Изберете Страница

Apple предупреждава, че новата Jet Black версия на iPhone 7 се драска лесно

Тъкмо се зарадвахме на красотата на лъскаво черния нюанс на новите iPhone 7/Plus, която всъщност се казва Jet Black и може би вече правехме планове за точно такъв смартфон, когато се появи тази нова информация.

Няма как да пренебрегнем факта, че самата Apple в официалния си сайт предупреждава, че лъскаво черното покритие е по-податливо на надраскване от останалите разцветки. Разбира се информацията се намира в секцията с технически характеристики и е най-долу, с възможно най-дребен шрифт, но със сигурност е важна!

 

screenshot

В текста компанията обяснява, че този ефект е постигнат чрез процес на анодизиране и полиране в 9 етапа. Въпреки впечатляващият резултат от дизайнерска гледна точка, повърхността е предразположена към появата на дребни драскотини много повече от останалите покрития. Това съвсем естествено ще унищожи красотата й още след няколко седмици, затова Apple съветва потребителите избрали точно този цвят, да използват защитен калъф или просто да променят избора си.

Може би в края на краищата, надеждата компанията да е преодоляла техническите спънки, които доведоха да спиране на черния цвят след iPhone 5, точно поради подобни естетически причини, са били напразни, а може би последствията няма да бъдат чак толкова тежки, особено при внимателна употреба. Това можем да разберем едва когато iPhone 7 Jet Black се появи на пазара и първите отзиви от потребители са на лице. До тогава имаме време да обмислим предстоящата покупка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This