След пет различни бета версии на iOS 13.4 и iPadOS 13.4, Apple пусна официално ъпдейта за всички потребители. Това не е голяма актуализация, но включва нови Memoji, CarKey API, което ще позволи на потребителите да отключват колите си с iPhone, споделяне на папки в iCloud, нови клавишни комбинации за iPad и пакетно купуване на приложения за iOS и Mac.

iOS 13.4 може да е последната актуализация, преди Apple да представи следващата голяма версия на операционната си система – iOS 14 през юни, по време на WWDC 2020.

Всъщност пускането на официалната iOS 13.4 и iPadOS 13.4 беше логично, след представянето на новите модели iPad Pro, които се доставят с тази версия на операционната система, но сега софтуерът е достъпен за всички останали потребители с поддържани устройства. Що се отнася до функционалности, това не е голям ъпдейт, но съдржа някои приятни нови функции, както и поправки на грешки и бъгове. Тези, които планират покупката на новите безжични слушалки Powerbeats 4, също ще се нуждаят от актуализацията, за да се възползват максимално от всички нови функции.