Изберете Страница

Apple продаде 45.4 милиона iPhone през последното фискално тримесечие

Тим Кук разкри по време на конферентен разговор, че Apple е продала невероятните 45.4 милиона бройки iPhone през последното, четвърто фискално тримесечие на 2016 година, което приключи на 30 септември. В това число са включени всички модели, заедно с iPhone 7, iPhone 6s и iPhone SE, продадени от юли до септември.

Трябва да отбележим, че Уолстрийт прогнозира 44.8 милиона продадени устройства, но всъщност реализираните 45.4 милиона са по-малко от 48.04 милиона през същото тримесечие на предходната година.

Общите приходи на компанията също отбелязват лек спад и са 46.9 милиарда долара, на фона на прогнозите за 46.94 милиарда, но тя добавя 1.67 долара към стойността на акциите си.

Всъщност фискалното тримесечие приключи само няколко седмици, след като iPhone 7 достигна до пазара и можем да предположим, че тези резултати далеч не отразяват цялостните му продажби. За следващото тримесечие, компанията прогнозира приходи между 76 и 78 милиарда долара, които са съвсем малко по-високи от 74.9 милиарда, които предполагат анализаторите от Уолстрийт. Това до голяма степен отразява текущото търсене на новите модели iPhone 7/Plus, но и новото поколение MacBook Pro, което компанията представи преди броени дни и което също ще даде тласък на продажбите през първото фискално тримесечие на 2017 година, като се има предвид празничното пазаруване в края на календарната 2016 година. Именно за този празничен сезон, компанията прогонозирапо-високи продажби на своите флагмани, предизвикани донякъде и от епичното фиаско на Galaxy Note 7, основният конкурент на iPhone 7, голяма част от потребителите на който са се насочили към покупката на iPhone 7 Plus, според анализаторите.

Каквото и да си говорим за тези резултати, едно е ясно – всички погледи са насочени към бъдещия iPhone 8, на който се възлагат и надеждите да върне славните времена на нарастващи продажби.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Десет скрити 3D Touch жеста, които най-вероятно не знаете | Apple Fans Bulgaria - […] продаде през последното тримесечие повече смартфони от очакваното, благодарение на успешния […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This