Изберете Страница

Apple работи върху Always-on режим за Apple Watch

Нова патентна заявка, отнасяща се до Apple Watch, ни кара да мислим, че компанията работи върху режим, при който екранът може винаги да е включен.

Всъщност това е много търсена функция сред част от потребителите, но тя води и до две големи предизвикателства. Първото и най-очевидно от тях е живота на батерията, тъй като в зависимост от модела и употребата, часовникът на Apple може да издържи ден-два, но подобна функция би оказала значително влияние върху периодите на презареждане. Вече има интелигентни устройства, които са се справили с това предизвикателство, чрез използването на сравнително лек режим на сивото за показване на часа, когато устройството не се използва активно, а Apple вече има дисплей с ниска мощност, който се включва през нощта и когато батерията е на малко проценти.

Второто предизвикателство разбира се е склонността на OLED екраните към прегаряне и именно то се разглежда в този патент на Apple. Методът, описан в документите не възпрепятства прогарянето, но го компенсира с изкуствено регулиране на яркостта и цветовете в определени зони на екрана, а специфичното нещо, което компанията иска да патентова е метода за съхранение на данни, нужни за постигането на това.

OLED екраните се превърнаха в популярен избор за съвременните устройства, но могат да се разпадат неравномерно по време на живота си, което да доведе до нежелани артефакти в цвета и яркостта. За да се компенсира това, статистическите данни за изгарянето, които записват информация за употребата, свързана с дисплея, могат да се използват за изкуствено регулиране на работата му, за да се възстанови визуалната еднородност по веме на работа. Това обаче може и да не удовлетвори потребителите, тъй като ще намали пространството за съхранение и тези данни трябва да се запазват по-ефективно. Именно това съхранение е обект на патента на Apple и подсказва, че компанията може би работи върху always-on режим за своя часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This