Изберете Страница

Apple работи върху по-малки и по-ефективни адаптери за зареждане

Apple може би планира да произвежда по-малки, по-леки и по-ефективни захранващи адаптери за iPhone и другите си устройства, сочи нов слух от веригата за доставки.

Очаква се Navitas Semiconductor да получи поръчка от компанията за решения за зареждане на базата на галиев нитрид (GaN) през 2021 година, съобщава DigiTimes. В сравнение със захранващите адаптери, базирани на силиций, зарядните устройства GaN са по-малки, по-леки, по-ефективни и по-малко топлопроводими.

Според DigiTimes се очаква Navitas да доставя чипове, базирани на GaN за решения за зареждане. След това ще предостави и захранващи адаптери на Apple и други компании през 2021 година.

Докладът не предлага информация за плановете на Apple по отношение на GaN, но предполага, че компанията работи върху собствена версия зарядни устройства USB-C. Както при настоящите продукти на пазара на Anker и Belkin, зарядните GaN вероятно ще бъдат по-малки от захранващите адаптери на Apple.

Наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията ще пусне “две до три” нови зарядни устройства, изградени по технологията GaN през тази година. Не е ясно кога обаче собствените зарядни на Apple ще са готови за продажба.

Базираната н Ирландия Navitas е създател на GaNFast решение за зареждане, което се използва от популярни производители като Aukley, Dell, Lenovo и Xiaomi. Тези решения включват зарядни устройства за стена от 24 до 300 W.

През 2020 година Apple спря да доставя 5W захранващи адаптери със своите iPhone, като на тяхно място започна да предлага 20W USB-C адаптери за 19 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This