Късно снощи Apple пусна извънредна актуализация iOS 11.2.6, която е насочена към открития миналата седмица бъг, който причинява краш на iOS устройствата при използване на определени символи в съобщенията.

Както вече стана ясно, бъгът е в резултат на това, че системата не може да се справи със специалните знаци в индийския език Telugu и когато получите или се опитате да изпратите съобщение, което ги съдържа в което и да е приложение, то блокира докато знакът не бъде премахнат, чрез изтриване на разговора.

Заедно с това актуализацията съдържа и корекции за проблема с приложения от трети страни, които не могат да се свързват с външни аксесоари.

Всъщност компанията е поправила тези бъгове и в iOS 11.3 и macOS 10.13.4, но те все още се намират в период на бета тестове и няма да бъдат пуснати официално поне до следващия месец

Препоръчително е да актуализирате своите устройства, тъй като през последните дни стана ясно, че съобщения, съдържащи опасните знаци, биват разпращани именно с цел да създадат проблеми на нищо неподозиращите потребители. Както обикновено това можете да направите като отворите Settings – General – Software Update. заедно с това компанията пусна още tvOS 11.2.6 за Apple TV, watchOS 4.2.3 за Apple Watch и macOS 10.13.3 за Mac, които също са налични за изтегляне.