Подобно на миналогодишния си модел iPhone 6s, в който Apple използва два различни процесора, тази година компанията отново избра за своя iPhone 7 два вида компоненти – този път това са LTE модемите.

Едните iPhone 7 идват с модем на Qualcomm, а другите – с Intel. За разлика от миналата година обаче, различията между тях не са пренебрежимо малки. Според доклад на Cellular Insights, модемът на Qualcomm надминава по бързина този на Intel с 30%.

Как можете да разберете, дали вашият iPhone 7 е по-бавен?

Най-бързият начин да проверите е като проверите в Settings-General-About-Legal-Regulatory и потърсите номера на модела. Ако той е А1778 или А1784, то във вашия iPhone 7/Plus е използван LTE модем на Intel. Ако номерът е А1660 или А1661, то телефонът ви притежава по-бързият модем, произведен от Qualcomm.

model-iphone-7

Разбира се, ако установите, че любимият ви нов телефон е с по-бавния модем, това не е болка за умиране или повод за смяната му. Един iPhone винаги ще бъде достатъчно бърз, именно защото е iPhone, но все пак решихме, че може да сте любопитни да узнаете тази дребна подробност.