Изберете Страница

Apple привлече инженер от Porsche

Въпреки слуховете, че Apple напълно е преосмислила плановете си за създаване на собствен автомобил, изглежда, че компанията все още не се е отказала от тази мечта.

Reuters съобщава, че Apple е наела наскоро Александър Хитсингер, бивш технически директор по програмата за състезателни коли на Porsche.

Инженер по професия, Хитсингер е работил за няколко отбора във Формула 1, преди да се присъедини към Porsche през 2011 година. Решението на Apple да го привлече е особено интересно, от гледна точка на постиженията и участието му в разработката на хибридната състезателна кола Porsche 919, която спечели надпреварата по издръжливост в шампионата на Льо Ман през 2015 и 2016 година, побеждавайки утвърдени съперници. Хитсингер изгради структурата на екипа на Porsche, увеличавайки го от десетина на 150 служители и наложи нова, до известна степен недоказана технология.

Опитът му в тази област, може би е една от причините, поради които Apple го привлече, за да може да даде нова насока на проект Titan, който сякаш изгуби своята конкретика по време на управлението на Стив Задески, напусна компанията по неизвестни причини.

Тази стъпка, както и неотдавнашното писмо на Apple до NHTSA, във връзка с технологията за автономно управление, е ново доказателство за това, че компанията не е изгубила мотивация да създаде своята кола и да остави отпечатъка си в автомобилната индустрия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This