Изберете страница

Apple предупреждава за фалшиви зарядни и батерии

След съдебния процес през октомври, в който Apple изложи проблема с големия процент фалшиви зарядни устройства, които се предлагат на пазара като оригинални, сега компанията публикува официално предупреждение към своите клиенти.

На първата страница на официалния си сайт, тя предупреждава потребителите, че фалшивите зарядни и батерии представляват сериозен проблем с безопасността. Компанията предлага на клиентите си, които наскоро са сменили батерията на своя телефон, да проверят дали тя е оригинална в някой от магазините или при оторизираните й доставчици, а ако се нуждаят от ново зарядно – да си закупят оригинално, за да не правят компромис с личната си безопасност.

По време на споменатото по-горе дело, Apple посочи, че близо 90% от предлаганите от Amazon като оригинални адаптери и кабели, са фалшиви. Компанията проведе редица тестове с такива аксесоари, които доказаха, че много малък процент от тях отговарят на изискванията за безопасност. Оказва се, че Mobile Star е източникът на по-голямата част от опасните зарядни и кабели, а те самите не са тествани по стандартите за безопасност и са зле изработени, с липсващи компоненти и неадекватна изолация, което прави вероятността от прегряване, запалване или токов удар, много висока.

В отговор на това Amazon премахна споменатите продукти от сайта си, а самата Apple в момента води дела срещу компаниите производители.

Знаем, че много от вас понякога правят компромис с качеството на аксесоарите, за сметка на по-ниската им цена, но ви предупреждаваме, че по отношение на зарядните и батериите, подобна стъпка е много рискована!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This