Изберете страница

Apple привлече инженер от Porsche

Въпреки слуховете, че Apple напълно е преосмислила плановете си за създаване на собствен автомобил, изглежда, че компанията все още не се е отказала от тази мечта.

Reuters съобщава, че Apple е наела наскоро Александър Хитсингер, бивш технически директор по програмата за състезателни коли на Porsche.

Инженер по професия, Хитсингер е работил за няколко отбора във Формула 1, преди да се присъедини към Porsche през 2011 година. Решението на Apple да го привлече е особено интересно, от гледна точка на постиженията и участието му в разработката на хибридната състезателна кола Porsche 919, която спечели надпреварата по издръжливост в шампионата на Льо Ман през 2015 и 2016 година, побеждавайки утвърдени съперници. Хитсингер изгради структурата на екипа на Porsche, увеличавайки го от десетина на 150 служители и наложи нова, до известна степен недоказана технология.

Опитът му в тази област, може би е една от причините, поради които Apple го привлече, за да може да даде нова насока на проект Titan, който сякаш изгуби своята конкретика по време на управлението на Стив Задески, напусна компанията по неизвестни причини.

Тази стъпка, както и неотдавнашното писмо на Apple до NHTSA, във връзка с технологията за автономно управление, е ново доказателство за това, че компанията не е изгубила мотивация да създаде своята кола и да остави отпечатъка си в автомобилната индустрия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This