Празничния сезон винаги е бил успешен за Apple, тъй като потребителите купуват подаръци за себе си и за своите приятели и роднини. Този уикенд обаче, беше изключително плодотворен за компанията, която продаде общо 15 милиона iPhone, от които 6 милиона iPhone X по време на Black Friday и почивните дни след него, твърдят анализаторите от Rosenblatt, изчислявайки приходи за гиганта в размер на минимум 5.9 милиарда долара.

Тези 6 милиона iPhone X всъщност представляват 40% от общия брой продадени смартфони с логото на Apple, като се оказва, че 256 GB модел е по-популярен от 64 GB, което носи и по-висок процент печалба на гиганта. Rosenblatt прогнозира, че компанията ще изпрати общо 30 милиона iPhone X по време на празничния сезон, което ако оценките за доставка на 80 милиона устройства през това тримесечие са точни, ще означава 37.5% от продажбите.

Когато става въпрос за iPhone X, изглежда интересът на потребителите е огромен, а последните прогнози на анализаторите твърдят, че в момента компанията произвежда по 3 милиона устройства седмично, като планира да увеличи броя им до 4 милиона през декември. Това увеличение се почувства веднага в целия свят, като очакваното време за доставка намалява все повече, а магазините все по-често разполагат с достатъчен запас устройства в наличност. Изглежда бъдещето на iPhone X е стаблно, а анализаторите са впечатлени от продължаващото потребителско търсене на десетия юбилеен модел.