Изберете Страница

Apple работи върху по-малки и по-ефективни адаптери за зареждане

Apple може би планира да произвежда по-малки, по-леки и по-ефективни захранващи адаптери за iPhone и другите си устройства, сочи нов слух от веригата за доставки.

Очаква се Navitas Semiconductor да получи поръчка от компанията за решения за зареждане на базата на галиев нитрид (GaN) през 2021 година, съобщава DigiTimes. В сравнение със захранващите адаптери, базирани на силиций, зарядните устройства GaN са по-малки, по-леки, по-ефективни и по-малко топлопроводими.

Според DigiTimes се очаква Navitas да доставя чипове, базирани на GaN за решения за зареждане. След това ще предостави и захранващи адаптери на Apple и други компании през 2021 година.

Докладът не предлага информация за плановете на Apple по отношение на GaN, но предполага, че компанията работи върху собствена версия зарядни устройства USB-C. Както при настоящите продукти на пазара на Anker и Belkin, зарядните GaN вероятно ще бъдат по-малки от захранващите адаптери на Apple.

Наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията ще пусне “две до три” нови зарядни устройства, изградени по технологията GaN през тази година. Не е ясно кога обаче собствените зарядни на Apple ще са готови за продажба.

Базираната н Ирландия Navitas е създател на GaNFast решение за зареждане, което се използва от популярни производители като Aukley, Dell, Lenovo и Xiaomi. Тези решения включват зарядни устройства за стена от 24 до 300 W.

През 2020 година Apple спря да доставя 5W захранващи адаптери със своите iPhone, като на тяхно място започна да предлага 20W USB-C адаптери за 19 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This