Изберете Страница

Apple работи върху подобрена версия на Google Glass

От както Apple пусна на пазара iPad, всички се чудят кое ще е следващото голямо нещо, което компанията ще създаде. Разбира се не трябва да забравяме Apple Watch, който се появи през 2014 година, но това е по-скоро нишов продукт, отколкото революционно устройство за масовия пазар.

Сега любопитни слухове гласят, че компанията сериозно проучва идеята за създаване на умни очила, които ще предоставят на потребителя необходимата информация, без да се налага той да вади своя iPhone от джоба.

Не е тайна, че Apple търси нови техонолгии непрекъснато и изследователските й проекти не винаги се материализират в краен продукт. Дори колата, за която упорито се говореше, че ще се появи до 2019 година, така и не беше създадена, а компанията предпочете да насочи усилията си в разработката на софтуер за автономни автомобили. Въпреки това, слуховете за умни очила звучат много правдоподобно и това би било стратегически ход от страна на гиганта.

Като начало, общественото внимание се измести от Google Glass към нарастващия брой VR слушалки, а очилата останаха по-скоро експеримент, отколкото реален продукт. Тим Кук наскоро говори надълго и широко за добавената реалност и проучванията на компанията в тази сфера и я определи като „изключително интересна основна технология, която се разглежда в дългосрочен план“.

Освен това гигантът от Купертино наскоро регистрира няколко интересни патента, свързани именно с добавената реалност, а през септември нае и двама нови инженери, които работят именно в тази област.

Накрая, но не и на последно място, анализаторът Минг-Чи Куо сподели този месец, че Apple планира да интегрира добавена реалност в своите продукти, но това ще се случи не по-рано от две години.

Разбира се през тези две години можем да очакваме всичко, може би и този интересен проект ще остане само на хартия, но в случай, че Apple успее да създаде продукт, отговарящ на високите й критерии за качество, тя може би ще ни изненада с едни наистина умни и практични очила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Apple най-вероятно никога няма да създаде друг AirPort | Apple Fans Bulgaria - […] във фокуса на Apple, но дали тя ще насочи усилията си към очила с добавена реалност или конкурент на…

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This