Изберете страница

Apple работи върху подобрена версия на Google Glass

От както Apple пусна на пазара iPad, всички се чудят кое ще е следващото голямо нещо, което компанията ще създаде. Разбира се не трябва да забравяме Apple Watch, който се появи през 2014 година, но това е по-скоро нишов продукт, отколкото революционно устройство за масовия пазар.

Сега любопитни слухове гласят, че компанията сериозно проучва идеята за създаване на умни очила, които ще предоставят на потребителя необходимата информация, без да се налага той да вади своя iPhone от джоба.

Не е тайна, че Apple търси нови техонолгии непрекъснато и изследователските й проекти не винаги се материализират в краен продукт. Дори колата, за която упорито се говореше, че ще се появи до 2019 година, така и не беше създадена, а компанията предпочете да насочи усилията си в разработката на софтуер за автономни автомобили. Въпреки това, слуховете за умни очила звучат много правдоподобно и това би било стратегически ход от страна на гиганта.

Като начало, общественото внимание се измести от Google Glass към нарастващия брой VR слушалки, а очилата останаха по-скоро експеримент, отколкото реален продукт. Тим Кук наскоро говори надълго и широко за добавената реалност и проучванията на компанията в тази сфера и я определи като „изключително интересна основна технология, която се разглежда в дългосрочен план“.

Освен това гигантът от Купертино наскоро регистрира няколко интересни патента, свързани именно с добавената реалност, а през септември нае и двама нови инженери, които работят именно в тази област.

Накрая, но не и на последно място, анализаторът Минг-Чи Куо сподели този месец, че Apple планира да интегрира добавена реалност в своите продукти, но това ще се случи не по-рано от две години.

Разбира се през тези две години можем да очакваме всичко, може би и този интересен проект ще остане само на хартия, но в случай, че Apple успее да създаде продукт, отговарящ на високите й критерии за качество, тя може би ще ни изненада с едни наистина умни и практични очила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This