен компютър с клавиатура. То ще изисква от потребителя само да разполага с монитор, или дисплей, към който да бъде включено, за да се превърне в пълнофункционален Mac и най-вероятно ще има и тракпад, за да се избегне необходимостта от използване на мишка.

Патентът, озаглавен “COMPUTER IN AN INPUT DEVICE”, е подаден през 2020 година и е публикуван едва миналата седмица от Патентното ведомство на САЩ. За съжаление, както и с други патенти на Apple, няма гаранция кога и дали въобще този продукт ще се появи по рафтовете на магазините, на така или иначе, не може да се отрече, че би било страхотно устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This