Изберете страница

Apple продаде 45.4 милиона iPhone през последното фискално тримесечие

Тим Кук разкри по време на конферентен разговор, че Apple е продала невероятните 45.4 милиона бройки iPhone през последното, четвърто фискално тримесечие на 2016 година, което приключи на 30 септември. В това число са включени всички модели, заедно с iPhone 7, iPhone 6s и iPhone SE, продадени от юли до септември.

Трябва да отбележим, че Уолстрийт прогнозира 44.8 милиона продадени устройства, но всъщност реализираните 45.4 милиона са по-малко от 48.04 милиона през същото тримесечие на предходната година.

Общите приходи на компанията също отбелязват лек спад и са 46.9 милиарда долара, на фона на прогнозите за 46.94 милиарда, но тя добавя 1.67 долара към стойността на акциите си.

Всъщност фискалното тримесечие приключи само няколко седмици, след като iPhone 7 достигна до пазара и можем да предположим, че тези резултати далеч не отразяват цялостните му продажби. За следващото тримесечие, компанията прогнозира приходи между 76 и 78 милиарда долара, които са съвсем малко по-високи от 74.9 милиарда, които предполагат анализаторите от Уолстрийт. Това до голяма степен отразява текущото търсене на новите модели iPhone 7/Plus, но и новото поколение MacBook Pro, което компанията представи преди броени дни и което също ще даде тласък на продажбите през първото фискално тримесечие на 2017 година, като се има предвид празничното пазаруване в края на календарната 2016 година. Именно за този празничен сезон, компанията прогонозирапо-високи продажби на своите флагмани, предизвикани донякъде и от епичното фиаско на Galaxy Note 7, основният конкурент на iPhone 7, голяма част от потребителите на който са се насочили към покупката на iPhone 7 Plus, според анализаторите.

Каквото и да си говорим за тези резултати, едно е ясно – всички погледи са насочени към бъдещия iPhone 8, на който се възлагат и надеждите да върне славните времена на нарастващи продажби.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This