Изберете Страница

Apple пусна офиицалната версия на iOS 10.3

Снощи Apple пусна официалната версия на своята iOS 10.3, ето на кратко какви промени съдържа тя:

Find My AirPods

Един от основните проблеми за притежателите на новите Bluetooth слушалки AirPods беше фактът, че те лесно могат да бъдат изгубени, поради малкия си размер. В iOS 10.3 компанията е предвидила възможността те да бъдат намерени, чрез приложението Find My iPhone, като от там можете да предизвикате ответно писукане и лесно да локализирате изгубената слушалка, както и да видите на картата къде се намира тя, стига да е свирзана с телефона.

Нови опции за разработчиците

Разработчиците ще могат да се възползват от новите функции, като имат възможността да реагират директно на отзивите на потребителите и да актуализират безпроблемно иконите на своите приложения по всяко време, без да се налага да правят отделен ъпдейт за това.

Предупреждение за 32 битови приложения

Apple спира поддръжката на старите 32 битови приложения, като с новата iOS 10.3 диалогов прозорец ще предупреждава, че те няма да работят с бъдещите версии на операционната система и трябва да бъдат актуализирани.

Нов уиджет за Podcasts приложението

Като прекарате пръст на дясно по заключения екран на вашето устройство, виждате уиджетите, които предоставят опростена информация от някои приложения. Сред тях вече е и новото Podcasts, чийто уиджет е много подобен на този на Music.

Нова анимация в приложенията

Компанията е коригирала и анимацията при отваряне и затваряне на приложенията. Сега, когато те са отворени, сякаш имат заоблени ръбове, но това се забелязва само когато те не се отварят бързо.

Ново меню за настройки

Apple ID е добавено най-горе в Settings, като показва информация за вашия профил и всички устройства, в които е вписан той, както и дали са свързани с iCloud, iTunes, App Store и Family Sharing. Цялата тази информация преди се намираше в менюто iCloud.

iCloud Storage

Вече има нова секция iCloud под Apple ID в Settings, която показва разбивка на използваното място в облака, както и кои приложения го използват и настройките за Keychain, iCloud Backup и Find My iPhone.

Актуализиран Siri Kit

Разработчиците вече могат да създават приложения, които да позволяват на Siri да плаща сметки, да проверява за трансакции и да планира пътуване с Uber.

Приложението Maps вече има 3D Touch Quick Action

Вече можете да използвате опциите на 3D Touch в актуализираното приложение Maps, които ще ви предоставят прогноза за времето и текущото ви местоположение, след натискане върху иконата.

Apple File system (APFS)

Накрая, но определено не и на последно място трябва да споменем обновяването на файловата система във формат, наречен Apple File System (APFS), което ще спомогне за оптимизиране на мястото за съхранение, по-добро криптиране и клониране на файловете. Този нов формат ще замени HFS+, който компанията използваше от 1998 година насам в своята операционна система.

За съжаление отново нямаме така спряганата функция Theater Mode, която обаче е налична в новата watchOS 3.2. По-дребните промени включват това, че CarPlay вече позволява на потребителите бърз достъп до трите на-скоро използвани приложения и търсене на места за зареждане на електрически автомобили и новата функция в Home Kit, която добавя поддръжка на програмируеми ключове за осветление.

Както казахме, актуализацията е вече налична за всички поддържани устройства и спокойно можете да я направите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар