Изберете страница

Apple предупреждава за фалшиви зарядни и батерии

След съдебния процес през октомври, в който Apple изложи проблема с големия процент фалшиви зарядни устройства, които се предлагат на пазара като оригинални, сега компанията публикува официално предупреждение към своите клиенти.

На първата страница на официалния си сайт, тя предупреждава потребителите, че фалшивите зарядни и батерии представляват сериозен проблем с безопасността. Компанията предлага на клиентите си, които наскоро са сменили батерията на своя телефон, да проверят дали тя е оригинална в някой от магазините или при оторизираните й доставчици, а ако се нуждаят от ново зарядно – да си закупят оригинално, за да не правят компромис с личната си безопасност.

По време на споменатото по-горе дело, Apple посочи, че близо 90% от предлаганите от Amazon като оригинални адаптери и кабели, са фалшиви. Компанията проведе редица тестове с такива аксесоари, които доказаха, че много малък процент от тях отговарят на изискванията за безопасност. Оказва се, че Mobile Star е източникът на по-голямата част от опасните зарядни и кабели, а те самите не са тествани по стандартите за безопасност и са зле изработени, с липсващи компоненти и неадекватна изолация, което прави вероятността от прегряване, запалване или токов удар, много висока.

В отговор на това Amazon премахна споменатите продукти от сайта си, а самата Apple в момента води дела срещу компаниите производители.

Знаем, че много от вас понякога правят компромис с качеството на аксесоарите, за сметка на по-ниската им цена, но ви предупреждаваме, че по отношение на зарядните и батериите, подобна стъпка е много рискована!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This