Изберете Страница

Apple представи нов iPad Pro и MacBook Air

Вчера Apple представи новия iPad Pro, чията клавиатура поддържа тъчпад. Устройството идва в два размера – 11 и 12.9 инча, с тънки рамки и Liquid Display. Технологията ProMotion автоматично променя честотата до 120 Hz, а True Tone осигурява естествени цветове.

Таблетите са базирани на чипа A12Z Bionic, който осигурява възможност за 4К видеообработка и работа с 3D модели, а батерията издържа до 10 часа работа.

Що се отнася до камерата, тя също е сред подобрените елементи – с 12 и 10 мегапикселови сензори и LiDAR скенер, който служи за измерване на разстоянието до обектите, разположени до 5 метра и по-прецизно предаване на сцената.

Както вече споменах, клавиатурата поддържа тъчпад, затова и устройствата идват с iPadOS 13.4 и новата Magic Keyboard, която се прикрепя към тях с магнит и позволява регулиране на позицията до 130 градуса. Клавиатурата има подсветка и тъчпад.

Таблетите ще са на пазара следваата седмица на цена от 799 долара за 128 GB WiFi версия за 11 инчовия модел и 949 долара за този с LTE, а 12.9 инчовият модел ще стартира от 999/1149 долара съответно. Има и версии с 256, 512 GB и 1ТВ памет, а цветовете са сребристо и сиво.

Magyc Kyboard ще струва 299/349 долара за малката, или голямата версия на iPad Pro, а Apple Pencil е с цена 129 долара.

Заедно с таблетите, компанията представи и нов MacBook Air с повече производителност, по-добра графика и нова клавиатура топ ножица. Лаптопът идва със скенер за пръстови отпечатъци, 13 инчов Retina Display и батерия, гарантираща цял ден живот. Базовата му памет вече е 256 GB, като може да достигне до 2ТВ, а процесорът може да е от десето поколение Intel Core i до четериядрен Core i7. Цената на машината започва от 999 долара.

Заедно с MacBook Air, компанията обяви и Mac mini с два пъти повече вградена памет – 256/512 GB, чиято цена съответно започва от 799 и 1099 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This