Изберете страница

Apple пусна iOS 14.4 RC

Candidate Release на iOS 14.4 вече е достъпна за разработчици, а Apple публикува и пълните бележки за актуализацията, включително нови подробности за подобрения в приложението Camera, корекции на грешки и много други.

Компанията се отдалечи от използваното преди това име Golden Master за почти финалните бета версии и започна да използва термина Release Candidate, или RC. В бележките към iOS 14.4 RC Apple посочва, че е включена поддръжка на разпознаване за по-малки QR кодове в приложението Camera, както и опцията за класифициране на типовете Bluetooth устройства в Settings. Забележително е, че актуализацията добавя и нови известия, когато вашият iPhone не може да провери дали се използва оригинална камера на Apple след ремонт на устройства от серията iPhone 12.

iOS 14.4 включва няколко поправки на грешки, свързани с HDR фотографията, приложението Messages и други. Има решение за забавянето на клавиатурата, което е проблем, тормозещ много потребители от пускането на първата версия на iOS 14. В бележките към изданието не се споменава ново изживяване Handoff за потребителите на HomePod mini, но това може да се дължи на факта, че все още няма налична актуализация за самия говорител.

iOS 14.4 RC е достъпна за разработчици и публични бета тестери, чрез приложението за настройки, след пускането й можем да очакваме съвсем скоро и официалната версия – може би още следващата седмица.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This