Изберете Страница

Apple предупреждава собствениците на iPhone да ги държат далече от двигателите на мотори

Apple публикува нова страница на своя уебсайт за поддръжка, предупреждавайки собствениците на iPhone да внимават като излагат телефоните си на специфичните честоти на вибрация, открити в “мотоциклетни двигатели с голяма мощност или голям обем”.

Очевидно експлоатацията на тези телефони твърде близо до подобни двигатели може да изпържи камерата на iPhone с оптична стабилизация на изображението (OIS) или технология за автофокус със затворен контур (AF). Всеки iPhone от 7 нататък има поне едно от тези неща в себе си, така че ако сте собственик на някой от новите модели от последните 4 – 5 години, той потеницално може да бъде изложен на риск при използване в близост до мотоциклетен двигател.

За тези, които не са запознати, OIS е това, кото някои iPhone използват, за да направят снимките по-малко размазани, ако са щракнати, докато камерата е в движение. AF със затворен контур се използва за поддържане на фокуса на камерата. Първата функция беше въведена с iPhone 7, а втората се появи с линията, пусната през 2018 година – Xs, Xs Max и Xr.

Заслужава си да отбележим, че опасността изглежда конкретно свързана със свързването на iPhone към мотоциклетите, а не просто използването им в близост до тях. Това е така, защото вибрациите на двигателя се предават през шасито на мотора и кормилото. Има всякакви стойки в електронните магазини и сайтове, но ако вашият мотор е особено мощен, може би не е добра идея да използвате такава за iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This