Както знаете, слуховете за бъдещия десети, юбилеен модел iPhone не спират от месеци, въпреки че до момента, в който ще го видим остават около пет месеца. Повечето спекулации се градят на тезата, че компанията все още не е определила финалния си модел и тества няколко различни прототипа, всеки от които би могъл да се превърне в завършен продукт.

Сега нов доклад на Bloomberg сочи, че всъщност в процес на разработка са три модела, два от които ще са лек ъпгрейд на iPhone 7/7 Plus и един ще притежава съвсем нов дизайн и така модерния напоследък  OLED дисплей от край до край. До тук нищо ново, но докладът продължава с тезата, че Apple тества повече от един размер за екрана на луксозния си iPhone, който също така би могъл да има стъклен гръб и леки извивки на дисплея от горе и от долу, които ще го направят до някъде подобен на първия модел iPhone, представен през далечната 2007 година. Вторият прототип има леко извито симетрично стъкло отпред и отзад, а третият е с алуминиев гръб. Вариации на тези слухове сме чували и преди, но в този доклад има един интересен факт, който не можем да пренебрегнем. Според него, компанията тества двоен сензор за предната камера, какъвто вече сме виждали в някои катийски модели и проучва възможността да я вгради в самия панел.

Всъщност теорията за множество прототипи, която се наложи напоследък, потвърждава едно основно нещо – фъктът, че не се знае нищо окончателно за новия iPhone. Крайният вариант би могъл да е комбинация от всяка една характеристика, посочена по-горе, или може би никоя от тях. Колкто повече се доближаваме до премиерата на iPhone 8, толкова по-хаотични ще стават и слуховете за него, докато през септември Apple не ни изненада с нещо съвсем ново и невиждано, или може би опровергае всички слухове, показвайки отново до болка познатият ни от три години насам дизайн.