Изберете Страница

Apple предлага две версии на iPhone 7 и едната от тях е по-некачествена!

Подобно на миналогодишния си модел iPhone 6s, в който Apple използва два различни процесора, тази година компанията отново избра за своя iPhone 7 два вида компоненти – този път това са LTE модемите.

Едните iPhone 7 идват с модем на Qualcomm, а другите – с Intel. За разлика от миналата година обаче, различията между тях не са пренебрежимо малки. Според доклад на Cellular Insights, модемът на Qualcomm надминава по бързина този на Intel с 30%.

Как можете да разберете, дали вашият iPhone 7 е по-бавен?

Най-бързият начин да проверите е като проверите в Settings-General-About-Legal-Regulatory и потърсите номера на модела. Ако той е А1778 или А1784, то във вашия iPhone 7/Plus е използван LTE модем на Intel. Ако номерът е А1660 или А1661, то телефонът ви притежава по-бързият модем, произведен от Qualcomm.

model-iphone-7

Разбира се, ако установите, че любимият ви нов телефон е с по-бавния модем, това не е болка за умиране или повод за смяната му. Един iPhone винаги ще бъде достатъчно бърз, именно защото е iPhone, но все пак решихме, че може да сте любопитни да узнаете тази дребна подробност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This