Изберете Страница

Apple предупреждава потребителите с медицински импланти да спазват безопасно разстояние от MagSafe

Ако имате медицински импланти, може да се наложи да държите аксесоарите на iPhone 12 и MagSafe на безопасно разстояние. По-рано този месец медицинско изследване, направено от Heart Rhythm Society предположи, че аксесоарите iPhone 12 и MagSafe, могат да пречат на медицински устройства, като дефибрилатори и пейсмейкъри. Сега, няколко седмици след побликуване на проучването, Apple актуализира документацията си за поддръжка с повече информация, свързана с проблема.

Компанията обяви, че технологията MagSafe е включена в iPhone 12 на хардуерното събитие през октомври 2020 година. По принцип всеки от новите модели се предлага с множество магнити около намотките за безжично зареждане, което ви позволява да го закачите на някое от новите безжични зарядни устройства MagSafe. Всъщност Apple никога не е отричала твърденията, че линията iPhone 12 крие риск от смущения в медицинските устройства, но в документацията се посочваше, че въпреки съдържанието на повече магнити от предходните модели, не се очаква те да представялват по-голям риск от магнитни смущения.

След проучването, компанията е актуализирала тези документи, за да включи малко повече информация по отношение на това как да предпазите iPhone 12 и MagSafe аксесоарите от въздействие върху пейсмейкори и дефибрилатори.

Медицинските устройства като имплантирани пейсмейкъри и дефибрилатори, могат да съдържат сензори, които реагират на магнити и радиостанции, когато са в близък контакт. За да избегнете потенциални взаимодействия с тези устройства, дръжте аксесоарите на безопасно разстояние от тях – повече от 15 см по принцип, или повече от 30 см, ако се зарежда безжично.

Документът също така споменава и зарядните устройства MagSafe и MagSafe Duo, като потвърждава, че докато всички аксесоари MagSafe съдържат магнити, зарядните устройства съдържат радиопредаватели. Магнитите и електромагнитните полета могат да попречат на медицнските устройства. Компанията ясно посочва, че всеки, който има подобно медицинско устройство, трябва да се консултира със своя лекар, или производителя на самото устройство преди използването на iPhone 12 или аксесоар MagSafe.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This