Изберете Страница

Apple пуска луксозното издание „Designed by Apple in California”, посветено на Стив Джобс

Apple пусна на пазара луксозен фотоалбум, наречен „ Designed by Apple in California”, който включва снимки на нейните продукти и процеса на проектирането им 20 години назад в славната история на най-могъщата технологична компания в света.

Те са заснети от американския режисьор и фотограф Андрю Цукерман, а предговорът е дело на главния дизайнер на Apple, Джони Айв. Самият той посочва, че причината да се създаде тази книга е не просто да се покажат на хората снимки на продуктите на компанията, а да получат те представа, за това как работи тя, какви са нейните ценности и цели.

Както може би предполагате, „Designed by Apple in California” е посветена на покойния Стив Джобс, съосновател и бивш директор на Apple.

Идеята да се направи нещо велико за човечеството е мотивацията на Стив от самото начало и тя остана наш идеал и наша цел, гледайки към бъдещето“ споделя Джони Айв. „Този архив е бъде колекция от продуктите на екипа, проектирани през годините. Надяваме се, че той ще изясни защо съществуват те и ще послужи като ресурс на студентите от всички проектни дисциплини.“

Самата книга обхваща дизайна на продуктите в 450 фотографии, от хардуера на iMac от 1998 година до Apple Pencil през 2015 година, разгледани подробно във всички фази на проектирането им и в нея феновете наистина ще видят как са създадени любимите им устройства. Айв добавя, че продуктовите дизайнери и дори потребителите са така повлияни от дизайна на бъдещето, че в крайна сметка фокусът пада върху това, което компанията не е направила все още или е пропуснала да създаде.

“Designed by Apple in California” е в продажба от днес в магазините на компанията в два размера и на цена 199 и 299 долара, в зависимост от големината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This