Изберете Страница

Apple предлага две версии на iPhone 7 и едната от тях е по-некачествена!

Подобно на миналогодишния си модел iPhone 6s, в който Apple използва два различни процесора, тази година компанията отново избра за своя iPhone 7 два вида компоненти – този път това са LTE модемите.

Едните iPhone 7 идват с модем на Qualcomm, а другите – с Intel. За разлика от миналата година обаче, различията между тях не са пренебрежимо малки. Според доклад на Cellular Insights, модемът на Qualcomm надминава по бързина този на Intel с 30%.

Как можете да разберете, дали вашият iPhone 7 е по-бавен?

Най-бързият начин да проверите е като проверите в Settings-General-About-Legal-Regulatory и потърсите номера на модела. Ако той е А1778 или А1784, то във вашия iPhone 7/Plus е използван LTE модем на Intel. Ако номерът е А1660 или А1661, то телефонът ви притежава по-бързият модем, произведен от Qualcomm.

model-iphone-7

Разбира се, ако установите, че любимият ви нов телефон е с по-бавния модем, това не е болка за умиране или повод за смяната му. Един iPhone винаги ще бъде достатъчно бърз, именно защото е iPhone, но все пак решихме, че може да сте любопитни да узнаете тази дребна подробност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This