Снощи Apple пусна официалната версия на iOS 12.4, която въвежда нова възможност за директно прехвърляне на данни от стария към новия iPhone по време на първоначалните настройки, подобрения в Apple News+ и сигурността.

Наред с това iOS 12.4 носи и решение на проблемите с приложението Walkie Talkie, което отново функционира нормално, след като беше спряно наскоро заради откриването на уязвимост в сигурността, както и поддръжка за HomePod в Япония и Тайван. Смята се още, че тази актуализация включва поддръжка за Apple Card, постаявйки основите за въвеждането на новата кредитна карта, която ще заработи през есента, но това не е споменато в бележките към ъпдейта.
Както обикновено iOS 12.4 е достъпна от менюто за настройки за всички съвместими модели.

Update

Оказва се, че заедно с  iOS 12.4 на 22 юли Apple е пуснала още и  iOS 9.3.6 и iOS 10.3.4 за по-старите модели на iPhone и iPad.

iOS 9.3.6 е предназначена за 3G-моделите iPad mini, iPad 2 и iPad 3, а iOS 10.3.4 — за iPad 4 и iPhone 5. Актуализациите решават проблеми с производителността, определянето на местоположение по GPS и отстраняват  бъга с неправилната дата и час на устройствата. Компанията горещо препоръчва на всички собственици на по-стари устройства да  се възползват от тези ъпдейти.