Снощи Apple пусна първата бета версия за разработчици на iOS 11.2, която е насочена към проблема с неточностите на калкулатора, предизвикани от по-бавната анимация в приложението.

Както вече ви разказахме, във всички предишни версии на iOS 11, при по-бързо набиране на числа и знаци в калкулатора, забавянето в анимацията води до пренебрегване на някои от тях и се получава грешен резултат. С iOS 11.2, компанията премахва анимацията в калкулатора и изчисленията вече могат да се извършват бързо и най-вече точно.

Освен това в нея има нова опция за достъп до съдържанието на Apple TV в контролния център, емотиконите за камерата са преосмислени и са налични нови анимации за зареждането на ефектите в Photoshop, двойното кликване върху бутона за включване вече не блокира устройството, а тапетът за iPhone 8/ X е наличен и за по-старите устройства. Заедно с това телевизионното приложение на компанията, вече е налично и за Швеция и Норвегия.

Бетата е на разположение за всички, регистрирани в порграмата за разработчици, а останалите потребители вече с нетърпение очакват официалната версия на iOS 11.1, която ще бъде освободена всеки момент, дори може би още довечера.