Изберете Страница

Apple пусна macOS Mojave с Dark Mode, Stacks, Dynamic Desktop и много други

В понеделник вечерта Apple пусна официалната версия на macOS Mojave. Тя е значима актуализация, която въвежда Dark Mode, като потребителите могат да избират между light и dark тема, която променя цвета на бара, лентата с менюта, приложенията и други елементи:

Dark Mode е придружена от Dynamic Desktop – тапети, които се променят през целия ден, имитирайки прогреса на слънцето в небето.

macOS Mojave идва и със Stacks, нова система за настолни компютри, която поддържа файловете чисти и организирани. Прозрецът Finder е подобрен с нов галериен изглед за преглед на по-големи версии на снимки и документи, странична лента за по-лесна навигация, обновена опция за бързо търсене и редактиране на документи, с които можете да правите много повече от преди.

Скрийншотите могат да бъдат редактирани, чрез вградените инструменти за маркиране и нови опции за управление, които позволяват лесен запис на екрана. Continuity camera е полезна нова функция, която позволява импортиране на снимки и сканиране на документи директно от iPhone или iPad на Mac. Приложенията news, Stocks, Home и Voice Memos вече са достъпни за Mac, като част от проекта, върху който компанията работи.

Що се отнася до поверителността, Apple прави още по-трудно уеб сайтовете да ви следят с редица нови инструменти за Safari, но улеснява създаването и съхраняването на трудни пароли.

Вече имаме и напълно преработен Mac App Store, който улеснява откриването на приложения с включена секция и конкретни категории за игри, творчески приложения, приложения за продуктивност и др. Първоначално Mojave трябваше да включва Group FaceTime за чат с до 32 души, но функцията беше премахната по време на бета тестовете и ще бъде добавена с някоя от бъдещите актуализации.

Новата версия на операционната система поддържа много по-стари машини, в сравнение с предходната:

  • MacBook (Early 2015 or newer)
  • MacBook Air (Mid 2012 or newer)
  • MacBook Pro (Mid 2012 or newer)
  • Mac mini (Late 2012 or newer)
  • iMac (Late 2012 or newer)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (Late 2013, plus mid 2010 and mid 2012 models with recommended Metal-capable GPU).
Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар