Изберете Страница

Apple представи три нови модела iPhone и Apple Watch Series 4

Снощи Apple представи дългоочакваните си три нови модела iPhone и следващото поколение Apple Watch. Факторът изненада липсваше, тъй като почти всичко научено до сега се оказа истина, но атмосферата на подобно събитие просто не може да не те грабне.

Презентацията започна с часовника, който наистина е претърпял сериозни промени, що се отнася до дисплей и функционалност. Наличните размери вече са 40 и 44 мм, което не е голяма промяна в габаритите, но за сметка на това имаме съответно 35 и 32% по-голям екран, в сравнение с предходните модели и нови възможности и лица. Това обаче не е основното – Apple Watch, който се превърна в смарт часовник номер 1 в света, вече може да ви направи електрокардиограма и това е основния акцент. Здравните показатели се събират и пазят, за да могат да бъдат използвани от лекарите, за които това е наистина полезна информация. Електрокардиограмата може да се направи във всеки момент само с докосване на дигиталната коронка, тъй като в нея има скрит електрод, с помощта на който, заедно със сензора на гърба се засичат нужните импулси. Несъмнено от красив моден аксесоар, Apple Watch се превръща все повече в жизненоважен и полезен спътник във всекидневието ни, който може да разпознае дори случайно падане и да се обади на спешния номер за помощ.

Разбира се най-очакваните устройства бяха трите нови модела iPhone. Както вече знаехме от множеството изтичания, те бяха три – два с OLED и един с LCD екран. Двата топ модела идват в два размера – iPhone Xs с 5.8 инчов дисплей и iPhone Xs Max с 6.5 инчов дисплей и ще са налични със 64/256/512 GB вградена памет в три цвята, като новия нюанс е златисто. И двата модела са защитени със сертификат IP68 за водо и прахо устойчивост, притежават Super Retine HD дисплей и новия чип A12 Bionic на Apple, който ще им осигури повече бързина и мощност и още функции, благодарение на невронната мрежа.

Демонстрацията на двойната камера беше зашеметяваща, а снимките – достойни и за най-добрия фотограф, въпреки че снимките с iPhone отдавна са сред най-популярните в мрежата. За тези, които обичат мобилните игри също има изненади, под формата на нови AR изживявания и дори треньор по баскетбол.

Двата OLED модела ще са налични за предварителни заявки на 14 септември, а на пазара в първата група държави ще се появят на 21 септември. За съжаление България е във втората група държави и тук устройствата ще пристигнат седмица по-късно. Що се отнася до цените, iPhone Xs стартира от 999 долара за 64 GB версия, а по-големият му събрат – от 1099 долара.

Последното, но не и като качество усройство е бюджетния iPhone Xr, който идва с LCD екран , но с много от функциите на по-скъпите си събратя. Той ще е наличен в 6 цвята – PRODUCT(RED), черно, бяло, синьо, коралово и жълто. Това, което може би ще ви липсва, ако изберете него е 3D Touch, но за сметка на това устройството стартира с цена 749 долара. Камерата му е единична, но смея да твърдя, че качеството на кадрите няма да ви разочарова. За съжаление iPhone Xr ще прстигне малко по-късно от останалите модели – предварителните поръчки за него започват на 19 октомври, а в магазините ще е наличен от 26 октомври.

Със сигурност се питате кога ще получим официалните версии на операционните системи и отговорът е в понеделник на 17 септември, като само macOS Mojave прави изключение и ще дойде на 24 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This