Изберете страница

Apple пуска луксозното издание „Designed by Apple in California”, посветено на Стив Джобс

Apple пусна на пазара луксозен фотоалбум, наречен „ Designed by Apple in California”, който включва снимки на нейните продукти и процеса на проектирането им 20 години назад в славната история на най-могъщата технологична компания в света.

Те са заснети от американския режисьор и фотограф Андрю Цукерман, а предговорът е дело на главния дизайнер на Apple, Джони Айв. Самият той посочва, че причината да се създаде тази книга е не просто да се покажат на хората снимки на продуктите на компанията, а да получат те представа, за това как работи тя, какви са нейните ценности и цели.

Както може би предполагате, „Designed by Apple in California” е посветена на покойния Стив Джобс, съосновател и бивш директор на Apple.

Идеята да се направи нещо велико за човечеството е мотивацията на Стив от самото начало и тя остана наш идеал и наша цел, гледайки към бъдещето“ споделя Джони Айв. „Този архив е бъде колекция от продуктите на екипа, проектирани през годините. Надяваме се, че той ще изясни защо съществуват те и ще послужи като ресурс на студентите от всички проектни дисциплини.“

Самата книга обхваща дизайна на продуктите в 450 фотографии, от хардуера на iMac от 1998 година до Apple Pencil през 2015 година, разгледани подробно във всички фази на проектирането им и в нея феновете наистина ще видят как са създадени любимите им устройства. Айв добавя, че продуктовите дизайнери и дори потребителите са така повлияни от дизайна на бъдещето, че в крайна сметка фокусът пада върху това, което компанията не е направила все още или е пропуснала да създаде.

“Designed by Apple in California” е в продажба от днес в магазините на компанията в два размера и на цена 199 и 299 долара, в зависимост от големината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This