Изберете Страница

Apple пуска луксозното издание „Designed by Apple in California”, посветено на Стив Джобс

Apple пусна на пазара луксозен фотоалбум, наречен „ Designed by Apple in California”, който включва снимки на нейните продукти и процеса на проектирането им 20 години назад в славната история на най-могъщата технологична компания в света.

Те са заснети от американския режисьор и фотограф Андрю Цукерман, а предговорът е дело на главния дизайнер на Apple, Джони Айв. Самият той посочва, че причината да се създаде тази книга е не просто да се покажат на хората снимки на продуктите на компанията, а да получат те представа, за това как работи тя, какви са нейните ценности и цели.

Както може би предполагате, „Designed by Apple in California” е посветена на покойния Стив Джобс, съосновател и бивш директор на Apple.

Идеята да се направи нещо велико за човечеството е мотивацията на Стив от самото начало и тя остана наш идеал и наша цел, гледайки към бъдещето“ споделя Джони Айв. „Този архив е бъде колекция от продуктите на екипа, проектирани през годините. Надяваме се, че той ще изясни защо съществуват те и ще послужи като ресурс на студентите от всички проектни дисциплини.“

Самата книга обхваща дизайна на продуктите в 450 фотографии, от хардуера на iMac от 1998 година до Apple Pencil през 2015 година, разгледани подробно във всички фази на проектирането им и в нея феновете наистина ще видят как са създадени любимите им устройства. Айв добавя, че продуктовите дизайнери и дори потребителите са така повлияни от дизайна на бъдещето, че в крайна сметка фокусът пада върху това, което компанията не е направила все още или е пропуснала да създаде.

“Designed by Apple in California” е в продажба от днес в магазините на компанията в два размера и на цена 199 и 299 долара, в зависимост от големината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This