Изберете Страница

Apple привлече инженер от Porsche

Въпреки слуховете, че Apple напълно е преосмислила плановете си за създаване на собствен автомобил, изглежда, че компанията все още не се е отказала от тази мечта.

Reuters съобщава, че Apple е наела наскоро Александър Хитсингер, бивш технически директор по програмата за състезателни коли на Porsche.

Инженер по професия, Хитсингер е работил за няколко отбора във Формула 1, преди да се присъедини към Porsche през 2011 година. Решението на Apple да го привлече е особено интересно, от гледна точка на постиженията и участието му в разработката на хибридната състезателна кола Porsche 919, която спечели надпреварата по издръжливост в шампионата на Льо Ман през 2015 и 2016 година, побеждавайки утвърдени съперници. Хитсингер изгради структурата на екипа на Porsche, увеличавайки го от десетина на 150 служители и наложи нова, до известна степен недоказана технология.

Опитът му в тази област, може би е една от причините, поради които Apple го привлече, за да може да даде нова насока на проект Titan, който сякаш изгуби своята конкретика по време на управлението на Стив Задески, напусна компанията по неизвестни причини.

Тази стъпка, както и неотдавнашното писмо на Apple до NHTSA, във връзка с технологията за автономно управление, е ново доказателство за това, че компанията не е изгубила мотивация да създаде своята кола и да остави отпечатъка си в автомобилната индустрия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This