Изберете страница

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”.

В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15 януари се посочва, че технологичният гигант може да избегне наскоро въведената забрана за внос на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, като премахне приложението за измерване на кислорода в кръвта от тези модели часовници.

Masimo твърди, че Митническата и гранична защита на САЩ (CBP) е решила, че преработката на Apple не попада в обхвата на забраната за внос на двете устройства, наложена от Международната търговска комисия (ITC).

Компанията добавя още, че Apple е обяснила, че нейните „преработени продукти Watch окончателно не съдържат функционалност за пулсова оксиметрия“.

Masimo похвали решението на Apple да премахне инструмента от своите смарт часовници като „положителна стъпка към отчетността“.

„Особено важно е, че една от най-големите и мощни компании в света зачита правата на интелектуална собственост на по-малките компании и изпълнява разпорежданията на ITC, когато бъде хваната в нарушение“, добавя компанията.

Часовниците бяха забранени в САЩ към края на миналата година, след като ITC постанови, че сензорите за измерване на кислорода в кръвта нарушават патенти, принадлежащи на Masimo.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This