Изберете Страница

Apple работи върху Always-on режим за Apple Watch

Нова патентна заявка, отнасяща се до Apple Watch, ни кара да мислим, че компанията работи върху режим, при който екранът може винаги да е включен.

Всъщност това е много търсена функция сред част от потребителите, но тя води и до две големи предизвикателства. Първото и най-очевидно от тях е живота на батерията, тъй като в зависимост от модела и употребата, часовникът на Apple може да издържи ден-два, но подобна функция би оказала значително влияние върху периодите на презареждане. Вече има интелигентни устройства, които са се справили с това предизвикателство, чрез използването на сравнително лек режим на сивото за показване на часа, когато устройството не се използва активно, а Apple вече има дисплей с ниска мощност, който се включва през нощта и когато батерията е на малко проценти.

Второто предизвикателство разбира се е склонността на OLED екраните към прегаряне и именно то се разглежда в този патент на Apple. Методът, описан в документите не възпрепятства прогарянето, но го компенсира с изкуствено регулиране на яркостта и цветовете в определени зони на екрана, а специфичното нещо, което компанията иска да патентова е метода за съхранение на данни, нужни за постигането на това.

OLED екраните се превърнаха в популярен избор за съвременните устройства, но могат да се разпадат неравномерно по време на живота си, което да доведе до нежелани артефакти в цвета и яркостта. За да се компенсира това, статистическите данни за изгарянето, които записват информация за употребата, свързана с дисплея, могат да се използват за изкуствено регулиране на работата му, за да се възстанови визуалната еднородност по веме на работа. Това обаче може и да не удовлетвори потребителите, тъй като ще намали пространството за съхранение и тези данни трябва да се запазват по-ефективно. Именно това съхранение е обект на патента на Apple и подсказва, че компанията може би работи върху always-on режим за своя часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This