Изберете страница

Apple предупреждава собствениците на iPhone да ги държат далече от двигателите на мотори

Apple публикува нова страница на своя уебсайт за поддръжка, предупреждавайки собствениците на iPhone да внимават като излагат телефоните си на специфичните честоти на вибрация, открити в “мотоциклетни двигатели с голяма мощност или голям обем”.

Очевидно експлоатацията на тези телефони твърде близо до подобни двигатели може да изпържи камерата на iPhone с оптична стабилизация на изображението (OIS) или технология за автофокус със затворен контур (AF). Всеки iPhone от 7 нататък има поне едно от тези неща в себе си, така че ако сте собственик на някой от новите модели от последните 4 – 5 години, той потеницално може да бъде изложен на риск при използване в близост до мотоциклетен двигател.

За тези, които не са запознати, OIS е това, кото някои iPhone използват, за да направят снимките по-малко размазани, ако са щракнати, докато камерата е в движение. AF със затворен контур се използва за поддържане на фокуса на камерата. Първата функция беше въведена с iPhone 7, а втората се появи с линията, пусната през 2018 година – Xs, Xs Max и Xr.

Заслужава си да отбележим, че опасността изглежда конкретно свързана със свързването на iPhone към мотоциклетите, а не просто използването им в близост до тях. Това е така, защото вибрациите на двигателя се предават през шасито на мотора и кормилото. Има всякакви стойки в електронните магазини и сайтове, но ако вашият мотор е особено мощен, може би не е добра идея да използвате такава за iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This