Въпреки слуховете, че Apple напълно е преосмислила плановете си за създаване на собствен автомобил, изглежда, че компанията все още не се е отказала от тази мечта.

Reuters съобщава, че Apple е наела наскоро Александър Хитсингер, бивш технически директор по програмата за състезателни коли на Porsche.

Инженер по професия, Хитсингер е работил за няколко отбора във Формула 1, преди да се присъедини към Porsche през 2011 година. Решението на Apple да го привлече е особено интересно, от гледна точка на постиженията и участието му в разработката на хибридната състезателна кола Porsche 919, която спечели надпреварата по издръжливост в шампионата на Льо Ман през 2015 и 2016 година, побеждавайки утвърдени съперници. Хитсингер изгради структурата на екипа на Porsche, увеличавайки го от десетина на 150 служители и наложи нова, до известна степен недоказана технология.

Опитът му в тази област, може би е една от причините, поради които Apple го привлече, за да може да даде нова насока на проект Titan, който сякаш изгуби своята конкретика по време на управлението на Стив Задески, напусна компанията по неизвестни причини.

Тази стъпка, както и неотдавнашното писмо на Apple до NHTSA, във връзка с технологията за автономно управление, е ново доказателство за това, че компанията не е изгубила мотивация да създаде своята кола и да остави отпечатъка си в автомобилната индустрия.