Candidate Release на iOS 14.4 вече е достъпна за разработчици, а Apple публикува и пълните бележки за актуализацията, включително нови подробности за подобрения в приложението Camera, корекции на грешки и много други.

Компанията се отдалечи от използваното преди това име Golden Master за почти финалните бета версии и започна да използва термина Release Candidate, или RC. В бележките към iOS 14.4 RC Apple посочва, че е включена поддръжка на разпознаване за по-малки QR кодове в приложението Camera, както и опцията за класифициране на типовете Bluetooth устройства в Settings. Забележително е, че актуализацията добавя и нови известия, когато вашият iPhone не може да провери дали се използва оригинална камера на Apple след ремонт на устройства от серията iPhone 12.

iOS 14.4 включва няколко поправки на грешки, свързани с HDR фотографията, приложението Messages и други. Има решение за забавянето на клавиатурата, което е проблем, тормозещ много потребители от пускането на първата версия на iOS 14. В бележките към изданието не се споменава ново изживяване Handoff за потребителите на HomePod mini, но това може да се дължи на факта, че все още няма налична актуализация за самия говорител.

iOS 14.4 RC е достъпна за разработчици и публични бета тестери, чрез приложението за настройки, след пускането й можем да очакваме съвсем скоро и официалната версия – може би още следващата седмица.