Изберете Страница

Apple работи върху по-малки и по-ефективни адаптери за зареждане

Apple може би планира да произвежда по-малки, по-леки и по-ефективни захранващи адаптери за iPhone и другите си устройства, сочи нов слух от веригата за доставки.

Очаква се Navitas Semiconductor да получи поръчка от компанията за решения за зареждане на базата на галиев нитрид (GaN) през 2021 година, съобщава DigiTimes. В сравнение със захранващите адаптери, базирани на силиций, зарядните устройства GaN са по-малки, по-леки, по-ефективни и по-малко топлопроводими.

Според DigiTimes се очаква Navitas да доставя чипове, базирани на GaN за решения за зареждане. След това ще предостави и захранващи адаптери на Apple и други компании през 2021 година.

Докладът не предлага информация за плановете на Apple по отношение на GaN, но предполага, че компанията работи върху собствена версия зарядни устройства USB-C. Както при настоящите продукти на пазара на Anker и Belkin, зарядните GaN вероятно ще бъдат по-малки от захранващите адаптери на Apple.

Наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията ще пусне “две до три” нови зарядни устройства, изградени по технологията GaN през тази година. Не е ясно кога обаче собствените зарядни на Apple ще са готови за продажба.

Базираната н Ирландия Navitas е създател на GaNFast решение за зареждане, което се използва от популярни производители като Aukley, Dell, Lenovo и Xiaomi. Тези решения включват зарядни устройства за стена от 24 до 300 W.

През 2020 година Apple спря да доставя 5W захранващи адаптери със своите iPhone, като на тяхно място започна да предлага 20W USB-C адаптери за 19 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар