Както знаете, когато Apple пусна iTunes 12.7 преди няколко седмици, тя най-неочаквано премахна една функция, която потребителите използват от години – изтеглянето на приложения за iPhone от компютъра.

Удобна и практичнна, тя със сигурност вече липсва на много хора и те ще се зарадват да научат, че компанията тихомълком пусна специална версия на iTunes 12.6.3, която вече е достъпна за изтегляне. За съжаление, според коментарите в Reddit, това е само временно решение, което ще ви позволи да изтегляте приложения от компютъра, но тази версия на програмата няма да получава актуализации в бъдеще, въпреки че може да работи с iPhone 8 и iPhone X.

Следващите ъпдейти на iTunes ще са 12.7.х и ще се фокусират отново върху музиката, телевизионните предавания, подкасти и аудиокниги. Ако искате да инсталирате iTunes 12.6.3, ще трябва да го направите ръчно, а това може да повреди музикалната ви библиотека, така че даунгрейдът може и да не е безпроблемен.

Не очакваме тази версия да оцелее дълго, така че, ако ви е нужна, побързайте да я свалите. Можем само да се надяваме, че Apple ще намери друг приемлив начин да върне функцията за изтегляне на приложения в някой от следващите ъпдейти на 12.7.