Изберете Страница

Apple пусна втората публична бета версия на iOS 15.2

Две седмици след пускането на първата бета версия и само ден след тази за разработчици, Apple пусна втората публична бета на iOS 15.2 и iPadOS 15.2, които идват с Legacy Contacts, Items That Can Track Me и др.

Операционната система представя доклад за поверителност на приложенията, предназначен да позволи на потребителите да видят колко често те са имали достъп до чувствителна информация като местоположение, снимки, камера, микрофон и контакти, през последните седем дни. В доклада ще се показва и кои приложения са се свързвали с домейни и колко скоро се е случило това, за да можете да следите какво правят вашите приложения във фонов режим. Опцията е достъпна в секция поверителност на настройките, където след известно време ще се визуализират и данните.

Бета версията добавя актуализация и към функцията за автоматични спешни повиквания. Вече можете да наситнете бързо страничния бутон няколко пъти, за да започнете, или да го задържите заедно с този за силата на звука. Има по-дълго отброяване от 8 секунди, преди да се извърши повикването.

Във втората бета версия Apple представя и актуализирана функция за безопасност на комуникацията със съобщения за деца и добавя опцията Legacy Contacts, която ви позволява да настроите данните на човек, който може да има достъп до вашето съдържание и акаунт в случай на смърт.

Добавена е и нова опция Items That Can Track Me във Find My, която сканира за близки тракери AirTag, принадлежащи на друг, които може да ви следят. Телевизионното приложение на iPad има нова странична лента, за да направи навигацията по-лесна. В приложението Mail има нова опция за използване но функцията Hide My Email, когато пишете или отговаряте на имейл.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This