Изберете Страница

Apple предлага две версии на iPhone 7 и едната от тях е по-некачествена!

Подобно на миналогодишния си модел iPhone 6s, в който Apple използва два различни процесора, тази година компанията отново избра за своя iPhone 7 два вида компоненти – този път това са LTE модемите.

Едните iPhone 7 идват с модем на Qualcomm, а другите – с Intel. За разлика от миналата година обаче, различията между тях не са пренебрежимо малки. Според доклад на Cellular Insights, модемът на Qualcomm надминава по бързина този на Intel с 30%.

Как можете да разберете, дали вашият iPhone 7 е по-бавен?

Най-бързият начин да проверите е като проверите в Settings-General-About-Legal-Regulatory и потърсите номера на модела. Ако той е А1778 или А1784, то във вашия iPhone 7/Plus е използван LTE модем на Intel. Ако номерът е А1660 или А1661, то телефонът ви притежава по-бързият модем, произведен от Qualcomm.

model-iphone-7

Разбира се, ако установите, че любимият ви нов телефон е с по-бавния модем, това не е болка за умиране или повод за смяната му. Един iPhone винаги ще бъде достатъчно бърз, именно защото е iPhone, но все пак решихме, че може да сте любопитни да узнаете тази дребна подробност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This