Изберете Страница

Apple пусна iOS 14.4 RC

Candidate Release на iOS 14.4 вече е достъпна за разработчици, а Apple публикува и пълните бележки за актуализацията, включително нови подробности за подобрения в приложението Camera, корекции на грешки и много други.

Компанията се отдалечи от използваното преди това име Golden Master за почти финалните бета версии и започна да използва термина Release Candidate, или RC. В бележките към iOS 14.4 RC Apple посочва, че е включена поддръжка на разпознаване за по-малки QR кодове в приложението Camera, както и опцията за класифициране на типовете Bluetooth устройства в Settings. Забележително е, че актуализацията добавя и нови известия, когато вашият iPhone не може да провери дали се използва оригинална камера на Apple след ремонт на устройства от серията iPhone 12.

iOS 14.4 включва няколко поправки на грешки, свързани с HDR фотографията, приложението Messages и други. Има решение за забавянето на клавиатурата, което е проблем, тормозещ много потребители от пускането на първата версия на iOS 14. В бележките към изданието не се споменава ново изживяване Handoff за потребителите на HomePod mini, но това може да се дължи на факта, че все още няма налична актуализация за самия говорител.

iOS 14.4 RC е достъпна за разработчици и публични бета тестери, чрез приложението за настройки, след пускането й можем да очакваме съвсем скоро и официалната версия – може би още следващата седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This