Изберете Страница

Apple пусна втората публична бета версия на iOS 15.2

Две седмици след пускането на първата бета версия и само ден след тази за разработчици, Apple пусна втората публична бета на iOS 15.2 и iPadOS 15.2, които идват с Legacy Contacts, Items That Can Track Me и др.

Операционната система представя доклад за поверителност на приложенията, предназначен да позволи на потребителите да видят колко често те са имали достъп до чувствителна информация като местоположение, снимки, камера, микрофон и контакти, през последните седем дни. В доклада ще се показва и кои приложения са се свързвали с домейни и колко скоро се е случило това, за да можете да следите какво правят вашите приложения във фонов режим. Опцията е достъпна в секция поверителност на настройките, където след известно време ще се визуализират и данните.

Бета версията добавя актуализация и към функцията за автоматични спешни повиквания. Вече можете да наситнете бързо страничния бутон няколко пъти, за да започнете, или да го задържите заедно с този за силата на звука. Има по-дълго отброяване от 8 секунди, преди да се извърши повикването.

Във втората бета версия Apple представя и актуализирана функция за безопасност на комуникацията със съобщения за деца и добавя опцията Legacy Contacts, която ви позволява да настроите данните на човек, който може да има достъп до вашето съдържание и акаунт в случай на смърт.

Добавена е и нова опция Items That Can Track Me във Find My, която сканира за близки тракери AirTag, принадлежащи на друг, които може да ви следят. Телевизионното приложение на iPad има нова странична лента, за да направи навигацията по-лесна. В приложението Mail има нова опция за използване но функцията Hide My Email, когато пишете или отговаряте на имейл.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар