Изберете страница

Apple пусна първата бета версия на iOS 15.2 за разработчици

Само няколко дни след официалния релийз на iOS 15.1, Apple пусна първата бета версия на iOS 15.2 за разработчици. Актуализацията добавя още обещани функции на iOS 15, като App Privacy Report например.

Функцията е едно от допълненията за iOS 15, които компанията показа по време на WWDC 2021. Това е нова функция за поверителност, предназначена да позволи на потребителите да видят колко често приложенията са имали достъп до тяхната чувствителна информация като местоположение, снимки, камера, микрофон и контакти през последната седмица.

App Privacy Report е настроена да показва кои приложения са се свързвали с други домейни и колко скоро са го правили, за да можете да следите какво правят апликациите в бекграунд. Можете да я намерите в настройките за поверителност. След като използвате приложение известно време, данните ще започнат да се показват на това място.

Emergency SOS е функция за автоматично повикване, която позволява да се обаждате с поредица от натискане на бутони. С нейна помощ ще можете за позвъните като натиснете бързо няколко пъти страничния бутон, за да започнете, или го задържите заедно с този за силата на звука. Вече има по-дълго 8 секундно изчакване преди да се извърши повикване, докато преди то беше едва 3 секунди.

ios 15 2 notification summary

Notification Summary е друга добавена в iOS 15.2 функция, която дава нов облик и повече стил на известията, като улеснява виждането им с един поглед .

Последната нова функция, включена в актуализацията е Communication Safety, вградена в приложението Messages. Чрез нея iPhone, iPad и Mac ще предупреждават децата и техните родители, когато бъдат изпратени сексуални снимки от усторйството на детето. Apple използва машинно обучение, за да анализира прикачените изображения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This