Apple представи своите iPhone 8 и iPhone 8 Plus в зашеметяващо червено, като част от серията (PRODUCT) RED, приходите от която отиват за тестване, консултации и лечение на десетки милиони хора, живеещи с ХИВ/СПИН. И двата телефона идват с красиви стъклени корпуси с алуминиева лента и елегантен черен преден панел, за разлика от предишните продукти от серията, които бяха с бял. Като характеристики, те не се различават от своите първообрази и могат да бъдат поръчани онлайн в избрани региони, а в магазините ще бъдат налични от петък 13 април. С покупката им, клиентите на компанията си осигуряват не само стилен и уникален смартфон, но и допринасят за Глобалния фонд за борба със СПИН.

За съжаление десетият юбилеен модел не получи червен вариант, но за него компанията е предвидила стилен кожен кейс от серията (PRODUCT) RED, който също ще е наличен от утре, като ще се присъедини към останалите продукти и аксесоари, които клиентите могат да закупят.

Част от приходите от покупките на (PORODUCT) RED отиват директно в грантове на Глобалния фонд за ХИВ/СПИН, който предоставя програми за тестване, консултиране, лечение и превенция със специален фокус върху елиминиране на предаването на вируса от майките на бебетата им. От 2006 насам, от както датира това партньорство, Apple е дарила над 160 милиона долара и е най-големият корпоративен донор на организацията, което доказва ангажираността на гиганта към борбата със СПИН.