Изберете Страница

Apple работи върху подобрена версия на Google Glass

От както Apple пусна на пазара iPad, всички се чудят кое ще е следващото голямо нещо, което компанията ще създаде. Разбира се не трябва да забравяме Apple Watch, който се появи през 2014 година, но това е по-скоро нишов продукт, отколкото революционно устройство за масовия пазар.

Сега любопитни слухове гласят, че компанията сериозно проучва идеята за създаване на умни очила, които ще предоставят на потребителя необходимата информация, без да се налага той да вади своя iPhone от джоба.

Не е тайна, че Apple търси нови техонолгии непрекъснато и изследователските й проекти не винаги се материализират в краен продукт. Дори колата, за която упорито се говореше, че ще се появи до 2019 година, така и не беше създадена, а компанията предпочете да насочи усилията си в разработката на софтуер за автономни автомобили. Въпреки това, слуховете за умни очила звучат много правдоподобно и това би било стратегически ход от страна на гиганта.

Като начало, общественото внимание се измести от Google Glass към нарастващия брой VR слушалки, а очилата останаха по-скоро експеримент, отколкото реален продукт. Тим Кук наскоро говори надълго и широко за добавената реалност и проучванията на компанията в тази сфера и я определи като „изключително интересна основна технология, която се разглежда в дългосрочен план“.

Освен това гигантът от Купертино наскоро регистрира няколко интересни патента, свързани именно с добавената реалност, а през септември нае и двама нови инженери, които работят именно в тази област.

Накрая, но не и на последно място, анализаторът Минг-Чи Куо сподели този месец, че Apple планира да интегрира добавена реалност в своите продукти, но това ще се случи не по-рано от две години.

Разбира се през тези две години можем да очакваме всичко, може би и този интересен проект ще остане само на хартия, но в случай, че Apple успее да създаде продукт, отговарящ на високите й критерии за качество, тя може би ще ни изненада с едни наистина умни и практични очила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This