Изберете страница

Apple пусна втората публична бета версия на iOS 15.2

Две седмици след пускането на първата бета версия и само ден след тази за разработчици, Apple пусна втората публична бета на iOS 15.2 и iPadOS 15.2, които идват с Legacy Contacts, Items That Can Track Me и др.

Операционната система представя доклад за поверителност на приложенията, предназначен да позволи на потребителите да видят колко често те са имали достъп до чувствителна информация като местоположение, снимки, камера, микрофон и контакти, през последните седем дни. В доклада ще се показва и кои приложения са се свързвали с домейни и колко скоро се е случило това, за да можете да следите какво правят вашите приложения във фонов режим. Опцията е достъпна в секция поверителност на настройките, където след известно време ще се визуализират и данните.

Бета версията добавя актуализация и към функцията за автоматични спешни повиквания. Вече можете да наситнете бързо страничния бутон няколко пъти, за да започнете, или да го задържите заедно с този за силата на звука. Има по-дълго отброяване от 8 секунди, преди да се извърши повикването.

Във втората бета версия Apple представя и актуализирана функция за безопасност на комуникацията със съобщения за деца и добавя опцията Legacy Contacts, която ви позволява да настроите данните на човек, който може да има достъп до вашето съдържание и акаунт в случай на смърт.

Добавена е и нова опция Items That Can Track Me във Find My, която сканира за близки тракери AirTag, принадлежащи на друг, които може да ви следят. Телевизионното приложение на iPad има нова странична лента, за да направи навигацията по-лесна. В приложението Mail има нова опция за използване но функцията Hide My Email, когато пишете или отговаряте на имейл.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This