Изберете Страница

Apple пуска луксозното издание „Designed by Apple in California”, посветено на Стив Джобс

Apple пусна на пазара луксозен фотоалбум, наречен „ Designed by Apple in California”, който включва снимки на нейните продукти и процеса на проектирането им 20 години назад в славната история на най-могъщата технологична компания в света.

Те са заснети от американския режисьор и фотограф Андрю Цукерман, а предговорът е дело на главния дизайнер на Apple, Джони Айв. Самият той посочва, че причината да се създаде тази книга е не просто да се покажат на хората снимки на продуктите на компанията, а да получат те представа, за това как работи тя, какви са нейните ценности и цели.

Както може би предполагате, „Designed by Apple in California” е посветена на покойния Стив Джобс, съосновател и бивш директор на Apple.

Идеята да се направи нещо велико за човечеството е мотивацията на Стив от самото начало и тя остана наш идеал и наша цел, гледайки към бъдещето“ споделя Джони Айв. „Този архив е бъде колекция от продуктите на екипа, проектирани през годините. Надяваме се, че той ще изясни защо съществуват те и ще послужи като ресурс на студентите от всички проектни дисциплини.“

Самата книга обхваща дизайна на продуктите в 450 фотографии, от хардуера на iMac от 1998 година до Apple Pencil през 2015 година, разгледани подробно във всички фази на проектирането им и в нея феновете наистина ще видят как са създадени любимите им устройства. Айв добавя, че продуктовите дизайнери и дори потребителите са така повлияни от дизайна на бъдещето, че в крайна сметка фокусът пада върху това, което компанията не е направила все още или е пропуснала да създаде.

“Designed by Apple in California” е в продажба от днес в магазините на компанията в два размера и на цена 199 и 299 долара, в зависимост от големината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This