Изберете Страница

Apple пусна първата бета версия на iOS 15.2 за разработчици

Само няколко дни след официалния релийз на iOS 15.1, Apple пусна първата бета версия на iOS 15.2 за разработчици. Актуализацията добавя още обещани функции на iOS 15, като App Privacy Report например.

Функцията е едно от допълненията за iOS 15, които компанията показа по време на WWDC 2021. Това е нова функция за поверителност, предназначена да позволи на потребителите да видят колко често приложенията са имали достъп до тяхната чувствителна информация като местоположение, снимки, камера, микрофон и контакти през последната седмица.

App Privacy Report е настроена да показва кои приложения са се свързвали с други домейни и колко скоро са го правили, за да можете да следите какво правят апликациите в бекграунд. Можете да я намерите в настройките за поверителност. След като използвате приложение известно време, данните ще започнат да се показват на това място.

Emergency SOS е функция за автоматично повикване, която позволява да се обаждате с поредица от натискане на бутони. С нейна помощ ще можете за позвъните като натиснете бързо няколко пъти страничния бутон, за да започнете, или го задържите заедно с този за силата на звука. Вече има по-дълго 8 секундно изчакване преди да се извърши повикване, докато преди то беше едва 3 секунди.

ios 15 2 notification summary

Notification Summary е друга добавена в iOS 15.2 функция, която дава нов облик и повече стил на известията, като улеснява виждането им с един поглед .

Последната нова функция, включена в актуализацията е Communication Safety, вградена в приложението Messages. Чрез нея iPhone, iPad и Mac ще предупреждават децата и техните родители, когато бъдат изпратени сексуални снимки от усторйството на детето. Apple използва машинно обучение, за да анализира прикачените изображения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This