Изберете страница

Apple разглежда възможности да подобри своята Magic Keyboard

Apple разглежда възможности да подобри своята Magic Keyboard, като интегрира цял Mac в шасито й. Тази идея беше забелязана от Patently Apple в нов патент на компанията, който се отнася за изцяло ново устройство със собствена категория.

Това няма да е нито лаптоп, нито настолен компютър, а съвсем различна джаджа, която ще се крие в шасито на Magic Keyboard. Тя ще осигури компютърни компоненти за изчисления на всяко място с един или повече монитори.

Всъщност можем да оприличим описаното устройство на преносим настолен компютър с клавиатура. То ще изисква от потребителя само да разполага с монитор, или дисплей, към който да бъде включено, за да се превърне в пълнофункционален Mac и най-вероятно ще има и тракпад, за да се избегне необходимостта от използване на мишка.

Патентът, озаглавен “COMPUTER IN AN INPUT DEVICE”, е подаден през 2020 година и е публикуван едва миналата седмица от Патентното ведомство на САЩ. За съжаление, както и с други патенти на Apple, няма гаранция кога и дали въобще този продукт ще се появи по рафтовете на магазините, на така или иначе, не може да се отрече, че би било страхотно устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This