Изберете страница

Apple предупреждава, че новата Jet Black версия на iPhone 7 се драска лесно

Тъкмо се зарадвахме на красотата на лъскаво черния нюанс на новите iPhone 7/Plus, която всъщност се казва Jet Black и може би вече правехме планове за точно такъв смартфон, когато се появи тази нова информация.

Няма как да пренебрегнем факта, че самата Apple в официалния си сайт предупреждава, че лъскаво черното покритие е по-податливо на надраскване от останалите разцветки. Разбира се информацията се намира в секцията с технически характеристики и е най-долу, с възможно най-дребен шрифт, но със сигурност е важна!

 

screenshot

В текста компанията обяснява, че този ефект е постигнат чрез процес на анодизиране и полиране в 9 етапа. Въпреки впечатляващият резултат от дизайнерска гледна точка, повърхността е предразположена към появата на дребни драскотини много повече от останалите покрития. Това съвсем естествено ще унищожи красотата й още след няколко седмици, затова Apple съветва потребителите избрали точно този цвят, да използват защитен калъф или просто да променят избора си.

Може би в края на краищата, надеждата компанията да е преодоляла техническите спънки, които доведоха да спиране на черния цвят след iPhone 5, точно поради подобни естетически причини, са били напразни, а може би последствията няма да бъдат чак толкова тежки, особено при внимателна употреба. Това можем да разберем едва когато iPhone 7 Jet Black се появи на пазара и първите отзиви от потребители са на лице. До тогава имаме време да обмислим предстоящата покупка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This