Изберете Страница

Apple предупреждава за фалшиви зарядни и батерии

След съдебния процес през октомври, в който Apple изложи проблема с големия процент фалшиви зарядни устройства, които се предлагат на пазара като оригинални, сега компанията публикува официално предупреждение към своите клиенти.

На първата страница на официалния си сайт, тя предупреждава потребителите, че фалшивите зарядни и батерии представляват сериозен проблем с безопасността. Компанията предлага на клиентите си, които наскоро са сменили батерията на своя телефон, да проверят дали тя е оригинална в някой от магазините или при оторизираните й доставчици, а ако се нуждаят от ново зарядно – да си закупят оригинално, за да не правят компромис с личната си безопасност.

По време на споменатото по-горе дело, Apple посочи, че близо 90% от предлаганите от Amazon като оригинални адаптери и кабели, са фалшиви. Компанията проведе редица тестове с такива аксесоари, които доказаха, че много малък процент от тях отговарят на изискванията за безопасност. Оказва се, че Mobile Star е източникът на по-голямата част от опасните зарядни и кабели, а те самите не са тествани по стандартите за безопасност и са зле изработени, с липсващи компоненти и неадекватна изолация, което прави вероятността от прегряване, запалване или токов удар, много висока.

В отговор на това Amazon премахна споменатите продукти от сайта си, а самата Apple в момента води дела срещу компаниите производители.

Знаем, че много от вас понякога правят компромис с качеството на аксесоарите, за сметка на по-ниската им цена, но ви предупреждаваме, че по отношение на зарядните и батериите, подобна стъпка е много рискована!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар