Изберете страница

Apple представи нов iPad Pro и MacBook Air

Вчера Apple представи новия iPad Pro, чията клавиатура поддържа тъчпад. Устройството идва в два размера – 11 и 12.9 инча, с тънки рамки и Liquid Display. Технологията ProMotion автоматично променя честотата до 120 Hz, а True Tone осигурява естествени цветове.

Таблетите са базирани на чипа A12Z Bionic, който осигурява възможност за 4К видеообработка и работа с 3D модели, а батерията издържа до 10 часа работа.

Що се отнася до камерата, тя също е сред подобрените елементи – с 12 и 10 мегапикселови сензори и LiDAR скенер, който служи за измерване на разстоянието до обектите, разположени до 5 метра и по-прецизно предаване на сцената.

Както вече споменах, клавиатурата поддържа тъчпад, затова и устройствата идват с iPadOS 13.4 и новата Magic Keyboard, която се прикрепя към тях с магнит и позволява регулиране на позицията до 130 градуса. Клавиатурата има подсветка и тъчпад.

Таблетите ще са на пазара следваата седмица на цена от 799 долара за 128 GB WiFi версия за 11 инчовия модел и 949 долара за този с LTE, а 12.9 инчовият модел ще стартира от 999/1149 долара съответно. Има и версии с 256, 512 GB и 1ТВ памет, а цветовете са сребристо и сиво.

Magyc Kyboard ще струва 299/349 долара за малката, или голямата версия на iPad Pro, а Apple Pencil е с цена 129 долара.

Заедно с таблетите, компанията представи и нов MacBook Air с повече производителност, по-добра графика и нова клавиатура топ ножица. Лаптопът идва със скенер за пръстови отпечатъци, 13 инчов Retina Display и батерия, гарантираща цял ден живот. Базовата му памет вече е 256 GB, като може да достигне до 2ТВ, а процесорът може да е от десето поколение Intel Core i до четериядрен Core i7. Цената на машината започва от 999 долара.

Заедно с MacBook Air, компанията обяви и Mac mini с два пъти повече вградена памет – 256/512 GB, чиято цена съответно започва от 799 и 1099 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This