Изберете Страница

Apple разглежда възможности да подобри своята Magic Keyboard

Apple разглежда възможности да подобри своята Magic Keyboard, като интегрира цял Mac в шасито й. Тази идея беше забелязана от Patently Apple в нов патент на компанията, който се отнася за изцяло ново устройство със собствена категория.

Това няма да е нито лаптоп, нито настолен компютър, а съвсем различна джаджа, която ще се крие в шасито на Magic Keyboard. Тя ще осигури компютърни компоненти за изчисления на всяко място с един или повече монитори.

Всъщност можем да оприличим описаното устройство на преносим настолен компютър с клавиатура. То ще изисква от потребителя само да разполага с монитор, или дисплей, към който да бъде включено, за да се превърне в пълнофункционален Mac и най-вероятно ще има и тракпад, за да се избегне необходимостта от използване на мишка.

Патентът, озаглавен “COMPUTER IN AN INPUT DEVICE”, е подаден през 2020 година и е публикуван едва миналата седмица от Патентното ведомство на САЩ. За съжаление, както и с други патенти на Apple, няма гаранция кога и дали въобще този продукт ще се появи по рафтовете на магазините, на така или иначе, не може да се отрече, че би било страхотно устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This