Изберете Страница

Apple привлече инженер от Porsche

Въпреки слуховете, че Apple напълно е преосмислила плановете си за създаване на собствен автомобил, изглежда, че компанията все още не се е отказала от тази мечта.

Reuters съобщава, че Apple е наела наскоро Александър Хитсингер, бивш технически директор по програмата за състезателни коли на Porsche.

Инженер по професия, Хитсингер е работил за няколко отбора във Формула 1, преди да се присъедини към Porsche през 2011 година. Решението на Apple да го привлече е особено интересно, от гледна точка на постиженията и участието му в разработката на хибридната състезателна кола Porsche 919, която спечели надпреварата по издръжливост в шампионата на Льо Ман през 2015 и 2016 година, побеждавайки утвърдени съперници. Хитсингер изгради структурата на екипа на Porsche, увеличавайки го от десетина на 150 служители и наложи нова, до известна степен недоказана технология.

Опитът му в тази област, може би е една от причините, поради които Apple го привлече, за да може да даде нова насока на проект Titan, който сякаш изгуби своята конкретика по време на управлението на Стив Задески, напусна компанията по неизвестни причини.

Тази стъпка, както и неотдавнашното писмо на Apple до NHTSA, във връзка с технологията за автономно управление, е ново доказателство за това, че компанията не е изгубила мотивация да създаде своята кола и да остави отпечатъка си в автомобилната индустрия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This