Изберете Страница

Apple работи върху революционен нов iPhone, но Samsung може да открадне дизайна

Новият iPhone X е най-голямата промяна в дизайна на iPhone от години насам, която включва липсата на традиционния хоум бутон и голям OLED дисплей от край до край. Всъщност очаква се именно OLED панелите да изиграят голяма роля в предстоящите промени на iPhone, които ще са още по-радикални. Apple обаче, иска да бъде независима от настоящия си доставчик Samsung Display. Защо? Това не е въпрос на качество на панелите, или технология, просто компанията се бои, че Samsung Display ще открадне за пореден път идеите й и ще ги предостави на най-големия й конкурент на пазара – Samsung Electronics.

Samsung и Apple имат дълга история, която всеки фен на технологиите знае. През 2011 година Apple заведе първото от дълга поредица съдебни дела, в което твърди, че Samsung нарушава патентите и краде дизайна на софтуера и хардуера й.

Твърденията й за съжаление са абсолютно верни, въпреки че феновете на корейския гигант ще го отрекат и е факт, че Samsung се издигна на върха на индустрията, в голяма степен благодарение на усилията си да копира Apple колкото може повече. Документите, изложени по време на делото, доказват това. Само един пример – в 132 страници Samsung помага на инженерите си да копират iPhone пиксел по пиксел. Двете компании се занимаваха със съдебни спорове години наред, докато Apple не получи обезщетение в размер над 1 милиар ддолара, което в последствие беше намалено след процедурата по обжалване и изглеждаше, че нещата се успокоиха.

За Apple, Samsung се превърна в необходимото зло, като един от най-големите доставчици на части за потребителска електроника и тя нямаше друг избор, освен да използва компонентите й за своите устройства. Един от тези примери е новият OLED дисплей на iPhone X, за който единствено корейският гигант успя да изпълни условията на Apple за обем и качество.

Според нов доклад, един друг тип OLED панели, ще изиграе важна роля в близко бъдеще при най-радикалния редизайн на iPhone до сега, но той няма да бъде доставян от Samsung. The Investor съобщава, че Apple работи по нов тип iPhone, който ще дебютира до 2020 година и ще използва гъвкав OLED панел, подобен на този на iPhone X но по различен начин – целият телефон ще може да се прегъва.

Всъщност според слуховете се очаква Samsung да представи първия си сгъваем модел смартфон следващата година, но Apple има нещо специално предвид и смята, че Samsung Display ще открадне идеите й, зада ги предаде на основния й конкурент. Затова и гигантът ще се обърне към LG Display, за разработката на тази технология.

LG Display наскоро създаде работна група, която да разработи сгъваем OLED екран за бъдещия iPhone, а LG Innotek ще се посвети на работата по гъвкавата печатна платка, нужна ца него“ се съобщава в доклада.

Не става ясно какви точно са плановете на Apple, тъй като компанията ревниво пази своите тайни, но един сгъваем iPhone звучи интригуващо, а щом гигантът смята, че трябва да смени доставчика си, за да запази тайната, значи наистина готви нещо голямо, което ще видим в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This