След като в понеделник вечерта Apple пусна официално iOS 15.1, във вторник компанията се погрижи и за тези потребители, които избраха да не ъпдейтват устройствата си до последната версия. iOS 14.8.1 и iPadOS 14.8.1 са достъпни за сваляне по обичайния начин от менюто за настройки и идват повече от месец след пускането на iOS и iPadOS 14.8, като отново носят корекции за сигурността.

Актуализациите се препоръчват за всички потребители на iPhone и iPad, които продължават да работят с iOS 14. Според документа за поддръжка на сигурността на Apple, те адресират редица уязвимости със Sidecar, WebKit, Voice Control, лентата за състояние и други. Повечето от тези уязвимости изглежда не са били широко използвани и компанията посочва, че само IOMobileFrameBuffer може да е била активно експлоатирана. Тя може да позволи на приложение да изпълнява произволен код с привилегии на ядрото.

Както вече със сигурност знаете, Apple направи надстройката до iOS 15 незадължителна и позволи на потребителите да останат на iOS 14. В резултат на това компанията продължава да пуска актуализации за тази версия на операционната система, но те ще са фокусирани върху корекции за сигурността и няма да въвеждат нови функции. Новите функции ще бъдат ограничени само до актуализациите на iOS 15, най-новата версия на iOS.