Изберете страница

Apple предупреждава потребителите с медицински импланти да спазват безопасно разстояние от MagSafe

Ако имате медицински импланти, може да се наложи да държите аксесоарите на iPhone 12 и MagSafe на безопасно разстояние. По-рано този месец медицинско изследване, направено от Heart Rhythm Society предположи, че аксесоарите iPhone 12 и MagSafe, могат да пречат на медицински устройства, като дефибрилатори и пейсмейкъри. Сега, няколко седмици след побликуване на проучването, Apple актуализира документацията си за поддръжка с повече информация, свързана с проблема.

Компанията обяви, че технологията MagSafe е включена в iPhone 12 на хардуерното събитие през октомври 2020 година. По принцип всеки от новите модели се предлага с множество магнити около намотките за безжично зареждане, което ви позволява да го закачите на някое от новите безжични зарядни устройства MagSafe. Всъщност Apple никога не е отричала твърденията, че линията iPhone 12 крие риск от смущения в медицинските устройства, но в документацията се посочваше, че въпреки съдържанието на повече магнити от предходните модели, не се очаква те да представялват по-голям риск от магнитни смущения.

След проучването, компанията е актуализирала тези документи, за да включи малко повече информация по отношение на това как да предпазите iPhone 12 и MagSafe аксесоарите от въздействие върху пейсмейкори и дефибрилатори.

Медицинските устройства като имплантирани пейсмейкъри и дефибрилатори, могат да съдържат сензори, които реагират на магнити и радиостанции, когато са в близък контакт. За да избегнете потенциални взаимодействия с тези устройства, дръжте аксесоарите на безопасно разстояние от тях – повече от 15 см по принцип, или повече от 30 см, ако се зарежда безжично.

Документът също така споменава и зарядните устройства MagSafe и MagSafe Duo, като потвърждава, че докато всички аксесоари MagSafe съдържат магнити, зарядните устройства съдържат радиопредаватели. Магнитите и електромагнитните полета могат да попречат на медицнските устройства. Компанията ясно посочва, че всеки, който има подобно медицинско устройство, трябва да се консултира със своя лекар, или производителя на самото устройство преди използването на iPhone 12 или аксесоар MagSafe.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This