Изберете страница

Apple предлага две версии на iPhone 7 и едната от тях е по-некачествена!

Подобно на миналогодишния си модел iPhone 6s, в който Apple използва два различни процесора, тази година компанията отново избра за своя iPhone 7 два вида компоненти – този път това са LTE модемите.

Едните iPhone 7 идват с модем на Qualcomm, а другите – с Intel. За разлика от миналата година обаче, различията между тях не са пренебрежимо малки. Според доклад на Cellular Insights, модемът на Qualcomm надминава по бързина този на Intel с 30%.

Как можете да разберете, дали вашият iPhone 7 е по-бавен?

Най-бързият начин да проверите е като проверите в Settings-General-About-Legal-Regulatory и потърсите номера на модела. Ако той е А1778 или А1784, то във вашия iPhone 7/Plus е използван LTE модем на Intel. Ако номерът е А1660 или А1661, то телефонът ви притежава по-бързият модем, произведен от Qualcomm.

model-iphone-7

Разбира се, ако установите, че любимият ви нов телефон е с по-бавния модем, това не е болка за умиране или повод за смяната му. Един iPhone винаги ще бъде достатъчно бърз, именно защото е iPhone, но все пак решихме, че може да сте любопитни да узнаете тази дребна подробност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This