Изберете Страница

Apple пусна първата бета версия на iOS 15.2 за разработчици

Само няколко дни след официалния релийз на iOS 15.1, Apple пусна първата бета версия на iOS 15.2 за разработчици. Актуализацията добавя още обещани функции на iOS 15, като App Privacy Report например.

Функцията е едно от допълненията за iOS 15, които компанията показа по време на WWDC 2021. Това е нова функция за поверителност, предназначена да позволи на потребителите да видят колко често приложенията са имали достъп до тяхната чувствителна информация като местоположение, снимки, камера, микрофон и контакти през последната седмица.

App Privacy Report е настроена да показва кои приложения са се свързвали с други домейни и колко скоро са го правили, за да можете да следите какво правят апликациите в бекграунд. Можете да я намерите в настройките за поверителност. След като използвате приложение известно време, данните ще започнат да се показват на това място.

Emergency SOS е функция за автоматично повикване, която позволява да се обаждате с поредица от натискане на бутони. С нейна помощ ще можете за позвъните като натиснете бързо няколко пъти страничния бутон, за да започнете, или го задържите заедно с този за силата на звука. Вече има по-дълго 8 секундно изчакване преди да се извърши повикване, докато преди то беше едва 3 секунди.

ios 15 2 notification summary

Notification Summary е друга добавена в iOS 15.2 функция, която дава нов облик и повече стил на известията, като улеснява виждането им с един поглед .

Последната нова функция, включена в актуализацията е Communication Safety, вградена в приложението Messages. Чрез нея iPhone, iPad и Mac ще предупреждават децата и техните родители, когато бъдат изпратени сексуални снимки от усторйството на детето. Apple използва машинно обучение, за да анализира прикачените изображения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This