Изберете Страница

Apple пусна iOS 14.4 RC

Candidate Release на iOS 14.4 вече е достъпна за разработчици, а Apple публикува и пълните бележки за актуализацията, включително нови подробности за подобрения в приложението Camera, корекции на грешки и много други.

Компанията се отдалечи от използваното преди това име Golden Master за почти финалните бета версии и започна да използва термина Release Candidate, или RC. В бележките към iOS 14.4 RC Apple посочва, че е включена поддръжка на разпознаване за по-малки QR кодове в приложението Camera, както и опцията за класифициране на типовете Bluetooth устройства в Settings. Забележително е, че актуализацията добавя и нови известия, когато вашият iPhone не може да провери дали се използва оригинална камера на Apple след ремонт на устройства от серията iPhone 12.

iOS 14.4 включва няколко поправки на грешки, свързани с HDR фотографията, приложението Messages и други. Има решение за забавянето на клавиатурата, което е проблем, тормозещ много потребители от пускането на първата версия на iOS 14. В бележките към изданието не се споменава ново изживяване Handoff за потребителите на HomePod mini, но това може да се дължи на факта, че все още няма налична актуализация за самия говорител.

iOS 14.4 RC е достъпна за разработчици и публични бета тестери, чрез приложението за настройки, след пускането й можем да очакваме съвсем скоро и официалната версия – може би още следващата седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This