Изберете страница

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”.

В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15 януари се посочва, че технологичният гигант може да избегне наскоро въведената забрана за внос на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, като премахне приложението за измерване на кислорода в кръвта от тези модели часовници.

Masimo твърди, че Митническата и гранична защита на САЩ (CBP) е решила, че преработката на Apple не попада в обхвата на забраната за внос на двете устройства, наложена от Международната търговска комисия (ITC).

Компанията добавя още, че Apple е обяснила, че нейните „преработени продукти Watch окончателно не съдържат функционалност за пулсова оксиметрия“.

Masimo похвали решението на Apple да премахне инструмента от своите смарт часовници като „положителна стъпка към отчетността“.

„Особено важно е, че една от най-големите и мощни компании в света зачита правата на интелектуална собственост на по-малките компании и изпълнява разпорежданията на ITC, когато бъде хваната в нарушение“, добавя компанията.

Часовниците бяха забранени в САЩ към края на миналата година, след като ITC постанови, че сензорите за измерване на кислорода в кръвта нарушават патенти, принадлежащи на Masimo.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Какво очакваме от Apple през 2024 година

Какво очакваме от Apple през 2024 година

2024 г. се очертава като историческа за Apple. Като се започнем от дългоочакваното пускане на Vision Pro до цялостното обновяване на гамата iPad, има много поводи за вълнение. Ето всичко, което очакваме от Apple тази година, разбито по продуктови категории. Vision Pro...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This