Изберете Страница

Apple предупреждава собствениците на iPhone да ги държат далече от двигателите на мотори

Apple публикува нова страница на своя уебсайт за поддръжка, предупреждавайки собствениците на iPhone да внимават като излагат телефоните си на специфичните честоти на вибрация, открити в “мотоциклетни двигатели с голяма мощност или голям обем”.

Очевидно експлоатацията на тези телефони твърде близо до подобни двигатели може да изпържи камерата на iPhone с оптична стабилизация на изображението (OIS) или технология за автофокус със затворен контур (AF). Всеки iPhone от 7 нататък има поне едно от тези неща в себе си, така че ако сте собственик на някой от новите модели от последните 4 – 5 години, той потеницално може да бъде изложен на риск при използване в близост до мотоциклетен двигател.

За тези, които не са запознати, OIS е това, кото някои iPhone използват, за да направят снимките по-малко размазани, ако са щракнати, докато камерата е в движение. AF със затворен контур се използва за поддържане на фокуса на камерата. Първата функция беше въведена с iPhone 7, а втората се появи с линията, пусната през 2018 година – Xs, Xs Max и Xr.

Заслужава си да отбележим, че опасността изглежда конкретно свързана със свързването на iPhone към мотоциклетите, а не просто използването им в близост до тях. Това е така, защото вибрациите на двигателя се предават през шасито на мотора и кормилото. Има всякакви стойки в електронните магазини и сайтове, но ако вашият мотор е особено мощен, може би не е добра идея да използвате такава за iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This