Изберете Страница

Apple продаде 45.4 милиона iPhone през последното фискално тримесечие

Тим Кук разкри по време на конферентен разговор, че Apple е продала невероятните 45.4 милиона бройки iPhone през последното, четвърто фискално тримесечие на 2016 година, което приключи на 30 септември. В това число са включени всички модели, заедно с iPhone 7, iPhone 6s и iPhone SE, продадени от юли до септември.

Трябва да отбележим, че Уолстрийт прогнозира 44.8 милиона продадени устройства, но всъщност реализираните 45.4 милиона са по-малко от 48.04 милиона през същото тримесечие на предходната година.

Общите приходи на компанията също отбелязват лек спад и са 46.9 милиарда долара, на фона на прогнозите за 46.94 милиарда, но тя добавя 1.67 долара към стойността на акциите си.

Всъщност фискалното тримесечие приключи само няколко седмици, след като iPhone 7 достигна до пазара и можем да предположим, че тези резултати далеч не отразяват цялостните му продажби. За следващото тримесечие, компанията прогнозира приходи между 76 и 78 милиарда долара, които са съвсем малко по-високи от 74.9 милиарда, които предполагат анализаторите от Уолстрийт. Това до голяма степен отразява текущото търсене на новите модели iPhone 7/Plus, но и новото поколение MacBook Pro, което компанията представи преди броени дни и което също ще даде тласък на продажбите през първото фискално тримесечие на 2017 година, като се има предвид празничното пазаруване в края на календарната 2016 година. Именно за този празничен сезон, компанията прогонозирапо-високи продажби на своите флагмани, предизвикани донякъде и от епичното фиаско на Galaxy Note 7, основният конкурент на iPhone 7, голяма част от потребителите на който са се насочили към покупката на iPhone 7 Plus, според анализаторите.

Каквото и да си говорим за тези резултати, едно е ясно – всички погледи са насочени към бъдещия iPhone 8, на който се възлагат и надеждите да върне славните времена на нарастващи продажби.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Десет скрити 3D Touch жеста, които най-вероятно не знаете | Apple Fans Bulgaria - […] продаде през последното тримесечие повече смартфони от очакваното, благодарение на успешния […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This