Изберете страница

Apple предупреждава потребителите с медицински импланти да спазват безопасно разстояние от MagSafe

Ако имате медицински импланти, може да се наложи да държите аксесоарите на iPhone 12 и MagSafe на безопасно разстояние. По-рано този месец медицинско изследване, направено от Heart Rhythm Society предположи, че аксесоарите iPhone 12 и MagSafe, могат да пречат на медицински устройства, като дефибрилатори и пейсмейкъри. Сега, няколко седмици след побликуване на проучването, Apple актуализира документацията си за поддръжка с повече информация, свързана с проблема.

Компанията обяви, че технологията MagSafe е включена в iPhone 12 на хардуерното събитие през октомври 2020 година. По принцип всеки от новите модели се предлага с множество магнити около намотките за безжично зареждане, което ви позволява да го закачите на някое от новите безжични зарядни устройства MagSafe. Всъщност Apple никога не е отричала твърденията, че линията iPhone 12 крие риск от смущения в медицинските устройства, но в документацията се посочваше, че въпреки съдържанието на повече магнити от предходните модели, не се очаква те да представялват по-голям риск от магнитни смущения.

След проучването, компанията е актуализирала тези документи, за да включи малко повече информация по отношение на това как да предпазите iPhone 12 и MagSafe аксесоарите от въздействие върху пейсмейкори и дефибрилатори.

Медицинските устройства като имплантирани пейсмейкъри и дефибрилатори, могат да съдържат сензори, които реагират на магнити и радиостанции, когато са в близък контакт. За да избегнете потенциални взаимодействия с тези устройства, дръжте аксесоарите на безопасно разстояние от тях – повече от 15 см по принцип, или повече от 30 см, ако се зарежда безжично.

Документът също така споменава и зарядните устройства MagSafe и MagSafe Duo, като потвърждава, че докато всички аксесоари MagSafe съдържат магнити, зарядните устройства съдържат радиопредаватели. Магнитите и електромагнитните полета могат да попречат на медицнските устройства. Компанията ясно посочва, че всеки, който има подобно медицинско устройство, трябва да се консултира със своя лекар, или производителя на самото устройство преди използването на iPhone 12 или аксесоар MagSafe.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This