Apple пусна на пазара луксозен фотоалбум, наречен „ Designed by Apple in California”, който включва снимки на нейните продукти и процеса на проектирането им 20 години назад в славната история на най-могъщата технологична компания в света.

Те са заснети от американския режисьор и фотограф Андрю Цукерман, а предговорът е дело на главния дизайнер на Apple, Джони Айв. Самият той посочва, че причината да се създаде тази книга е не просто да се покажат на хората снимки на продуктите на компанията, а да получат те представа, за това как работи тя, какви са нейните ценности и цели.

Както може би предполагате, „Designed by Apple in California” е посветена на покойния Стив Джобс, съосновател и бивш директор на Apple.

Идеята да се направи нещо велико за човечеството е мотивацията на Стив от самото начало и тя остана наш идеал и наша цел, гледайки към бъдещето“ споделя Джони Айв. „Този архив е бъде колекция от продуктите на екипа, проектирани през годините. Надяваме се, че той ще изясни защо съществуват те и ще послужи като ресурс на студентите от всички проектни дисциплини.“

Самата книга обхваща дизайна на продуктите в 450 фотографии, от хардуера на iMac от 1998 година до Apple Pencil през 2015 година, разгледани подробно във всички фази на проектирането им и в нея феновете наистина ще видят как са създадени любимите им устройства. Айв добавя, че продуктовите дизайнери и дори потребителите са така повлияни от дизайна на бъдещето, че в крайна сметка фокусът пада върху това, което компанията не е направила все още или е пропуснала да създаде.

“Designed by Apple in California” е в продажба от днес в магазините на компанията в два размера и на цена 199 и 299 долара, в зависимост от големината.