Изберете Страница

Apple предупреждава за фалшиви зарядни и батерии

След съдебния процес през октомври, в който Apple изложи проблема с големия процент фалшиви зарядни устройства, които се предлагат на пазара като оригинални, сега компанията публикува официално предупреждение към своите клиенти.

На първата страница на официалния си сайт, тя предупреждава потребителите, че фалшивите зарядни и батерии представляват сериозен проблем с безопасността. Компанията предлага на клиентите си, които наскоро са сменили батерията на своя телефон, да проверят дали тя е оригинална в някой от магазините или при оторизираните й доставчици, а ако се нуждаят от ново зарядно – да си закупят оригинално, за да не правят компромис с личната си безопасност.

По време на споменатото по-горе дело, Apple посочи, че близо 90% от предлаганите от Amazon като оригинални адаптери и кабели, са фалшиви. Компанията проведе редица тестове с такива аксесоари, които доказаха, че много малък процент от тях отговарят на изискванията за безопасност. Оказва се, че Mobile Star е източникът на по-голямата част от опасните зарядни и кабели, а те самите не са тествани по стандартите за безопасност и са зле изработени, с липсващи компоненти и неадекватна изолация, което прави вероятността от прегряване, запалване или токов удар, много висока.

В отговор на това Amazon премахна споменатите продукти от сайта си, а самата Apple в момента води дела срещу компаниите производители.

Знаем, че много от вас понякога правят компромис с качеството на аксесоарите, за сметка на по-ниската им цена, но ви предупреждаваме, че по отношение на зарядните и батериите, подобна стъпка е много рискована!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This